NIL Verbindingsweek met symposium, internationale wedstrijd en beurscombinatie

GORINCHEM – Het driedaagse vakbeursevenement NIL Verbindingsweek in Evenementenhal Gorinchem bestaat uit een beursvloer met beleving, het welbekende NIL/BIL-Lassymposium, Lage Landen Wedstrijd en vindt gelijktijdig plaats met de vakbeurs METAVAK.

Bedrijven en onderwijsinstellingen uit de verbindingstechniek kijken alweer uit naar NIL Verbindingsweek. De maakindustrie komt samen om de ontwikkelingen op het gebied van lassen, lijmen en snijden te bespreken tijdens dit unieke, driedaagse vakevenement op 1, 2 en 3 november.

Tientallen exposanten hebben zich inmiddels al aangemeld. Met name bedrijven, instellingen en organisaties die producten en diensten leveren voor verbindingstechniek zijn vertegenwoordig op de beursvloer. Denk hierbij aan lasapparatuur, lastoevoegmateriaal, lasrookafzuiging, industriële automatisering, snijtechniek, industrieel lijmen, lastechnisch onderzoek, personeel en opleiding, persoonlijke beschermingsmiddelen en destructief onderzoek (DO) en niet-destructief onderzoek (NDO).

NIL/BIL-Lassymposium en Lage Landen Wedstrijd

Daarnaast organiseert het Nederlands Instituut voor Lastechniek in samenwerking met het Belgisch Instituut voor Lastechniek voor de tiende maal het welbekende NIL/BIL-Lassymposium. Deskundigen geven inhoudelijke lezingen over actuele thema’s uit de branche. Ook is er een Lage Landen Wedstrijd. Jonge lastalenten gaan in een lasinterland de strijd aan om de titel ‘Beste jonge lasprofessional van de Lage Landen’. Verschillende exposanten van de beurs stellen lasapparatuur en materiaal beschikbaar.

Combinatie met METAVAK

Dit jaar vindt NIL Verbindingsweek gelijktijdig plaats met METAVAK. Dat betekent ruim 10.000 brancheprofessionals en meer dan 200 exposanten onder één dak in Evenementenhal Gorinchem. METAVAK verwelkomt leveranciers van metaalbewerkingsmachines, gereedschappen en andere producten/diensten waar de hedendaagse metaalproductie om vraagt. Bezoekers van deze vakbeurs hebben vrij toegang tot NIL Verbindingsweek.

Belangstellenden die meer informatie willen ontvangen over de mogelijkheden om deel te nemen aan NIL Verbindingsweek, kunnen vrijblijvend contact opnemen met Daniëlle Wild, Evenementenhal. Tel.: 0523-289834, e-mail: daniellewild@evenementenhal.nl. Meer beursinformatie is te vinden op www.evenementenhal.nl/nilverbindingsweek