METAVAK 2019

Het grootste jaarlijkse vakevent voor metaalbewerkers

Op 8, 9 en 10 oktober vindt METAVAK in Evenementenhal Gorinchem plaats. Dit is de 15e editie van het enige vakevent voor de metaalbranche dat elk jaar in Nederland plaatsvindt. Het exposantenveld bestaat uit fabrikanten, importeurs en groothandelaren. Zij presenteren technieken op het gebied van verspanen, plaatbewerking, automatisering, 3D printen, verbinden en oppervlaktebehandeling.

Het METAVAK team zet zich voor jouw organisatie in om de juiste bezoeker naar de beurs te halen. Met een veelzijdig deelnemersveld en een uitgebreid (kennis)programma voor (mede-)beslissers en operators zorgen wij dat er doelgerichte vakprofessionals METAVAK bezoeken. Presenteer jouw producten en diensten aan de bezoekende ondernemers, inkopers, operators en andere brancheprofessionals uit de metaalbranche. Zij komen naar de vakbeurs om de nieuwste industriële productietechnieken te ontdekken, om branchegenoten de hand te schudden, praktische kennis te vergaren en uiteraard om persoonlijk in te kopen. Dit geeft jou als exposant een unieke kans om in drie dagen tijd zaken te doen met duizenden potentiële vakprofessionals. 

METAVAK is een van de meest effectieve marketing en sales tools die jij kunt inzetten. Maak gebruik van dit driedaagse contactmoment om jouw relaties te ontmoeten en kennis te maken met nieuwe potentiële klanten. Presenteer jouw nieuwste trends en ontwikkelingen en start het najaar met een goedgevulde ordeportefeuille.

Zorg dat jij tijdens METAVAK 2019 niet ontbreekt! Schrijf je nu in of neem contact op met adviseur Danielle Wild voor meer informatie. 

 

 

 

   

Beursdagen en openingstijden METAVAK 
METAVAK is geopend op dinsdag 8 oktober, woensdag 9 oktober en donderdag 10 oktober 2019 van 13.00 uur tot 21.00 uur.

Op- en afbouwtijden METAVAK 2019
Opbouw:            Vrijdag               4 oktober 2019    08.00 - 17.00 uur
Opbouw:            Zaterdag             5 oktober 2019    08.00 - 17.00 uur
Opbouw:            Maandag             7 oktober 2019     08.00 - 17.00 uur
Afbouw:             Donderdag          10 oktober 2019   21.00 - 00.00 uur
Afbouw:             Vrijdag               11 oktober 2019   07.00 - 14.00 uur

Let op: op vrijdag 4 oktober is het nog niet mogelijk om je stand op te bouwen. Deze dag is alleen bedoeld voor het inrijden van machines.

Aanvullende beursinformatie

Extra voorzieningen

Voor exposanten is er de mogelijkheid om extra voorzieningen zoals bouwlampen en luxe meubilair bij te bestellen. Bekijk hier het volledige aanbod. Tevens is er de mogelijkheid om een opslagplaats voor pallet af te nemen. Het opslaan van emballage (€35) is aan te vragen bij Wendy Steenhuizen (Wendy.Steenhuizen-Lubbers@easyfairs.com), Event service coördinator van METAVAK Gorinchem 2019.

Parkeerkosten

Elke standhouder ontvangt bij de twee inbegrepen exposantenbadges één uitrijkaart per badge. Indien je een extra exposantenbadges bestelt, is dit exclusief uitrijkaart. De exposantenbadge en uitrijkaarten zijn voor aanvang van de beurs op te halen bij de beursreceptie. De parkeerkosten voor bezoekers en extra stand bemanning bedragen € 6,- per dag.

Exposantenprofiel

Op METAVAK vindt u fabrikanten, importeurs, leveranciers en groothandelaren van industriële productietechnieken en complementaire producten en diensten. 

 Verspanende machines  Plaat-, buis- en draadbewerkingsmachines  Oppervlaktebewerking- en reinigingmachines  3D metaal printers 

 Verbindingstechnieken  Industriële gereedschappen  Industriële automatisering  Cad/Cam software  Industriële vloeistoffen 

 Onderhoud en revisie  Meet- en regeltechniek  Personeel en opleiding

Bezoekersprofiel

Bezoekende vakprofessionals van METAVAK zijn onder andere ondernemers, inkopers, project managers, productie managers en operators werkzaam in de volgende segmenten: 

 Metaalproductenindustrie  Basismetaalindustrie  Kunststofindustrie  Overheid  Onderwijs 

   

Beursprogramma

Dag 1   dinsdag 8 oktober 2019 13.00 - 21.00 uur
15.00 - 15.45

Automation | De volgende stap in efficent automatiseren van uw CNC machines

Jouw eerste automatisering draait inmiddels? Of aan het oriënteren voor jouw eerste aankoop? Het aanschaffen van een robotbeladingssysteem wordt vaak gezien als een flinke uitdaging. Het moet tenslotte een passend systeem zijn voor bij jou op de productievloer.
In deze sessie gaat Elise de Koning graag met je in gesprek wat jij van automatisering mag verwachten en hoe dit zich naar de toekomst praktisch ontwikkelt.
Al doende leert men, dit zien we veel terug in de markt waar klanten hun eerste systeem hebben aangeschaft. Een snelle leersessie brengt je in één keer een stap verder in jouw oriëntatieproces.

 

Elise de Koning - Cellro
16.00 - 16.45

Verspanen | Zoller Tool Management software

Eddo Cammeraat - Laagland
Dag 2   woensdag 9 oktober 2019 13.00 - 21.00 uur
14.15 - 15.00

Verbindingstechniek | Lijmen versus lassen - praktijktoepassing 

Rinus Stevens - VDL
16.00 - 16.45

3D Printen | Van aluminium freezen naar 3D composiet printen

Kees Seldenrijk - AMR Europe
16.45 - 18.00

3D Printen | 3D Printing in de energie industrie

Yannick Stroobants - Engie
18.15 - 19.00

3D Printen | 3D printen voor industriële bedrijven

 

Noël Daemen - 3D Maastricht
19.00 - 19.45

3D Printen | Starten met 3D Printen

Ron van den Ouweland - Additive Center
Dag 3   donderdag 10 oktober 2019 13.00 - 21.00 uur
14.00 - 14.45

Verspanen | 1 PMI voor de tekening en ontwerp 

Bert Heijenk, Wilbert van der Heijden - STODT
15.00 - 15.45

Verspanen | 2 PMI voor de cnc productie 

Bert Heijenk, Wilbert van der Heijde - STODT
16.00 - 16.45

Verspanen | 3 PMI voor de meetkamer 

Bert Heijenk, Wilbert van der Heijden - STODT
18.15 - 19.00

Verspanen | Industry 4.0, een oneliner? 

Is Industry 4.0 een “Oneliner” die we maar al te graag gebruiken, om er bij te horen binnen de verspanende industrie of... is het wellicht realistischer en dichterbij dan we doen vermoeden. 
De stap naar “big data” is niet zo heel groot, echter wel anders.

Op deze stelling gaat het “Verspanersforum” in. 

Harm Kort - Stichting Verspanersforum

Deze Full Service Formule maakt ons uniek

 • Een compleet opgebouwde, afgewerkte en schoongemaakte standunit: vloeroppervlak, wanden, frieslijst met naamsvermelding, verlichting door duospots en vloerbedekking
 • Samen met uw relaties kunt u onbeperkt gebruik maken van de exclusieve catering op de diverse terrassen op de beursvloer
 • Twee standhoudersbadges inclusief maaltijden in het standhoudersrestaurant
 • De uitnodigingsservice
 • Evenementenhal App – Volg uw leads

Veelgestelde vragen

 • Wanneer ontvang ik mijn factuur?

  De factuur ontvangt u zes weken voor aanvang van de beurs.

 • Wat kost parkeren?

  Elke standhouder ontvangt bij de twee ingebrepen exposantenbadges één uitrijkaart per badge. Indien u een extra exposantenbadges besteld is dit exclusief uitrijkaart. De exposantenbadge en uitrijkaarten zijn voor aanvang van de beurs op te halen bij de beursreceptie.

  Bezoekers en extra standbemanning betalen € 6,- per dag.

Extra exposure met de METAVAK beursspecial

MetaalNieuws is de officiële hoofdmediapartner van METAVAK 2019. Promoot uw deelname in de officiële METAVAK beursspecial van MetaalNieuws en deel uw content via de online en offline kanalen van 54U Media.

Wilt u extra exposure voor uw deelname? Neem voor meer informatie contact op met Vincent Span (v.span@54umedia.nl)

Actueel

Het projectteam van deze beurs

Een ervaren, veelzijdig topteam van beursspecialisten buigt zich over uw deelname. Door hun veelzijdige achtergronden weten zij haarfijn hoe u een beurs organiseert die naadloos aansluit bij uw boodschap én uw doelgroep. Persoonlijke aandacht, maatwerk en een hoog serviceniveau vormen de basis. Samen halen we het maximale uit uw beursmoment.

Stefan Nanning
Stefan Nanning
Adviseur
+31 (0)523 - 289 879
Stuur mij een e-mail
Fleur Bake
Fleur Bake
Marketeer
+31 (0)523 – 289 842
Stuur mij een e-mail

Sfeerimpressie METAVAK en NIL Verbindingsweek 2018