Recreatie Vakbeurs HB 2017

DÉ VAKBEURS VOOR VERBLIJFSRECREATIE | EEN BLIK OP DE TOEKOMST

Hardenberg en recreatie zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Rondom de stad bruist het van de recreatiemogelijkheden. Dé ideale plek dus voor een recreatievakbeurs. Op 28, 29 en 30 november vindt in Evenementenhal alweer de 16e editie plaats van Recreatie Vakbeurs. Dit jaar niet meer als regionale titel maar met een nationaal karakter. Met Recreatie Vakbeurs 2017 zijn we de enige recreatie titel van de Benelux.
Deze vakbeurs bevat alle segmenten die recreatie te bieden heeft; van speeltoestellen tot de inrichting van vakantiewoningen met als specialisatie verblijfsrecreatie.

Evenementenhal Hardenberg bedient hiermee het enorme aanbod van en de vraag naar (overnachtings)recreatie van de gehele Benelux.
 

     

28 NOVEMBER                         29 NOVEMBER                     30 NOVEMBER
  

 STAP IN DE WERELD VAN DE THEMAPLEINEN VOOR VOLOP BELEVING

Tijdens de beurs worden de hallen omgetoverd in échte belevingspleinen. De hallen staan dan in het teken van kennisdeling, beleving, innovaties, adviezen en demonstraties op het gebied van trends en ontwikkelingen die voor u als bezoeker kunnen inspireren. Evenals afgelopen jaar zal ook hal 1 omgetoverd worden in 'Happy Camping'. Maar ook de andere hallen hebben haar eigen thema. 

       

       

Exposantenprofiel

Aanvullende beursinformatie

EEN AANTAL HOOGTEPUNTEN UITGELICHT | MIS HET NIET EN ZORG DAT U AANWEZIG BENT!

TREND TOUR

Op woensdagochtend 29 november vertrekt de mooie Amerikaanse schoolbus vanuit Evenementenhal naar een drietal vooraanstaande succesvolle ondernemingen binnen onze regio. De volgende bedrijven hebben zich aan deze tour gecommitteerd. Familiepark Krieghuusbelten, IJreka Speeltoestellen en Moderna Textielservice. Altijd al een kijkje in de keuken willen nemen? Voor slechts € 45 kunt u erbij zijn. Boek snel, (aanmelden kan t/m 17 november) want er zijn een beperkt aantal plekken beschikbaar.

Het programma is als volgt;
  9.00 uur - vertrek Evenementenhal 
  9.10 uur - slechts enkele minuten rijden en we arriveren bij het eerste bedrijf; Moderna Textielservice
10.10 uur - vanuit Moderna vertrekken we richting Raalte om Familiepark Krieghuusbelten te bezoeken
11.00 uur - aankomst Familievakantiepark Krieghuusbelten;
12.00 uur - na kennisgemaakt te hebben met dit familievakantiepark is het slechts een kwartiertje rijden naar Dalfsen
12.15 uur - aankomst IJreka met aansluitend een lunch
12.15 uur - gezamenlijke lunch
13.30 uur - vanuit Dalfsen rijden we weer richting Hardenberg om dé vakbeurs Recreatie Vakbeurs te bezoeken. 

    

Een kijkje in de keuken van een hout(speel)specialist!

IJreka is gevestigd in de bosrijke omgeving van Dalfsen en is onderdeel van de Foreco Groep. Foreco is een bekende organisatie in de houtsector waar zij een innovatieve en professionele speler zijn. IJreka biedt een breed en kwalitatief hoogwaardig assortiment speeltoestellen aan. Daarnaast zijn zij in staat om maatwerk speelomgevingen, binnen of buiten, geheel samen met de klant in te vullen. Tijdens de Trendtour wordt u meegenomen over het bedrijventerrein van bijna 5 hectare grond waar u inzicht krijgt op welke manieren hout wordt bewerkt voor de diverse marktsegmenten. Waarbij de fabriek van IJreka niet mag ontbreken, hier wordt met eigen hand aan verschillende speeltoestellen gewerkt.


HAPPY CAMPING
De vakanties zijn voorbij, maar tijdens Happy Camping waant u zich nog even weer in vakantiesferen. In samenwerking met Design Studio van Ginneken wordt dit een beurshal die u doet denken aan een camping of vrijetijd-wonderland. Diverse exposanten presenteren hier hun product in een échte camping omgeving. Ook de techniek zoals slagbomen, tapzuilen en softwaresystemen worden zodanig geplaatst zodat uw veiligheid gewaarborgd blijft. Kortom, kom het campinggevoel (her)beleven op Happy Camping!

SPELEN EN BEWEGEN | HAPPY BEACH
Een tweede grote trekpleister van de Recreatie Vakbeurs is het themaplein ‘Spelen en Bewegen’. Een live speeltuin waarin u als bezoeker geïnspireerd wordt door de verschillende speeltoestellen en attracties in een ‘Happy Beach’ entourage.

ZWEMBADHAL
In samenwerking met belevingsarchitect Stan de Haas wordt deze hal omgetoverd in een hal waar u alles vindt met betrekking tot zwembaden. Denk hierbij aan zwembadbouwers, leveranciers in zwembadcomponenten, verlichting, filter- en pomptechnieken, maar uiteraard ook stoomcabines en (speel)attracties. Van jetstreams en bubbelbaden tot glijbanen en opblaasbare stormbanen. Kortom, een waar zwemparadijs.

 

RONDE TAFEL GESPREKKEN
Succes betekent samenwerken. Dat geldt natuurlijk ook voor u. Als campinghouder of eigenaar van een recreatiepark heeft u vast weleens te maken gehad met overheidsinstanties. Denk hierbij aan provincies en/of uw gemeenten. Maar ook andere innovatieve samenwerkingen tussen de horeca ondernemingen, dagrecreatie en VVV kantoren.  Allemaal partijen die ‘samen’ successen kunnen maken. Hoe werken deze partijen eigenlijk samen om ‘recreëren in uw streek’ op de toeristische kaart te zetten?

Tijdens Recreatie Vakbeurs worden deze punten uitgelicht in een Ronde Tafel-setting. Met op elke dag een andere provincie of regio die haar uitdagingen delen op het gebied van toerisme. Aan tafel schuiven aan: Provincie Drenthe, Gemeente Dinkelland/Ootmarsum en Gemeente Vechtdal. Wat doen zij om toeristen naar hun regio te trekken? En waar lopen zij tegen aan? Halen deze regio’s alles uit de kast of laten ze mogelijkheden liggen? Aan de Ronde Tafel ontstaat een discussie met als doel: het stimuleren van de aantrekkingskracht van toerisme naar de regio.

TOEGANKELIJKHEIDSPLEIN (aanpassingen voor mindervaliden en senioren)
Veel ondernemers willen de toegankelijkheid van hun verblijfsaccommodatie(s) of vakantiepark verbeteren, maar weten niet goed hoe. Is het nodig om te verbouwen of zijn kleine aanpassingen voldoende? Welke voorzieningen zijn er te koop en wat kost het? Daarom richt de Recreatievakbeurs Hardenberg dit jaar het zogeheten Toegankelijkheidsplein in. Een plein waar ondernemers kunnen ontdekken hoe zij ook gastvrij kunnen worden voor deze groeiende en dankbare doelgroep. Dit plein wordt in samenwerking met Toegankelijk Toerisme Nederland georganiseerd.

MOBILITEITSPARCOURS
Hier vindt u een spectaculair testparcours voor elektrische voertuigen en machinerie. Leveranciers presenteren hier hun voer- en werktuigen met diverse live demonstraties en testritjes. Beleef hier dé nieuwste producten en machines voor uw recreatie onderneming.   


EN WE HEBBEN MEER....

Virtuel Reality, maak kennis met Droneum
Unieke attracties op het gebied van Virtual Reality, drones en inflatables. U moet het gewoon zelf ervaren én dat kan ook. Eén van de nieuwe attracties is Droneum, een vernieuwende drone attractie die voor het eerst op een beurs wordt gepresenteerd. Mis het niet!

PADEL TOTAAL
Padel werelds snelst groeiende sport bereikt de Nederlandse Recreatiebrache. 4 sterren camping Norgerberg te Norg heeft sinds mei 2017 als eerste in Nederland op hun recreatiepark een padelbaan toegevoegd aan haar sportvoorzieningen. Tevens had ze zelfs de primeur in de provincie Drenthe met Padel.

Deze combi van tennis en squash zal voor veel beleving zorgen op het park, door de enorme aantrekkingskracht als kijksport. Doordat Padel makkelijk aan te leren is en onvoorspelbaarheid heeft zullen de rally’s lang en uitdagend zijn. Dit wordt versterkt omdat het glas en de gaaswanden onderdeel uitmaken van het spel. Het is mede hierdoor een zeer tactische sport, waardoor in een mix van leeftijd enof geslacht deze sport perfect gezamenlijk kan beoefenen; een echte familiesport. 

PadelTotaal, marktleider in Nederland en prefered supplier van de KNLTB, heeft dan ook het volste vertrouwen in het succes en aantrekkings kracht van Padel op Recreatieparken. “In andere landen zoals bv Spanje is het een must om padel te hebben bij een park of hotel. De afgelopen 40 jaar hebben we als familiebedrijf Kroesen o.h. TennisTotaal ruim 2500 KroPor tennisbanen (waterdoorlatende beton) aangelegd in de Leisure branche, we zien we dan ook een enorme kans voor parken om die banen weer volle beleving te geven.”

Vorig jaar stonden ze in Hardenberg en Gorinchem met een minipadelbaan bij ons, maar dit  jaar staan ze met een officiële KNLTB Padelbaan van 10 x 20 mtr in hal 7. Naast de demo’s en shows is er tevens de mogelijkheid om gratis clinics te volgen. Voor meer info: www.padeltotaal.nl 0524-290752.


OPENINGSTIJDEN

Dinsdag 28 november 2017 12.00 - 20.00 uur    |    Woensdag 29 november 2017 12.00 - 20.00 uur    |    Donderdag 30 november 2017 12.00 - 20.00 uur


 Verboden voor huisdieren! 

 

Beursprogramma

Dag 1   dinsdag 28 november 2017 12.00 - 20.00 uur
12.00 - 20.00

Inspiratie, beleving en netwerken zijn de belangrijkste redenen voor bezoekers om Recreatie Vakbeurs te bezoeken. Inspelend op deze behoefte is de beurs uitgebreid met een programma voorzien van demonstraties en kennissessies, maar ook aan beleving is volop gedacht. Denk hierbij aan Happy Camping. Tevens wordt ingegaan op innovaties en uitdagingen in de branche. 

Inspiratie | Netwerken | Beleving
12.30 - 14.00

Maak je eigen DNA boek en breng in beeld waar jullie bedrijf voor staat

Wat ga je doen?
In een uur ga je onder professionele begeleiding van Suzanne van Ginneken aan de slag om beelden en teksten samen te brengen over de klantbelofte, waarden, en doelgroep van jullie bedrijf. Al pratend, denkend en zoekend tussen de vele foto’s kom je nader tot de kern. Ook worden er keuzes gemaakt over sfeer, uitstraling en materiaalgebruik. Er is veel inspiratiemateriaal aanwezig en voorbeelden van DNA boeken, zodat duidelijk wordt waar we naar toe werken. Na afloop heb je een foto van de collage met daarin een keuze op het gebied van doelgroep, sfeer en materialen. Het is een eerste aanzet om jullie te laten nadenken over de positionering van jullie bedrijf in de markt.

Interesse? Stuur een mail naar; suzanne@vginneken.nl

Suzanne van Ginneken
12.45 - 13.15

5 tips om gelijk meer online bereik te genereren

Laat je inspireren?

Heb je het gevoel dat de website nog niet echt voor jouw bedrijf werkt? Lukt het niet om meer boekingen te genereren. Luister dan naar de tips van het gerenommeerde online marketing bureau RED. Met meer dan 11 jaar ervaring in de recreatiebranche beheren zij de campagnes van diverse recreatie bedrijven. Van klein tot groot. 

Roy Platje
13.30 - 14.30

Ronde tafel gesprekken
Succes betekent samenwerken. Dat geldt natuurlijk ook voor u. Als campinghouder of eigenaar van een recreatiepark heeft u vast weleens te maken gehad met overheidsinstanties. Denk hierbij aan provincies en/of uw gemeenten. Maar ook andere innovatieve samenwerkingen tussen de horeca ondernemingen, dagrecreatie en VVV kantoren.  Allemaal partijen die ‘samen’ successen kunnen maken. Hoe werken deze partijen eigenlijk samen om ‘recreëren in uw streek’ op de toeristische kaart te zetten?

Deze punten worden uitgelicht in een Ronde Tafel-setting. Vandaag schuift aan; Gemeente Dinkelland/Ootmarsum

De Tafelbezetting bestaat uit:

 • De heer Jeroen Enkelaar, marketing manager Ootmarsum-Dinkelland.
 • Mevrouw Gaby Oude Brunink, bestuurslid Toeristisch Ondernemersfonds Dinkelland en hotelier Twents Gastenhoes
 • De heer Bart Kreikamp, hotelier De Rozenstruik
 • De heer Boyke Masselink, camping De Rammelbeek
 • Mevrouw Ilse Nijmeijer, beleidsmedewerker R&T gemeente Dinkelland 
 • Gespreksleider: de heer Erik van Nuland - NHTV
Gemeente Dinkelland/Ootmarsum
14.45 - 15.15

Een optimaal gevoel van gastbeleving creëren met ‘gecontroleerde beleving’

Tjidens deze presentatie zal Stan u vertellen wat 'gecontroleerde beleving' kan doen voor de optimale gastbeleving. Een vriendelijke receptioniste draagt uiteraard bij aan een goed gevoel, maar denk ook eens aan de verlichting, de muzieksoort en natuulijk het volume. Volg deze inspirerende sessie en voor de beste tips & trucs.

Stan de Haas | Belevingsarchitect
15.30 - 16.15

In samenwerking met de studenten van NHTV Breda en RekreaVakkrant worden er diverse presentaties gegeven over het ‘Recreatiebedrijf van de Toekomst’.

Deze studenten studeren aan de Academie voor Toerisme en volgen de minor Leisure Design Lab. Binnen deze minor is een project gericht op innovatie en creatief ondernemen. De studenten presenteren hier hun visie op het Future Resort, de vakantiebestemming van 2050. Laat u inspireren door een blik in de toekomst door deze ‘jonge honden’.

Future of Resorts | NHTV Studenten
16.30 - 17.00

Bereik uw ondernemersdoelen met sport- en spelzones 

Met een goede speelplek trekt u meer bezoekers naar uw camping, bungalowpark of restaurant én zorgt u dat bezoekers graag nog eens terugkomen. Interactieve speelplekken hebben onze klanten al veel mogen brengen en zijn al op +450 plekken succesvol.

Onze klant Center Parcs trekt meer tieners naar hun park door interactieve speloplossingen. Ardoer vakantiepark't Rheezerwold verruilde een beperkt gebruikte tennisbaan voor een succesvolle sportzone. Op omliggende terrassen is het een stuk drukker bij RCN Het Grote Bos, na plaatsing van hun spelzone. De Duitse indoor speelhal Fort Fun trok 12% meer bezoekers in het eerste jaar nadat zij een speelhal inrichtten, waar vier interactives onderdeel van zijn. En bij ondernemer Camping de Paal, wordt er per dag soms tot wel 10 uur non-stop gespeeld. Speelstatistieken zijn uit te lezen door de beheerder. De traditionele camping verdwijnt en transformeert naar een luxer vakantieresort. De vakantieganger verwacht steeds meer luxe en in een campingspeeltuin is de traditionele wipkip of glijbaan is niet altijd meer voldoende. 

Wilt u weten wat een goede speel- of sportplek u brengt, om u uw ondernemersdoelen te bereiken? ‘Founder’ van het interactieve spelen Ben Admiraal vertelt u tijdens de recreatiebeurs in Hardenberg over a) achtergrond b) het commerciële nut en c) de razendsnelle ontwikkelingen binnen het interactieve spelen.

We zien u graag tijdens deze lezing. www.yalp.nl/i-recreatie

Ben Admiraal
17.15 - 17.45

Wat zijn de voordelen van groen in een recreatie omgeving?

Groen is tegenwoordig het belangrijkste visitekaartje van de recreatieondernemer. Klanten waarderen recreatiebedrijven die de ‘groene gastvrijheid’ en een ‘groen imago’ goed en daadwerkelijk gerealiseerd voor elkaar hebben hoger op Google en belangrijke sites als Trip Advisor. Groen maakt mensen blij. Vitamine G(roen) is poen. Maar hoe pak je deze vergroening of herinrichting duurzaam en mensgericht voor de toekomst aan?

Recreatiebedrijven, zoals de Efteling, Toverland en Beekse Bergen, maar ook steeds meer campings zoals Landal GreenParks zien ‘groen’ als selectiecriterium en als een kwaliteitsboost, in plaats van een kostenpost. De recreatiebedrijven die een ‘groen verblijf’ voor de gast als ambitie definiëren, groeien structureel harder in bezoekersaantallen en laten veel betere rendementen zien.

Hoe kan dit en hoe kun je die kwaliteitsslag aanpakken? Laat u inspireren tijdens deze lezing.

Marius Torn Boers
19.00 - 19.30

Bijna ieder recreatiebedrijf heeft een website, maar hoe zorg je dat een online bezoeker een gast wordt? Zoek & boek lijkt daarbij een toverwoord voor een optimale bezetting, maar is dat ook zo? TenZer geeft als online expert voor de recreatiebranche tips en advies hoe je een online bezoeker kunt helpen bij het zoeken én boeken van een vakantiebestemming.

Wat kun je verwachten:

 • Trends op gebied van online ontwikkelingen;
 • Tips hoe je de bezoeker op je website beter kan overtuigen;
 • Visie op zoek & boek voor desktop en mobile;
 • Tips & trucs om de gast van morgen nu te bereiken.

Je kunt voor deze kennissessie terecht in het Kennistheater op de beursvloer. Deelname is gratis en je hoeft je niet vooraf te registreren.

TenZer - John van Slooten
Dag 2   woensdag 29 november 2017 12.00 - 20.00 uur
12.00 - 20.00

Inspiratie, beleving en netwerken zijn de belangrijkste redenen voor bezoekers om Recreatie Vakbeurs te bezoeken. Inspelend op deze behoefte is de beurs uitgebreid met een programma voorzien van demonstraties en kennissessies, maar ook aan beleving is volop gedacht. Denk hierbij aan Happy Camping. Tevens wordt ingegaan op innovaties en uitdagingen in de branche. 

Inspiratie | Netwerken | Beleving
12.30 - 14.00

Maak je eigen DNA boek en breng in beeld waar jullie bedrijf voor staat

Wat ga je doen?
In een uur ga je onder professionele begeleiding van Suzanne van Ginneken aan de slag om beelden en teksten samen te brengen over de klantbelofte, waarden, en doelgroep van jullie bedrijf. Al pratend, denkend en zoekend tussen de vele foto’s kom je nader tot de kern. Ook worden er keuzes gemaakt over sfeer, uitstraling en materiaalgebruik. Er is veel inspiratiemateriaal aanwezig en voorbeelden van DNA boeken, zodat duidelijk wordt waar we naar toe werken. Na afloop heb je een foto van de collage met daarin een keuze op het gebied van doelgroep, sfeer en materialen. Het is een eerste aanzet om jullie te laten nadenken over de positionering van jullie bedrijf in de markt.

Interesse? Stuur een mail naar; suzanne@vginneken.nl

Suzanne van Ginneken
12.45 - 13.15

5 tips om gelijk meer online bereik te genereren

Laat je inspireren?

Heb je het gevoel dat de website nog niet echt voor jouw bedrijf werkt? Lukt het niet om meer boekingen te genereren. Luister dan naar de tips van het gerenommeerde online marketing bureau RED. Met meer dan 11 jaar ervaring in de recreatiebranche beheren zij de campagnes van diverse recreatie bedrijven. Van klein tot groot. 

Roy Platje
13.30 - 14.30

Succes betekent samenwerken. Dat geldt natuurlijk ook voor u. Als campinghouder of eigenaar van een recreatiepark heeft u vast weleens te maken gehad met overheidsinstanties. Denk hierbij aan provincies en/of uw gemeenten. Maar ook andere innovatieve samenwerkingen tussen de horeca ondernemingen, dagrecreatie en VVV kantoren.  Allemaal partijen die ‘samen’ successen kunnen maken. Hoe werken deze partijen eigenlijk samen om ‘recreëren in uw streek’ op de toeristische kaart te zetten?

Deze punten worden uitgelicht in een Ronde Tafel-setting. Vandaag schuift aan; Regio Vechtdal.

De Tafelbezetting Vechtdal bestaat uit:

 • Mevrouw Mariska Linthorst - Gemeente Adviseur vrijetijdseconomie Ommen/ Hardenberg
 • Mevrouw Ilona Lagas Ommen - Wethouder en tevens voorzitter Toeristisch Vechtdal  Ommen/ Hardenberg
 • De heer Gerrit Jan Hagedoorn – Eigenaar Beerze Bulten
 • Mevrouw Tamara Toering - Directeur Vechtdal marketing
 • Mevrouw Marge Hans - Horeca
 • De heer Martin Maassen - Recron
 • De heer Jack van der Boom – Camping Koeksebelt
 • Gespreksleider – Goof Lukken - NHTV
Regio Vechtdal
14.45 - 15.15

Een optimaal gevoel van gastbeleving creëren met ‘gecontroleerde beleving’

Tjidens deze presentatie zal Stan u vertellen wat 'gecontroleerde beleving' kan doen voor de optimale gastbeleving. Een vriendelijke receptioniste draagt uiteraard bij aan een goed gevoel, maar denk ook eens aan de verlichting, de muzieksoort en natuulijk het volume. Volg deze inspirerende sessie en voor de beste tips & trucs.

Stan de Haas | Belevingsarchitect
15.30 - 16.15

In samenwerking met de studenten van NHTV Breda en RekreaVakkrant worden er diverse presentaties gegeven over het ‘Recreatiebedrijf van de Toekomst’. 

Deze studenten studeren aan de Academie voor Toerisme en volgen de minor Leisure Design Lab. Binnen deze minor is een project gericht op innovatie en creatief ondernemen. De studenten presenteren hier hun visie op het Future Resort, de vakantiebestemming van 2050. Laat u inspireren door een blik in de toekomst door deze ‘jonge honden’.

Future of Resorts | NHTV Studenten
16.30 - 17.00

Honden welkom op uw camping of recreatiepark? Natuurlijk! "Wat moet u hiervoor regelen"? 

In Nederland heeft 1 op de 5 gezinnen een hond. En die gezinnen gaan graag met Fikkie op vakantie. Maar waarnaartoe? Een hotel laat vaak geen honden toe, een camping en recreatieparken daarentegen biedt veel meer mogelijkheden. 'U heeft een camping of recreatiepark en u wilt Fikkie en haar baasjes ook uitnodigen?'

"Maar wat moet u hiervoor regelen en wat zijn de kosten?" "Hoe communiceert u dit aan uw gasten?"

DepoDog deelt graag haar jarenlange ervaring met u. Tijdens deze presentatie leiden wij u langs de oplossingen, de communicatie en de kosten, maar uiteraard ook één van de belangrijke punten: "wat brengt het u op?"

Joyce Huurman
17.30 - 18.00

Bijna ieder recreatiebedrijf heeft een website, maar hoe zorg je dat een online bezoeker een gast wordt? Zoek & boek lijkt daarbij een toverwoord voor een optimale bezetting, maar is dat ook zo? TenZer geeft als online expert voor de recreatiebranche tips en advies hoe je een online bezoeker kunt helpen bij het zoeken én boeken van een vakantiebestemming.

Wat kun je verwachten:

 • Trends op gebied van online ontwikkelingen;
 • Tips hoe je de bezoeker op je website beter kan overtuigen;
 • Visie op zoek & boek voor desktop en mobile;
 • Tips & trucs om de gast van morgen nu te bereiken.

Je kunt voor deze kennissessie terecht in het Kennistheater op de beursvloer. Deelname is gratis en je hoeft je niet vooraf te registreren.

TenZer - John van Slooten
19.00 - 19.30

Wat zijn de voordelen van groen in een recreatie omgeving?

Groen is tegenwoordig het belangrijkste visitekaartje van de recreatieondernemer. Klanten waarderen recreatiebedrijven die de ‘groene gastvrijheid’ en een ‘groen imago’ goed en daadwerkelijk gerealiseerd voor elkaar hebben hoger op Google en belangrijke sites als Trip Advisor. Groen maakt mensen blij. Vitamine G(roen) is poen. Maar hoe pak je deze vergroening of herinrichting duurzaam en mensgericht voor de toekomst aan? 

Recreatiebedrijven, zoals de Efteling, Toverland en Beekse Bergen, maar ook steeds meer campings zoals Landal GreenParks zien ‘groen’ als selectiecriterium en als een kwaliteitsboost, in plaats van een kostenpost. De recreatiebedrijven die een ‘groen verblijf’ voor de gast als ambitie definiëren, groeien structureel harder in bezoekersaantallen en laten veel betere rendementen zien. 

Hoe kan dit en hoe kun je die kwaliteitsslag aanpakken? Laat u inspireren tijdens deze lezing.

Marius Torn Boers
Dag 3   donderdag 30 november 2017 12.00 - 20.00 uur
12.00 - 20.00

Inspiratie, beleving en netwerken zijn de belangrijkste redenen voor bezoekers om Recreatie Vakbeurs te bezoeken. Inspelend op deze behoefte is de beurs uitgebreid met een programma voorzien van demonstraties en kennissessies, maar ook aan beleving is volop gedacht. Denk hierbij aan Happy Camping. Tevens wordt ingegaan op innovaties en uitdagingen in de branche. 

Inspiratie | Netwerken | Beleving
12.30 - 14.00

Maak je eigen DNA boek en breng in beeld waar jullie bedrijf voor staat

Wat ga je doen?
In een uur ga je onder professionele begeleiding van Suzanne van Ginneken aan de slag om beelden en teksten samen te brengen over de klantbelofte, waarden, en doelgroep van jullie bedrijf. Al pratend, denkend en zoekend tussen de vele foto’s kom je nader tot de kern. Ook worden er keuzes gemaakt over sfeer, uitstraling en materiaalgebruik. Er is veel inspiratiemateriaal aanwezig en voorbeelden van DNA boeken, zodat duidelijk wordt waar we naar toe werken. Na afloop heb je een foto van de collage met daarin een keuze op het gebied van doelgroep, sfeer en materialen. Het is een eerste aanzet om jullie te laten nadenken over de positionering van jullie bedrijf in de markt.

Interesse? Stuur een mail naar; suzanne@vginneken.nl

Suzanne van Ginneken
13.15 - 13.45

Wat zijn de voordelen van groen in een recreatie omgeving?

Groen is tegenwoordig het belangrijkste visitekaartje van de recreatieondernemer. Klanten waarderen recreatiebedrijven die de ‘groene gastvrijheid’ en een ‘groen imago’ goed en daadwerkelijk gerealiseerd voor elkaar hebben hoger op Google en belangrijke sites als Trip Advisor. Groen maakt mensen blij. Vitamine G(roen) is poen. Maar hoe pak je deze vergroening of herinrichting duurzaam en mensgericht voor de toekomst aan? 

Recreatiebedrijven, zoals de Efteling, Toverland en Beekse Bergen, maar ook steeds meer campings zoals Landal GreenParks zien ‘groen’ als selectiecriterium en als een kwaliteitsboost, in plaats van een kostenpost. De recreatiebedrijven die een ‘groen verblijf’ voor de gast als ambitie definiëren, groeien structureel harder in bezoekersaantallen en laten veel betere rendementen zien. 

Hoe kan dit en hoe kun je die kwaliteitsslag aanpakken? Laat u inspireren tijdens deze lezing.

Marius Torn Boers
14.00 - 15.00

Succes betekent samenwerken. Dat geldt natuurlijk ook voor u. Als campinghouder of eigenaar van een recreatiepark heeft u vast weleens te maken gehad met overheidsinstanties. Denk hierbij aan provincies en/of uw gemeenten. Maar ook andere innovatieve samenwerkingen tussen de horeca ondernemingen, dagrecreatie en VVV kantoren.  Allemaal partijen die ‘samen’ successen kunnen maken. Hoe werken deze partijen eigenlijk samen om ‘recreëren in uw streek’ op de toeristische kaart te zetten?

Deze punten worden uitgelicht in een Ronde Tafel-setting. Vandaag schuift aan; Provincie Drenthe.

Thema: versterken imago en omvang toerisme Drenthe.

De Tafelbezetting Provincie Drenthe bestaat uit:

 • De heer Gertjan Elzinga – Programma Manger Vrijetijdseconomie en Fietsen
 • De heer Dick Dijkstra – Recreatieschap Drenthe
 • Mevrouw Astrid Crum – Directeur marketing Drenthe
 • Mevrouw Sandra van Es – Droomhotel Anderen
 • Mevrouw Jose Reinholts – Regiodirecteur AA en Hunze
 • De heer Raymond Beerendonk – Camping Reeënwissel Hoogersmilde
 • Gespreksleider de heer Jan Olthof - RekreaVakkrant
Provincie Drenthe
15.15 - 15.45

Een optimaal gevoel van gastbeleving creëren met ‘gecontroleerde beleving’

Tjidens deze presentatie zal Stan u vertellen wat 'gecontroleerde beleving' kan doen voor de optimale gastbeleving. Een vriendelijke receptioniste draagt uiteraard bij aan een goed gevoel, maar denk ook eens aan de verlichting, de muzieksoort en natuulijk het volume. Volg deze inspirerende sessie en voor de beste tips & trucs.

 

Stan de Haas | Belevingsarchitect
16.00 - 16.30

Honden welkom op uw camping of recreatiepark? Natuurlijk! "Wat moet u hiervoor regelen"? locatie Happy Camping, hal 1

In Nederland heeft 1 op de 5 gezinnen een hond. En die gezinnen gaan graag met Fikkie op vakantie. Maar waarnaartoe? Een hotel laat vaak geen honden toe, een camping en recreatieparken daarentegen biedt veel meer mogelijkheden. 'U heeft een camping of recreatiepark en u wilt Fikkie en haar baasjes ook uitnodigen?'

"Maar wat moet u hiervoor regelen en wat zijn de kosten?" "Hoe communiceert u dit aan uw gasten?"

DepoDog deelt graag haar jarenlange ervaring met u. Tijdens deze presentatie leiden wij u langs de oplossingen, de communicatie en de kosten, maar uiteraard ook één van de belangrijke punten: "wat brengt het u op?"

Joyce Huurman
16.45 - 17.15

5 tips om gelijk meer online bereik te genereren

Laat je inspireren?

Heb je het gevoel dat de website nog niet echt voor jouw bedrijf werkt? Lukt het niet om meer boekingen te genereren. Luister dan naar de tips van het gerenommeerde online marketing bureau RED. Met meer dan 11 jaar ervaring in de recreatiebranche beheren zij de campagnes van diverse recreatie bedrijven. Van klein tot groot. 

Roy Platje

Actueel

Recreatie Vakbeurs HB 2017

Sfeerimpressie Recreatie Vakbeurs 2016

Uitgelichte deelnemers

Deze Full Service Formule maakt ons uniek

 • U wilt zaken doen, mensen ontmoeten, relaties onderhouden. In een sfeervolle ambiance, onder perfecte omstandigheden. Ons keurmerk, de full service formule staat hiervoor garant. Ook tijdens deze vakbeurs zorgen wij dat het u aan niets ontbreekt.
 • Entree voor 2 personen
 • Catering geheel verzorgd
 • Gratis parkeren
 • Evenementenhal App

Heeft u vragen over deze beurs?