Rotor impact mill (RPMX) van BHS is perfect voor het verwerken van meatballs

BHS-Sonthofen heeft een nieuw procedé ontwikkeld om meatballs te verwerken waarbij het percentage koper dat wordt gerecupereerd, wordt verhoogd. Elektromotoren en ankers vormen een klein deel van afval van verbrandingsovens of grote shredders en het is moeilijk ze te scheiden. Ze bevatten een aanzienlijk deel koper, soms tot een gehalte van 22%. Het nieuwe, indrukwekkende concept bevat een rotorshredder, geoptimaliseerd voor dit proces, vervolgens vindt materiaalscheiding en het opschonen van het koper plaats in een rotor impact mill.

De meatballs worden selectief gebroken met de BHS Rotorshredder. De hamers, gemonteerd op een verticale as, oefenen hun krachten uit op het materiaal. Het verkleinde, gebroken materiaal verlaat de kamer via de roostersegmenten in de deur, die als tegenmes fungeren. BHS heeft het ontwerp van haar rotorshredder gewijzigd, speciaal om meatballs en elektromotoren te verwerken. De roosters zijn verticaal gefixeerd in plaats van horizontaal zodat het materiaal niet meer achter de roosters blijft hangen. Het uitvoergedeelte van de shredder is zo ontworpen dat materiaal rechtstreeks op de transportband valt en niet meer in elkaar kan haken.  

Na de uitvoer van het materiaal wordt een overbandmagneet geplaatst in de lengterichting van de band zodat ijzerdelen effectief worden verwijderd, de rest van het materiaal gaat naar een cross-flow sifter die het koper scheidt van RVS-delen en verwarmde ijzerdelen.

De rotor impact mill (RPMX) van BHS is perfect geschikt om onzuiverheden uit de koperfractie te halen. De RPMX kenmerkt zich door haar hoge omwentelingssnelheid en een kleinere maalspleet. Koperdraden kunnen eveneens worden verwerkt, hetgeen in het verleden lastig was om deze te recyclen. De RPMX zorgt voor het opschonen van de fracties, het openen van aanwezige koperdraden en verkogeling van het koper zodat deze later met luchttafels perfect kan worden gescheiden.

Meer info:

U vindt BHS Sonthofen GmbH op stand B122

Rik Schram: +31(0)6 46 81 93 87

Email: rik@scratch-rs.nl

www.bhs-sonthofen.de