Recreatie Vakbeurs 2019

 

  

EEN BLIK IN DE TOEKOMST VAN RECREATIE

De wereld van recreatie is te zien, te horen en te beleven tijdens RECREATIE VAKBEURS 2019
In zeven prachtige gesegmenteerde beurshallen worden dertien verschillende branches gepresenteerd en worden dé hottopics uit de sector belicht. 


Een branche die sterk groeit maar tegelijkertijd continu in beweging is. Wat vandaag hot & trending is, kan morgen alweer uit zijn. 
Deze vakbeurs is voor u hét moment om te ontdekken wat de sector te bieden heeft. Niet alleen nieuwe producten worden gepresenteerd, maar ook komt u te weten wat de 'trending topics' in de recreatie zijn en waar u als ondernemer op in moet springen om 'futureproof' te blijven? Onder het motto 'samen staan we sterker' worden ook dit jaar, in samenwerking met RekreaVakkrant, 'de Ronde Tafel' gesprekken toegevoegd aan het programma. Laat u inspireren tijdens één van de sessies door de experts uit de branche, zodat dé uitdagingen van vandaag de oplossingen van morgen bieden.

Op 26, 27 en 28 november a.s. vindt in Evenementenhal Hardenberg alweer de 18e editie van Recreatie Vakbeurs plaats.

   Mobiliteit    Verblijfsaccomodaties   Spelen & Bewegen   Entertainment & Games   

   Recreatietechniek   ICT & Software    Facilitair   Dienstverlening   Zwembad & Water   Tuin & Park  

  Food & Beverage   Interieur & Styling    Outdoor Living  


Naast de gesegmenteerde hallen, zullen sommige branches éxtra worden uitgelicht middels een "inspiratie- en kennisplein", waar u nog méér inspiratie kunt opdoen. Bekijk hier dé trends voor het volgende seizoen.

Recreatie Vakbeurs bevat alle segmenten die recreatie te bieden heeft; van speeltoestellen tot de inrichting
van vakantiewoningen. Easyfairs bedient hiermee het enorme aanbod van en de vraag naar recreatie (mogelijkheden) van de gehele Benelux. 

 

 

Aanvullende beursinformatie

OPENINGSTIJDEN

Dinsdag 26 november 2019 10.00 - 18.00 uur    |    Woensdag 27 november 2019 10.00 - 18.00 uur    |    Donderdag 28 november 2019 10.00 - 18.00 uur

Beursprogramma

Dag 1   dinsdag 26 november 2019 10.00 - 18.00 uur
11.00 - 11.30

24/7 inzicht in en grip op jouw financiële gegevens

Spreker: Robert Berendsen | Alfa Accountants en Adviseurs – RECRON Partner in Business

Richt je je – als recreatieondernemer- op het juiste segment? Zijn de campingplekken rendabel genoeg? Of is een herstructurering van de plekken gewenst? En is jouw formule futureproof? Een ondernemer die actief benchmarkt, heeft aandacht voor de cijfers. Voor elke ondernemer is het essentieel om zicht te hebben op de actuele financiële positie. Maar juist in de recreatiesector is sturen op de cijfers niet altijd eenvoudig. Weersomstandigheden bijvoorbeeld spelen een grote rol. En boekingen vertalen zich pas na weken of zelfs maanden in 'echte' inkomsten. Daardoor kan je liquiditeitspositie in de knel komen. Met het Alfa Management Paneel krijg je grip op de cijfers. Zo kun je kosten beter in de hand houden en stuur je op cijfers. En ontdek je eerder trends in jouw omzet en kosten in vergelijking met vorige seizoenen. Waar sta jij nu en hoe ziet de toekomst er uit?

 

Robert Berendsen | Alfa Accountants en Adviseurs – RECRON Partner in Business
11.45 - 12.15

Hoe gebruik je de gemeentelijke begroting voor jouw lokale lobbyverhaal? 

Spreker: Jarin van der Zande | RECRON, manager public affairs en beleidszaken. 

Elk najaar stellen gemeenten hun eigen begroting vast. Deze begroting is veel meer dan een dik document van cijfers, het vertaalt de politieke ambities van de gemeenteraad in concrete acties, ook op het gebied van recreatie en vrije tijd. Wil je weten wat jouw gemeente allemaal uitvoert met jouw belastinggeld, of waarom toeristenbelasting wordt geïnd? Kijk dan naar de begroting! Wil je weten hoe je de gemeente op andere ideeën kan brengen? Kijk dan naar de begroting!

Maar hoe zit zo’n begroting nu precies in elkaar? Waar haalt de gemeente zijn geld vandaan? En belangrijker nog, aan welke knoppen kan jij als inwoner en ondernemer draaien om gemeentelijk beleid te beïnvloeden voor een toeristisch aantrekkelijke gemeente? In deze kennissessie van RECRON ontrafelen we het financiële beleid van gemeenten en geven we jou concrete tools mee om direct toe te passen voor je eigen lobby verhaal! 

Jarin van der Zande | RECRON, manager public affairs en beleidszaken.
14.00 - 15.00

Ronde tafel gesprekken
Succes betekent samenwerken. Dat geldt natuurlijk ook voor u. Als campinghouder of eigenaar van een recreatiepark heeft u vast weleens te maken gehad met overheidsinstanties. Denk hierbij aan provincies en/of uw gemeenten. Maar ook andere innovatieve samenwerkingen tussen de horeca ondernemingen, dagrecreatie en VVV kantoren. Allemaal partijen die ‘samen’ successen kunnen maken. Hoe werken deze partijen eigenlijk samen om ‘recreëren in uw streek’ op de toeristische kaart te zetten?

Deze punten worden uitgelicht in een Ronde Tafel-setting. Vandaag schuift aan; OK Gas | Thema: Duurzaamheid 

 

*wijzigingen onder voorbehoud

Ronde Tafel met OK Gas | Thema: Duurzaamheid
15.15 - 15.45

De sector is volop in beweging en is en wordt steeds professioneler

Spreker: Jappe Eggink | Maas Recreatie Bedrijfsmakelaardij - RECRON Kennispartner

De recreant vraagt om steeds meer een andere beleving binnen het park. Uitgebreide voorzieningen, luxe verblijven, ontzorging; er komt veel kijken bij de exploitatie van een recreatiebedrijf. Een goed besef van de doelgroep is daarbij van groot belang. Om aan al de trends en bewegingen in de sector mee te kunnen bewegen is het van belang de bedrijfsvoering op orde te hebben. Zowel voor interne zaken als voor de bedrijfsvoering naar externe partijen zoals banken, gemeenten, de omgeving, etc. Ook bij een eventuele beoogde verkoop is dit van een groot belang.

Maas wil u meenemen in de huidige ontwikkelingen en stilstaan bij praktijkvoorbeelden. Zaken die aan bod zullen komen zijn voorbereiding, dossiervorming, toelichting op plannen, financierbaarheid en  de huidige markt.

Jappe Eggink | Maas Recreatie Bedrijfsmakelaardij - RECRON Kennispartner
16.00 - 16.30

Doe de Pensioen kennisquiz
Spreker: Robin Bond I Relatiemanager Pensioenfonds Recreatie

Het is misschien wel de grootste investering in je leven. Maar waarom weet je er dan zo weinig van? Gelukkig helpen wij je met deze laagdrempelige Kahoot-quiz. Je kunt eenvoudig meedoen, zelfs anoniem als je wilt. De quiz is voor werknemers en werkgevers. Ook al bouw je geen pensioen op via Pensioenfonds Recreatie of ben je als werkgever niet aangesloten. Je kunt veel nieuwe informatie opdoen bij deze quiz. En bij een quiz horen natuurlijk prijzen. Dit wil je niet missen!

Voor werkgevers aangesloten bij het pensioenfonds, is het ook mogelijk dat Robin een quiz houdt bij u op de werkvloer. Op deze manier helpt Pensioenfonds Recreatie u met het invullen van uw informatieplicht richting uw werknemers.

Robin Bond I Relatiemanager Pensioenfonds Recreatie
Dag 2   woensdag 27 november 2019 10.00 - 18.00 uur
11.00 - 11.30

Energietransitie – wat kunt u doen en waar moet u op letten

Spreker: Johan Steur | Manager Verkoop Buitendienst Seijsener Rekreatietechniek – RECRON Kennispartner

De energietransitie raakt ook uw bedrijfsvoering. Uw gasten gaan zich anders gedragen en komen met nieuwe wensen in het kader van de verduurzaming. Wat moet u faciliteren en wat betekent dat voor uw verdienmodel? Moet u nu al van het gas af? Moet u nu gaan investeren in elektrische laadpalen en zonnepanelen en waar moet u dan opletten? Wat betekent dit alles voor uw energienetwerk? In deze presentatie geven wij u inzicht aan welke knoppen u kunt draaien en wat daarvan de consequenties zijn.

 

Johan Steur | Manager Verkoop Buitendienst Seijsener Rekreatietechniek – RECRON Kennispartner
11.45 - 12.15

Duurzame inzetbaarheid van medewerkers
Spreker: Chert Hento |Bureau HTM/Recreatie-trainingen) – RECRON Kennisparnter

De arbeidsmarkt is fundamenteel aan het veranderen. Er is meer werk dan dat er mensen zijn. Dat betekent dat we heel blij moeten zijn met de mensen die bij ons werken en dat we er alles aan moeten doen om de medewerkers blij, gelukkig en dus inzetbaar te houden!
Maar hoe doe je dat? In een branche vol technologische, maatschappelijke en economische ontwikkelingen, hoe kun je er dan voor zorgen dat je medewerkers zich mee blijven ontwikkelen?
Chert Hento, directeur-eigenaar van Bureau HTM en Recreatie-trainingen , neemt u mee in een inspirerende sessie over duurzame inzetbaarheid van medewerkers!

Chert Hento |Bureau HTM/Recreatie-trainingen) – RECRON Kennisparnter
14.00 - 15.00

Ronde tafel gesprekken
Succes betekent samenwerken. Dat geldt natuurlijk ook voor u. Als campinghouder of eigenaar van een recreatiepark heeft u vast weleens te maken gehad met overheidsinstanties. Denk hierbij aan provincies en/of uw gemeenten. Maar ook andere innovatieve samenwerkingen tussen de horeca ondernemingen, dagrecreatie en VVV kantoren. Allemaal partijen die ‘samen’ successen kunnen maken. Hoe werken deze partijen eigenlijk samen om ‘recreëren in uw streek’ op de toeristische kaart te zetten?

Deze punten worden uitgelicht in een Ronde Tafel-setting. Vandaag schuift aan; EuroParcs

Aanwezig:

* De heer C. Hendrikx - General Manager EuroParcs
* Mevrouw K. Mazier - Ambtenaar Recreatie Gemeente Nunspeet
* Wethouder Storteboom - Gemeente Nunspeet (recreatie)
* Mevrouw E.sther Karman - Ambtenaar Gemeente Ede - Project Vitale Vakantieparken
* Mevrouw R. Fredriks - Natuurmonumenten Veluwe


*wijzigingen onder voor
behoud

Ronde Tafel EuroParcs
15.00 - 16.00

The Battle of Leisure

Spannende achtbanen, betoverende attracties en spectaculaire shows. U vindt het allemaal in het Brabantse attractiepark de Efteling. Dé locatie voor een dag volop vermaak!
Roompot Vakanties is daarentegen een grote speler in de markt op het gebied van vakantieparken. Opgericht in 1965 en in de afgelopen 50 jaar uitgegroeid tot nationaal marktleider met een internationaal aanbod.

Twee grote namen uit de recreatie sector met ieder haar eigen expertise. Maar er zijn ook overeenkomsten. Beide bedrijven zijn expert in; vermaak, ontspanning en beleving!

Waar ligt ieder z'n kracht? Waar onderscheiden ze zich in en wat maakt hun concept uniek? Hoe kunnen deze twee grote namen uit de recreatiesector elkaar versterken?

Ze vertellen het u tijdens de Battle sessie tijdens Recreatie Vakbeurs. Mis deze spectaculaire sessie niet en zorg dat u erbij bent op woensdag 27 november om 15.00 uur.

 

Het volledige lezingenprogramma vindt u naast onze website www.recreatie-vakbeurs.nl ook in deze special.

The Battle of Leisure
15.15 - 15.45

Schoonmaken met alléén water

Spreker: Dannique Nijboer - Accountmanager Wecoline (Wecovi), RECRON TOP Leverancier

Steeds meer gasten kiezen voor een duurzame vakantiebestemming. Door maatschappelijk verantwoord te ondernemen kunt u zich onderscheiden én kunnen uw gasten vakantie vieren met hart voor het milieu. Ook op het gebied van reiniging kunt u kiezen voor milieuvriendelijkere opties: schoonmaken met alléén water. Het gebruik van milieuvriendelijke schoonmaakmiddelen is een belangrijk onderdeel voor het Green Key keurmerk. Weten welke mogelijkheden u heeft? In deze kennissessie vertellen we u alles over schoonmaken zonder dagelijkse chemie.

Dannique Nijboer - Accountmanager Wecoline (Wecovi), RECRON TOP Leverancier
16.00 - 16.30

Doe de Pensioen kennisquiz
Spreker: Robin Bond I Relatiemanager Pensioenfonds Recreatie

Het is misschien wel de grootste investering in je leven. Maar waarom weet je er dan zo weinig van? Gelukkig helpen wij je met deze laagdrempelige Kahoot-quiz. Je kunt eenvoudig meedoen, zelfs anoniem als je wilt. De quiz is voor werknemers en werkgevers. Ook al bouw je geen pensioen op via Pensioenfonds Recreatie of ben je als werkgever niet aangesloten. Je kunt veel nieuwe informatie opdoen bij deze quiz. En bij een quiz horen natuurlijk prijzen. Dit wil je niet missen!

Voor werkgevers aangesloten bij het pensioenfonds, is het ook mogelijk dat Robin een quiz houdt bij u op de werkvloer. Op deze manier helpt Pensioenfonds Recreatie u met het invullen van uw informatieplicht richting uw werknemers.Robin Bond I Relatiemanager Pensioenfonds Recreatie
Dag 3   donderdag 28 november 2019 10.00 - 18.00 uur
11.00 - 11.30

Betere en onderbouwde beslissingen nemen op basis van data  

Spreker:  Rob Stevens |Account Manager Recreatie Stratech - RECRON Kennispartner

Het hoogseizoen is achter de rug, je kunt voorzichtig de balans op gaan maken van je prestaties dit jaar. Vraag je je echter wel eens af hoe je recreatieonderneming presteert ten opzichte van vorig jaar en in vergelijking tot gelijkwaardige bedrijven in de markt? In welke periode heeft de markt bijvoorbeeld een hogere bezetting? Hoe verhoudt je prijsstelling voor een bepaalde periode zich ten opzichte van de markt? En hoe ziet het boekingspatroon van je gast eruit zodat je de marketing hierop kunt afstemmen? Stratech neemt je mee in de wereld van data en laat je zien hoe je met behulp van de Benchmark in staat bent de behaalde resultaten in het juiste perspectief te plaatsen en onderbouwde beslissingen te nemen. Daarnaast zullen zij je tijdens hun presentatie de marktcijfers van afgelopen seizoen presenteren en een vooruitblik geven naar de trends voor het najaar, waarbij de herfst- en kerstvakantie centraal staan.

Rob Stevens |Account Manager Recreatie Stratech - RECRON Kennispartner
11.45 - 12.15

Nieuw! RecreatieHero – het online leerplatform voor de recreatie

Spreker: Martin Merks | RECRON manager Sociaal Beleid

RecreatieHero.nl is hét online leerplatform voor iedereen in de recreatiebranche. Meer dan 150 trainingen worden in de vorm van e-learning modules aangeboden. Van een biertje tappen tot gastvriendelijkheid en van specifieke productkennis tot excel. Een breed pakket waarin voor iedereen wat te vinden is: vakgericht voor nu, maar ook voor de toekomst. Iedere ondernemer, manager en werknemer kan zelf in het overzichtelijke en het uiterst praktische learning management systeem inloggen en een training starten. www.recreatiehero.nl 

Martin Merks | RECRON manager Sociaal Beleid
14.00 - 15.00

Ronde tafel gesprekken
Succes betekent samenwerken. Dat geldt natuurlijk ook voor u. Als campinghouder of eigenaar van een recreatiepark heeft u vast weleens te maken gehad met overheidsinstanties. Denk hierbij aan provincies en/of uw gemeenten. Maar ook andere innovatieve samenwerkingen tussen de horeca ondernemingen, dagrecreatie en VVV kantoren. Allemaal partijen die ‘samen’ successen kunnen maken. Hoe werken deze partijen eigenlijk samen om ‘recreëren in uw streek’ op de toeristische kaart te zetten?

Deze punten worden uitgelicht in een Ronde Tafel-setting. Vandaag schuift aan; Provincie Overijssel.

Aan tafel schuiven aan:
* De heer Jan van Oenen - Senior Beleidsmedewerker Advies en Vrijetijdseconomie
* De heer Gertjan Hagedoorn - Directeur Beerze Bulten
* De heer Wout Nieuwenhuis - Adviseur Landschap Overijssel
* De heer Jan Olthof - Directeur RekreaVakkrant

*wijzigingen onder voorbehoud

Provincie Overijssel
15.15 - 15.45

De 5 marketing trends die je niet mag missen in 2020

Spreker: Janine Messelink | Prosuco – RECRON Kennispartner

Automatisering en digitalisering in de recreatie is niet meer weg te denken. Welke trends en ontwikkelingen zijn er op het gebied van (online) marketing en hoe zorgt u ervoor dat u daarvan profiteert? In het oog springende ontwikkelingen zijn onder andere dynamic pricing, de macht van platformen als Booking.com, Google trends, Social media trends en videomarketing.

Welke ontwikkelingen zijn voor u als recreatieondernemer belangrijk en hoe zorgt u ervoor dat u hier van profiteert? Marketingspecialist Prosuco geeft u in een half uurtje tips en handvatten waarmee u  aan de slag kunt.

Janine Messelink | Prosuco – RECRON Kennispartner
16.00 - 16.30

Digitalisering van je playground – echt impact maken op je bezoekers en speelherinneringen creëren

Spreker: Jaap van Putten | Marketing Manager Yalp - RECRON TOP Leverancier

Iedereen weet dat het speelaanbod op/in een recreatie onderneming doorslaggevend is voor de beleving van bezoekers. Of het nu gaan om mensen met jonge kinderen, tieners of ouderen. Entertainment en plezier hebben is voor iedereen belangrijk. Yalp gebruikt de fun van gamen om mensen in beweging te krijgen en te actief te laten spelen. Leer in deze sessie welke impact dit kan hebben op je onderneming.

 • Hoe zorg ik voor meer horeca omzet?
 • Hoe zorg ik voor meer terugkerende bezoekers?
 • Hoe zorg ik voor een fantastisch animatie programma?
 • Hoe vermaak ik de tieners op mijn vakantiepark?
 • Hoe kan ik ieder jaar/maand/week nieuw vermaak kan aanbieden zonder hoge investeringen?
 • Hoe kan ik gepersonaliseerd of gethematiseerd sport en spel aanbieden?
 • Hoe kan ik speelstatistieken gebruiken om mijn aanbod beter af te stemmen?
 • Hoe kan ik mijn eigen toernooien heel eenvoudig vormgeven?

Yalp heeft antwoorden over het digitaliseren van de speelmogelijkheden. De digitale store voor fysiek spelen. Gebruik de techniek van deze tijd op een positieve manier en zet ook jouw onderneming in beweging.

Jaap van Putten | Marketing Manager Yalp - RECRON TOP Leverancier

Deze Full Service Formule maakt ons uniek

 • U wilt zaken doen, mensen ontmoeten, relaties onderhouden. In een sfeervolle ambiance, onder perfecte omstandigheden. Ons keurmerk, de full service formule staat hiervoor garant. Ook tijdens deze vakbeurs zorgen wij dat het u aan niets ontbreekt.
 • Entree voor 2 personen
 • Geheel verzorgde catering
 • Gratis parkeren
 • Gratis garderobe
 • Evenementenhal App

Samenwerkingspartners

Actueel

Volg ons op social media

Sfeerimpressie Recreatie Vakbeurs 2018

Veelgestelde vragen

Heeft u vragen over deze beurs?