Zo haal jij cash uit de waarde van apparaten en machines

Veel ondernemers hebben een tekort aan liquide middelen om investeringen in nieuw materieel te kunnen voorfinancieren. Ook onze klant VZV Diamant liep tegen dit probleem aan bij de overname van het bedrijf. Bij deze stonden 2 eisen voorop: het mag niet overgaan op een investeringsmaatschappij of een wildvreemde én de beoogde nieuwe eigenaren mochten niet financieel onder water komen te staan. Met deze zoektocht gingen de heren de markt in op zoek naar een bijpassende financier. De volledige inboedel is inmiddels in een Sale & Financial Lease ondergebracht bij BEEQUIP.

In de kantine van VZV Diamant in Oudewater hangen fotoprints van klussen waarop hun karakteristieke oranje machines aan het werk zijn. Het boren en zagen van gaten, sleuven en voegen in asfalt, beton en steen is waar het bedrijf in gespecialiseerd is. Sinds twee weken gebeurt dat onder de leiding van de nieuwe eigenaren: Justin en Richard Verkleij en Wesley Dolleman. Eind 2018 hebben zij het bedrijf overgenomen van Justin’s vader Jos, die na 30 jaar aan het roer van de organisatie een stap terug heeft gezet.

Top van Nederland

Het heeft vannacht voor het eerst goed gevroren en dat betekent dat het krap is in de loods van VZV: zoveel mogelijk machines zijn binnen gezet. Het zagen en frezen gebeurt met water en de waterleidingen in de machines mogen niet bevriezen. Het is dus een beetje passen en meten maar vol trots leidt Wesley Dolleman ons rond langs de imposante en gespecialiseerde machines die het bedrijf gebruikt om hun werk uit te voeren. “Van de bedrijven met grote zaagmachines behoren wij tot de top  van Nederland”, vertelt hij. “Het komt niet vaak voor dat die te koop worden aangeboden.”

De juiste financier

Na anderhalf jaar voorbereiden zijn Jos’ zoon Justin, neef Richard en medewerker Wesley er klaar voor om de bedrijfsovername te realiseren. Via hun adviseurs dienen ze de aanvraag in bij zowel de banken en financiers zoals BEEQUIP. Wesley vertelt: “We waren direct gecharmeerd van het totaalpakket dat BEEQUIP biedt. Andere financiers vragen kentekens op en kijken vooral naar de cijfers. Niet hoe een machine is opgebouwd en of hier extra voorzieningen met meerwaarde voor de machine op aangebracht zijn. Die je niet zien bij het intikken van een kenteken.  Bij BEEQUIP kwamen de heren in contact met equipment expert Bernard, die direct langs kwam om de machines te bekijken. Wesley: “Bernard heeft echt verstand van materieel. Ziet hij een zaagmachine, dan ziet hij waarde. En hij ziet wél dat we voor het dubbele van de waarde van de vrachtwagen aan verbouwingen aan de truck hebben gerealiseerd.”

Flexibel samenwerken

Van alle ontvangen offertes van banken en financieringsbedrijven is BEEQUIP als beste naar voren gekomen. . “We zijn hartstikke blij met BEEQUIP”, vertelt Wesley. “Naast dat ze echt verstand hebben van materieel, zijn ze ook flexibel. Zo mogen wij in het contract objectwissels doen. Van sommige van onze vrachtwagens weten we bijvoorbeeld dat we ze over 2 jaar moeten gaan vervangen, dat is gewoon mogelijk binnen het geldende leasecontract.”

Asfaltseizoen

Het is even afwachten wanneer de heren van VZV weer met hun machines aan de slag kunnen. Het asfaltseizoen loopt van maart tot eind oktober. De eerste klussen staan al gepland, zoals het vervangen van de nooddeuren in de treintunnel van Barendrecht. Aan hun nieuwe rol als bedrijfseigenaar zijn de heren al langzaam gewend geraakt. Gelukkig is Jos nog steeds veel betrokken bij het bedrijf, dus bij grote problemen kunnen ze hem inschakelen. Maar Wesley en zijn compagnons zijn ook niet voor één gat te vangen: “Met zijn drieën komen we eigenlijk altijd wel tot een oplossing.” 

OVER BEEQUIP

Als jonge leasemaatschappij voor zwaar werkmaterieel heeft BEEQUIP 1 doel: het MKB laten groeien. Wij begrijpen wat hen beweegt. Dit doen we met experts uit het veld die kennis hebben van de materieelwaarde, waardoor naast nieuw vooral ook gebruikt materieel kan worden geleased. Door zelf ontwikkelde fintech software kunnen we jouw onderneming snel en efficiënt helpen aan het juiste materieel op de juiste plek. Bereken direct je leaseprijs op www.beequip.nl