Demonteren als een pincet met de NPK Z-Serie van Demtech

Deze tool valt in de serie van het XYZ concept en is bedoeld voor het inpandig sloop en renovatiewerk.
Uitgelicht hebben we de Z-Serie, welke bestaat uit 3 modellen te weten: Z-1, Z-2 en Z-3, voor kranen van 1.3 tot 3.5 ton.
De pinch cutter, zoals de modellen omschreven worden, slaan de spijker op zijn kop. Bedoeld om te demonteren als een pincet. Het lostrekken van kabelgoten, verwarmingsleidingen en plafonddelen.
Doordat de armen strak langs elkaar geleid worden kunnen lichte materialen zoals eerder genoemd direct kort geknipt worden.

De pinch cutter heeft een vlakke voorkant die door 2 grote cilinders tegen elkaar word gehouden, eenmaal vast laat hij niet los. De knijpkracht licht 4 keer zo hoog als bij een sorteergrijper van dergelijk gewicht. Grote cilinders hebben vaak de eigenschap traag te zijn, dit is door de Japanse fabrikant opgelost door korte cilinders te bouwen, zo blijft men toch snel maar extreem sterk.

Naast het gebruik in de sloop of renovatie zien we deze scharen ook terug in de autorecycling, hiermee kan men eenvoudig het dak opentrekken en de diverse onderdelen demonteren als stoelen, dashboard en zelfs het motorblok. 

U vindt Demtech op stand K130

Voor meer informatie: www.demtech.eu