Recreatie Vakbeurs 2018

     

EEN BLIK IN DE TOEKOMST VAN RECREATIE

De toekomst van recreatie is te zien, te horen en te beleven tijdens RECREATIE VAKBEURS 2018. 
Deze vakbeurs is tevens hét moment om te laten zien dat u een belangrijke plek heeft op het podium binnen de recreatiesector. Op 27, 28 en 29 november a.s. vindt in Evenementenhal Hardenberg alweer de 17e editie plaats van Recreatie Vakbeurs.

Het overkoepelende thema dit jaar is ‘een blik op de toekomst’. In zeven prachtig ingerichte en sfeervolle gesegmenteerde beurshallen, waarin dertien verschillende branches worden uitgelicht én waar meerdere inspiratiepleinen te vinden zijn, zal een bezoek aan de beurs het hart van de recretieondernemer sneller laten kloppen. 

 Tuin & Park   Mobiliteit  Overnachtingsfaciliteiten  Spelen & Bewegen  Recreatietechniek 

ICT & Software   Facilitair  Dienstverlening  Zwembad & Water  Entertainment & Games 

Food & Beverage  Interieur & Styling  Happy Camping

Naast de verschillende branches per hal, zullen er enkele "inspiratiepleinen" worden ingericht waar u uw merk, product of dienst, naast uw eigen stand, 
nog éxtra onder de aandacht kunt brengen. Inspireer bezoekers en laat hier trends én producten voor het komende vakantieseizoen zien.

Recreatie Vakbeurs bevat alle segmenten die recreatie te bieden heeft; van speeltoestellen tot de inrichting van vakantiewoningen. 
Evenementenhal Hardenberg bedient hiermee het enorme aanbod van en de vraag naar recreatie (mogelijkheden) binnen de Benelux.

  WAAROM DEELNEMEN? 
Recreatie Vakbeurs biedt u de kans om úw doelgroep in een prettige en ongedwongen sfeer te ontmoeten. U bereikt een landelijk publiek, maar ook bezoekers uit België en Duitsland. De 16e editie heeft 7.709 bezoekers getrokken.

 

Aanvullende beursinformatie

"Wij, van Booking Experts, namen voor het eerst deel aan Recreatie Vakbeurs. De beurs heeft ons gelegenheid geboden om een beter beeld te krijgen van verschillende spelers in de markt en is vooral een mooie bevestiging geweest voor ons. Het resultaat? 
We zijn meer dan ooit gemotiveerd om onze visie uit te dragen in de markt!".
"Wij, van BOERplay, kijken terug op een succesvolle beurs. Een gethematiseerde indeling van de hallen maakt het voor de bezoeker overzichtelijker. Door voor Hardenberg te kiezen als dé locatie kunnen wij ons budget beter inzetten. Dat zie je terug in de stand en dat werd gewaardeerd. De organisatie was top! Wij zijn positief gestemd voor volgend jaar". 


INSPIRERENDE PRAKTIJKOPLOSSINGEN ZIEN, VOELEN EN VOORAL ERVAREN! 

Dit jaar zullen er diverse inspiratiepleinen worden gepresenteerd. Hier kunt u onderdeel van zijn!
Heeft u een nieuw of innovatief product wat extra exposure verdiend? Draag dan bij aan de totale beursbeleving van de bezoeker en plaats uw product extra in de spotlights! Informeer bij de beursorganisatie naar de voorwaarden!

 

    

 

STANDBOUW EVENEMENTENHAL
Wij bieden een compleet opgebouwde, afgewerkte en schoongemaakte standunit: vloeroppervlak, lichtgrijze wanden (hoge achterwanden en lage tussenwanden), verlichting door duospots en vloerbedekking - géén frieslijst. Bekijk hier de specificaties.

 

VEELZIJDIGE EN DYNAMISCHE EIGEN STANDBOUW - PRESENTATIE
De manieren om te presenteren zijn talrijk. Tijdens Recreatie Vakbeurs kunt u een stand huren, maar u kunt er ook voor kiezen om 'Out of the Box' te denken, bijvoorbeeld op één van onze inspiratiepleinen. Versterk uw deelname daarnaast met demonstraties en/of lezingen. Niks is ons te gek! Wij helpen u graag met een tool die bij u past!

VERGROOT UW ZICHTBAARHEID
Binnen Easyfairs Evenementenhal hebben we diverse “promotie middelen” die ingezet kunnen worden om deelname meer zichtbaarheid te geven. Maak uw deelname bekend, zodat uw bezoeker weet dat u er bent. Denk bijvoorbeeld aan; een spandoek in de voetgangerstunnel, het presenteren van uw bedrijfsauto in de vijver, vloertegels voorzien van uw bedrijfslogo, het verzorgen van keycords inclusief logo, toiletreclame en meer. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de marketeer.  

ZAKELIJK TINDER MET MATCH & MEET | EVENEMENTENHAL APP 
Easyfairs Evenementenhal heeft haar eigen Evenementenhal App inclusief een Match & Meet functie. Deze functie is te gebruiken door exposanten en bezoekers van Recreatie Vakbeurs. Match & Meet zorgt ervoor dat exposanten razendsnel relevante leads ontmoeten. “Zie het als een zakelijke Tinder”, legt Tom Verbeek namens Easyfairs Evenementenhal uit. “De bezoeker van de beurs geeft aan interesse te hebben in een exposant. De exposant krijgt hier een melding van. Is hij of zij ook geïnteresseerd, dan volgt er een match en is het mogelijk om de volgende stap te zetten. Zo is contact snel gemaakt.”
Meer informatie over de Easyfairs Evenementenhal App en Match & Meet? Klik hier.

MEDIAPARTNER RECREATIE VAKBEURS 
RekreaVakkrant, de exclusieve beursspecial die u tijdens de beurs ontvangt wordt verzorgd door onze mediapartner RekreaVakkrant, het vakblad voor de gehele recreatie branche. Deze special, volledig in het teken van Recreatie Vakbeurs, zal bij de ingang van de beursvloer verkrijgbaar zijn. Bekijk de online beursspecial van Recreatie Vakbeurs 2017. Wilt u uw beursdeelname promoten middels een advertentie? Dan kunt u contact opnemen met Demani Sales.

Recreatief Totaal, het magazine voor de manager in de vrije en recreatie-branche besteedt elk jaar aandacht aan Recreatie Vakbeurs voorafgaand aan de beurs. In het magazine van 2 november zal het nummer in het teken van Recreatie Vakbeurs staan. Bekijk hier de beurseditie van 2017.

DÉ UITNODIGINGSSERVICE - AVG PROOF!

 

 

 

 

 

 

 

OP- EN AFBOUWTIJDEN

Opbouwdagen:   zaterdag 24 november 2018  08:00 - 16.00 uur & maandag 26 november 2018  08:00 - 17.00 uur
Afbouwdagen: donderdag 29 november 2018  20:15 - 00.00 uur &     vrijdag 30 november 2018  07:00 - 14.00 uur

Onderstaande "informatie" is van belang wanneer u exposant bent tijdens Recreatie Vakbeurs.

Bezoekersprofiel

DE BEZOEKER VAN RECREATIE VAKBEURS IS ONDERNEMER OF IS WERKZAAM IN (ÉÉN VAN) DE VOLGENDE BRANCHES:

 Bed & Breakfast
 Bungalow- en Vakantieparken
 Campings
 Chaletparken
 Dagrecreatie en attractieparken
 Groepsaccomodaties
 Hotels
 Recreatieparken
 Jachthavens
 Overheid & Gemeente
 Onderwijs & Opvang
 Sauna & Wellness
 Speeltuinverenigingen
 Sportaccomodaties
 Verhuurders
 Zwembaden

Exposantenprofiel

DE EXPOSANTEN VAN RECREATIE VAKBEURS ZIJN FABRIKANT OF (TOE)LEVERANCIERS OP HET GEBIED VAN:

 ICT & SoftwareBetaal- en Kassasystemen, Boekings- en Reserveringssystemen, Ticketsystemen, Software & Applicaties
 Dienstverlening: Makelaardij & Projectontwikkeling, Marketing, Reclame & Media, Personeelsdiensten, Afvalverwerking, Nutsvoorzieningen, Conceptontwikkeling
 Entertainmet & Games: Merchandising, Animatie, Virtual Reality, Attracties & Speelautomaten, Audio -en muzieksystemen
 Facilitair: Bedrijfskleding, Linnenverhuur & Wasserijen, Veiligheid & Bescherming, Sanitair, Schoonmaak en Hygiëne
 Food & Beverage: Fastservice, Dranken, Keukenapparatuur
 Interieur & Styling: Binnenmeubilair en -inrichting, Buitenmeubilair en -inrichting, Projectinrichting & Styling, Verlichting
 Mobiliteit: Elektrische voertuigen
 Overnachtingsfaciliteiten: Chalets, (bungalow) Tenten, Stacaravans, Vakantiewoningen 
 Spelen & Bewegen: Sport- en speeltoestellen, Sport- en speelvoorzieningen
 Recreatietechniek: Servicezuilen, Verwarming, Ventilatie & Airconditioning, Watervoorzieningen, Automatisering
 Tuin & Park: Groenvoorzieningen, Straatmeubilair en -verlichting, Tuinaanleg en -onderhoud, Tuin- en Parkmachines, Parkinrichting 
 Zwembad & Water: Waterspeelproducten en -attracties, Zwembad Overkappingen, Zwembadaanleg en -onderhoud, Sauna & Wellness, Waterbehandeling en        -zuivering, Watersport

Deze Full Service Formule maakt ons uniek

 • Een compleet opgebouwde, afgewerkte en schoongemaakte standunit: vloeroppervlak, lichtgrijze wanden (hoge achterwanden en lage tussenwanden), verlichting door duospots en vloerbedekking. We hanteren GÉÉN frieslijsten.
 • Samen met uw relaties kunt u onbeperkt gebruik maken van de exclusieve catering op de diverse terrassen op de beursvloer
 • Twee standhoudersbadges inclusief maaltijden in het standhoudersrestaurant
 • De gratis uitnodigingsservice
 • Gratis parkeren voor u én uw relaties
 • Evenementenhal App – Volg uw leads

Beursprogramma

Dag 1   dinsdag 27 november 2018 12.00 - 20.00 uur
12.00 - 20.00

Op zoek naar nieuwe diensten/producten, kennis vergaren en netwerken zijn dé redenen voor een bezoek aan Recreatie Vakbeurs.
Inspelend op deze behoefte is de beurs uitgebreid, onder andere met diverse inspiratiepleinen. Deze pleinen vindt u in de verschillende themahallen. Hier zal nog meer aandacht worden gegeven aan 'nieuwe producten'.

Tevens is er wederom een sterk en informatief lezingenprogramma. Laat u verrassen!

 

Nieuwe Producten | Kennis vergaren | Netwerken & Beleving
14.00 - 15.00

Ronde tafel gesprekken
Succes betekent samenwerken. Dat geldt natuurlijk ook voor u. Als campinghouder of eigenaar van een recreatiepark heeft u vast weleens te maken gehad met overheidsinstanties. Denk hierbij aan provincies en/of uw gemeenten. Maar ook andere innovatieve samenwerkingen tussen de horeca ondernemingen, dagrecreatie en VVV kantoren.  Allemaal partijen die ‘samen’ successen kunnen maken. Hoe werken deze partijen eigenlijk samen om ‘recreëren in uw streek’ op de toeristische kaart te zetten?

Deze punten worden uitgelicht in een Ronde Tafel-setting. Vandaag schuift aan; regio Achterhoek.

Aan tafel schuiven aan:
* Manuel Hezeman | Directeur Stichting Achterhoek Toerisme
* Annemiek Riefel | Kennismakelaar Vrijetijdseconomie Achterhoek Toerisma
* Nienke Piepers-Schieven | Recreatie 't Lohr Golf & Groepsaccomodatie
* Jan van der Heide | camping Vreehorst
* Edwin Bomers | Marveld Recreatie

 

*wijzigingen onder voorbehoud

Regio Achterhoek | Achterhoek Bureau Toerisme
Dag 2   woensdag 28 november 2018 12.00 - 20.00 uur
12.00 - 20.00

Op zoek naar nieuwe diensten/productenkennis vergaren en netwerken zijn dé redenen voor een bezoek aan Recreatie Vakbeurs. 
Inspelend op deze behoefte is de beurs uitgebreid, onder andere met diverse inspiratiepleinen. Deze pleinen vindt u in de verschillende themahallen. Hier zal nog meer aandacht worden gegeven aan 'nieuwe producten'.

Tevens is er wederom een sterk en informatief lezingenprogramma. Laat u verrassen!

 

Nieuwe Producten | Kennis vergaren | Netwerken & Beleving
14.00 - 15.00

Ronde tafel gesprekken
Succes betekent samenwerken. Dat geldt natuurlijk ook voor u. Als campinghouder of eigenaar van een recreatiepark heeft u vast weleens te maken gehad met overheidsinstanties. Denk hierbij aan provincies en/of uw gemeenten. Maar ook andere innovatieve samenwerkingen tussen de horeca ondernemingen, dagrecreatie en VVV kantoren.  Allemaal partijen die ‘samen’ successen kunnen maken. Hoe werken deze partijen eigenlijk samen om ‘recreëren in uw streek’ op de toeristische kaart te zetten?

Deze punten worden uitgelicht in een Ronde Tafel-setting. Vandaag schuift aan; regio Twente.

Aan tafel schuiven aan:
* Marion Vorkink | Regio Twente
* Jan Bakker | Voorzitter Gastvrij Twente
* Bob de Waal | General Manager Resort Bad Boekelo & Hotel Huis van Bewaring
* Quirine ter Haar | Twente Marketing
* Han van den Heuvel | Route Netwerken Twente

*wijzigingen onder voorbehoud

Regio Twente | Regio Twente Marketing
Dag 3   donderdag 29 november 2018 12.00 - 20.00 uur
12.00 - 20.00

Op zoek naar nieuwe diensten/productenkennis vergaren en netwerken zijn dé redenen voor een bezoek aan Recreatie Vakbeurs. 
Inspelend op deze behoefte is de beurs uitgebreid, onder andere met diverse inspiratiepleinen. Deze pleinen vindt u in de verschillende themahallen. Hier zal nog meer aandacht worden gegeven aan 'nieuwe producten'.

Tevens is er wederom een sterk en informatief lezingenprogramma. Laat u verrassen!

Nieuwe Producten | Kennis vergaren | Netwerken & Beleving
14.00 - 15.00

Ronde tafel gesprekken
Succes betekent samenwerken. Dat geldt natuurlijk ook voor u. Als campinghouder of eigenaar van een recreatiepark heeft u vast weleens te maken gehad met overheidsinstanties. Denk hierbij aan provincies en/of uw gemeenten. Maar ook andere innovatieve samenwerkingen tussen de horeca ondernemingen, dagrecreatie en VVV kantoren.  Allemaal partijen die ‘samen’ successen kunnen maken. Hoe werken deze partijen eigenlijk samen om ‘recreëren in uw streek’ op de toeristische kaart te zetten?

Deze punten worden uitgelicht in een Ronde Tafel-setting. Vandaag schuift aan; grootschalige recreatieparken.

Ronde Tafel sessie | grootschalige recreatieparken
16.30 - 17.00

In de sessie ‘Beleef de regio’ licht EuroParcs een praktijkcase toe, waarin de service naar haar gast centraal staat. Van een gewone vakantie naar een totaalbeleving, dat is ons verhaal!

Linda van der Wildt | Marketing Manager EuroParcs

Opbouwdagen: zaterdag 24 november 2018 08:00 - 16.00 uur, maandag 26 november 2018 08:00 - 17.00 uur

Afbouwdagen: donderdag 29 november 2018 20:15 - 00.00 uur, vrijdag 30 november 2018 07:00 - 14.00 uur

Actueel

Volg ons op social media

Sfeerimpressie Recreatie Vakbeurs

Veelgestelde vragen

 • Zijn kinderen/ studenten welkom?

  Recreatie Vakbeurs is een vakbeurs waarin professionals uit de recreatiebranche elkaar ontmoeten, netwerken en inspiratie opdoen.

  Om studenten kennis te laten maken met de recreatie sector, hanteren we een toegangsbeleid vanaf 16 jaar voor een beursbezoek.

   

 • Mag ik mijn hond meenemen?

  Nee, honden en huisdieren zijn niet toegestaan!

Het projectteam van deze beurs

Een ervaren, veelzijdige beursorganisator staat voor u klaar. Hij buigt zich over uw deelname. Door zijn veelzijdige achtergrond weet hij samen met zijn medewerker marketing & communicatie haarfijn hoe u een beurs organiseert die naadloos aansluit bij uw boodschap én uw doelgroep. Persoonlijke aandacht, maatwerk en een hoog serviceniveau vormen de basis. Samen zorgt het team voor een succes!

Monique de Jonge
Monique de Jonge
Adviseur
+31 (0)523 - 289 891
Stuur mij een e-mail
Christine Mazeland
Christine Mazeland
Marketeer
+31 (0)523 - 289 838
Stuur mij een e-mail