NIL Verbindingsweek GO 2018

  

 Bekijk de exposantenpagina

Verbinden is een belangrijke bewerking in de maakindustrie en in het bijzonder die in de metaalindustrie. Met NIL Verbindingsweek geeft het Nederlands Instituut voor Lastechniek (NIL) vakprofessionals de gelegenheid zich te laten bijpraten over de laatste ontwikkelingen in de las- en lijmwereld.

Op 30, 31 oktober en 1 november staat de metaalbranche centraal in Evenementenhal Gorinchem. De industrie komt samen om de ontwikkelingen op het gebied van lassen, lijmen en snijden te ontdekken. Tijdens dit unieke, driedaagse vakevenement komt u in contact met fabrikanten, importeurs en groothandelaren op het gebied van lassen, lijmen en snijden.

NIL Verbindingsweek is de vakbeurs om te netwerken, kennis te vergaren en de nieuwste trends en ontwikkelingen van de verbindingstechniek te ontdekken. 

In 2018 vindt NIL Verbindingsweeek gelijktijdig plaats met METAVAK, de ijzersterke vakbeurs voor de metaalbranche.

Beursdagen en tijden

Dinsdag 30 oktober 2018 van 13.00 uur tot 21.00 uur. Woensdag 31 oktober 2018 van 13.00 uur tot 21.00 uur. Donderdag 1 november 2018 van 13.00 uur tot 21.00 uur.

Beursbezoek met een groep

Wilt u de beurs bezoeken met een groep studenten of werknemers? Natuurlijk zijn jullie van harte welke om gezamenlijk de laatste trends en ontwikkelingen te ondekken. Ook voor groepen is de toegang gratis. Neem persoonlijk contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken voor het meest efficiënte beursbezoek.

Aanvullende beursinformatie


Gezien de actualiteiten van het verbinden wordt tijdens NIL Verbindingsweek de lijmtechniek heel bewust belicht. Bij een groeiend aantal bedrijven worden steeds vaker lijmverbindingen toegepast waarmee er wordt gestreefd competitiever te kunnen opereren in de markt. Met de opkomst van deze lijmverbindingen worden er niet alleen hogere eisen gesteld aan de voorbereiding en uitvoering van de lijmverbinding maar ook aan het lijmpersoneel. Vandaar dat de beursorganisatie dit jaar extra aandacht schenkt aan lijmtechniek met het demoplein Lijmtechniek.

Uniek voor bezoekers op het Demoplein Lijmtechniek

Lijmlab
Bezoekers kunnen materialen of producten meebrengen naar de beurs, waarvoor ze opzoek zijn naar een verbinding, waarbij lijm de oplossing zou kunnen zijn

Heftruck/ touw trekken
Bezoekers kunnen touw trekken met een andere bezoeker of een team om te proberen de lijmverbinding tussen twee producten los te krijgen. Tevens wordt en een heftruck beschikbaar gesteld, zodat ook een bezoeker alleen, dit zelfde kan uit proberen.

Lijm proces van A tot Z in beeld brengen
Er zijn verschillende materialen aanwezig die bezoekers ter plaatse kunnen lijmen. Hier wordt het gehele stappenplan van het lijmproces doorlopen.

Lijmen onder water
Middels een aquarium wordt aan de bezoekers getoond hoe het lijmen onder water in zijn werk gaat.

 

Beursthema's NIL Verbindingsweek 2018

 
Om het productieproces te optimaliseren vinden vakprofessionals bij het thema Procesoptimalisatie toepassingen en technieken om steeds schoner, sneller of efficiënter te werken.

 

 
Het thema Continuïteit van de bedrijfsvoering biedt bezoekers kennis en vaardigheden aan om de bedrijfsvoering ‘future-proof’ te maken.

 

 
Om informatie te vergaren om het (toekomstige) personeel ‘toekomstbestendig’ te maken kan en aansluiting vinden bij het thema Carrièreperspectieven

 


Veilig werken is het thema waar bezoekers toepassingen vinden om werkomstandigheden veiliger te maken.

Exposantenprofiel

Exposanten tijdens NIL Verbindingsweek zijn bedrijven, instellingen en organisaties die producten en diensten leveren voor verbindingstechniek.

Procesoptimalisatie

 • Lasrobots
 • Lasapparatuur
 • Lastoevoegmaterialen
 • Industriële lijmen
 • Snijmachines

Continuïteit van de bedrijfsvoering

 • Brancheverenigingen
 • Media
 • Werving en selectie
 • Kennisinstituten
 • Subsidies en financiering
 • Certificering
 • Destructief en niet-destructief onderzoek

Carrièreperspectieven

 • Scholen
 • Opleidingsinstellingen
 • Werving en selectie
 • Kennisinstituten
 • Virtual welding
 • Certificering

Veilig werken

 • Afzuiging en filtering
 • Persoonlijke bescherming

Actueel

Beursprogramma

Dag 1   dinsdag 30 oktober 2018 13.00 - 21.00 uur
09.00 - 15.00

NILBIL Symposium

Op 30 en 31 oktober 2018 organiseert het Nederlands Instituut voor Lastechniek voor de 14e keer samen met het Belgisch Instituut voor Lastechniek het NILBIL Lassymposium. Tijdens dit symposium, dat wordt gehouden in de Evenementenhal Gorinchem, zal de actuele stand van zaken rond de verbindingstechniek worden weergegeven.

Op 30 oktober wordt er speciaal voor lasdocenten een docentenmiddag georganiseerd. Thema van de middag zal zijn: 'Lasinstructie, pure topsport'! Hierin zullen de vele aspecten van het vakmanschap van de lasdocenten worden belicht en besproken. Ook komt het virtueel lassen aan bod en is het mogelijk met docenten en examinatoren in gesprek te gaan over de 'best practice' bij het lassen van examenwerkstukken.

Voor het programma: klik hier

Om u aan te melden verwijs ik u door naar: http://www.nil.nl/inschrijvensymposium/

Symposium
Dag 2   woensdag 31 oktober 2018 13.00 - 21.00 uur
09.00 - 15.00

NILBIL Symposium

Op 30 en 31 oktober 2018 organiseert het Nederlands Instituut voor Lastechniek voor de 14e keer samen met het Belgisch Instituut voor Lastechniek het NILBIL Lassymposium. Tijdens dit symposium, dat wordt gehouden in de Evenementenhal Gorinchem, zal de actuele stand van zaken rond de verbindingstechniek worden weergegeven.

Voor het programma: klik hier

Om u aan te melden verwijs ik u door naar: http://www.nil.nl/inschrijvensymposium/

NILBIL Symposium
Dag 3   donderdag 1 november 2018 13.00 - 21.00 uur
Openingstijden

Mediapartners

Deze Full Service Formule maakt ons uniek

 • U wilt zaken doen, mensen ontmoeten, relaties onderhouden. In een sfeervolle ambiance, onder perfecte omstandigheden. Ons keurmerk, de full service formule staat hiervoor garant. Ook tijdens deze vakbeurs zorgen wij dat het u aan niets ontbreekt.
 • Entree voor 2 personen
 • Catering geheel verzorgd
 • Evenementenhal App

Heeft u vragen over deze beurs?