Recycling GO 2017

Hét centrum van de Benelux voor de recyclingbranche 

Voor het achtste jaar op rij wordt vakbeurs Recycling georganiseerd in Evenementenhal Gorinchem. Nederland is een van de toonaangevende landen op het gebied van recycling. Qua afvalpreventie, hergebruik en recycling behoort Nederland tot de top-5 in Europa. Daar mogen we trots op zijn. Mede daardoor staat de vakbeurs wederom garant voor een breed platform; van leveranciers van vernuftige onderdelen tot producenten van omvangrijke recyclinginstallaties staan voor u klaar om u te informeren over de laatste ontwikkelingen.

Deelnemende exposanten zijn werkzaam in de recycling van papier, karton, kunststof, rubber, schroot, autodemontage, non ferro metaal, glas en textiel. Bent u werkzaam op het gebied van inzameling, verwerking en recycling van afval of werkzaam in de bouw- en sloopsector? Dan bent u bij vakbeurs Recycling op het juiste adres. Met elkaar versterken we de sector!

Thema’s en onderwerpen
Onderwerpen als circulaire economie, ketensamenwerking, wet- en regelgeving, innovaties en ontwikkelingen passeren de revue. Extra aandacht gaat uit naar het thema’s Reduce, Re-use en Recycling. BRBS Recycling organiseert het Recylingsympiosium op de woensdagochtend tijdens Recycling, waarna branchegerichte deelnemers de beursvloer betreden. Tevens verwelkomt de beursorganisatie een delegatie van twintig Ghanese bedrijven. Zij zijn actief in de afvalsector en op zoek naar beschikbare technologie en expertise in Nederland. Klik hier voor meer informatie. 

Beleving op de beursvloer
U kunt een uitgestippelde Must-see Route met innovaties van exposanten volgen en op het beste innovatieve product stemmen voor de Innovation Award. Bekijk welke interessante startende bedrijven hun intrede doen in de markt op het start-up paviljoen of volg rijke kennissessies. Daarnaast is er speciaal voor bedrijven uit de bouw- en sloopsector de Bouw- en Sloop Area en organiseert Troostwijk net als voorgaande jaren een online veiling met o.a. recyclingmachines.

Belangrijke partners
Om aansluiting te houden met de recyclingmarkt hebben we een adviescommissie in het leven geroepen. De commissieleden, onder andere de exposanten Van der Spek, Van Werven en BinBang, brancheorganisatie BRBS Recycling en mediapartner Eisma, ondersteunen ons met marktinformatie en het concept.

 

Sfeerimpressie Recycling 2016
Bekijk op de onderstaande link de terugblik van 2016 om zo een goede sfeerimpressie van het platform te krijgen.

Exposantenprofiel

De exposanten tijdens vakbeurs Recycling zijn fabrikant, importeur, leverancier, adviseur, groot- of tussenhandelaar uit de onderstaande segmenten:

 • Container en -systemen
 • Sorteer- en zeefmachines
 • Bouw- en sloopmachines, grijpers en scharen
 • Recyclingmachines en –equipment, shredders
 • Brancheverenigingen
 • Software en automatisering
 • Milieustraatinrichting
 • Persinstallaties
 • Afvalinzamelaars
 • Recyclingbedrijven
 • Weegsystemen
 • Kennisinstellingen
 • Inzameltechnieken en inzamelmiddelen
 • Milieutechniek
 • Overig | Stofbeheersing, magneetsystemen, transport (banden), heftrucks & voorzetmaterialen

Bezoekersprofiel

De bezoekers van vakbeurs recycling zijn actief in de onderstaande branches/segmenten:

 • Recyclingbedrijven
 • Afvalinzamelaars
 • Gemeenten | Verantwoordelijk voor de afvalverzameling
 • Afvalproducerende bedrijven
 • Overig | Hoogovens, metaalverwerkende industrie, kennisinstellingen, adviesbureaus

Actueel

Beursprogramma

Dag 1   dinsdag 24 oktober 2017 13.00 - 21.00 uur
13.00 - 21.00

Kijkdag 1 - Ingebrachte kavels kunt u bekijken op de beursvloer van Recycling.

Troostwijk Veilingen B.V.
Dag 2   woensdag 25 oktober 2017 13.00 - 21.00 uur
09.00 - 13.00

Het Recyclingsymposium

Alweer de 6e editie van het zeer gewaardeerde en sterk groeiende Recyclingsymposium met een veelbelovend programma. Voor het 2e jaar op rij onder leiding van Simone van Trier.

Het congres is geschikt voor directeuren, bedrijfsleiders, beleidsambtenaren en medewerkers van recyclingindustrie, centrale en regionale overheden, maakindustrie, toeleverende bedrijven en opleidingsinstituten. Klik hier voor meer informatie

BRBS Recycling - FHG - ENVAQUA
13.00 - 21.00

Kijkdag 2 - Ingebrachte kavels kunt u bekijken op de beursvloer van Recycling.

Troostwijk Veilingen B.V.
Dag 3   donderdag 26 oktober 2017 13.00 - 21.00 uur
13.00 - 21.00

Kijkdag 3 - Ingebrachte kavels kunt u bekijken op de beursvloer van Recycling.

Troostwijk Veilingen B.V.

Aanvullende beursinformatie

Troostwijk Auction tijdens Recycling Vakbeurs: heeft u nog materieel?

Wenst u snel en transparant een goede prijs voor uw overtollig materieel? Dan is deelnemen aan een internationale auctions bij Troostwijk Auctions voor u de ideale weg. U kunt uw machine of hulpstukken laten veilen bij een internationaal veilinghuis en platform. In meer dan 90 jaar is er een database opgebouwd van kopers voor uw materieel. Mede doordat Troostwijk eigen vestigingen heeft in vele Europese landen, kan bijna elke potentiele koper in zijn eigen lokale taal de website raadplegen en bij vragen lokaal telefoneren met een Troostwijk medewerker. U kunt uw machines en hulpstukken zonder risico veilen, indien u uw machine niet wenst te verkopen na de veiling zijn er geen kosten voor deelnemers aan de beurs (dit geldt niet voor overige deelnemers).

Telefoon: +31 20 66 66 500
Website: www.troostwijkauctions.com

 

Recyclingsymposium 25 oktober 2017 9:00 – 13:00 uur.

Woensdagochtend wordt voor de 6e keer het zeer gewaardeerde en sterk groeiende Recyclingsymposium gehouden voor circa 250 directeuren, bedrijfsleiders, beleidsambtenaren en medewerkers van recyclingindustrie, centrale en regionale overheden, maakindustrie, toeleverende bedrijven en opleidingsinstituten. Het programma is veelbelovend gezien ook welke sprekers voorgaande jaren hun inbreng hebben gehad.

Natuurlijk zal de Recycling Award 2017 voor studenten (professionals in opleiding) worden uitgereikt en ontbreekt en dit jaar een zeer verrassend element ook niet. Dit alles in het 2e jaar op rij onder de strakke maar zeer bezielende leiding van Simone van Trier.

 

Participation Award 2016 

Tijdens de laatste beursdag is de participation award uitgereikt aan de exposant die het meeste uit zijn of haar beursdeelname heeft gehaald. In 2015 heeft Ditoil de participation award gewonnen en hij heeft deze dit jaar overgedragen aan BinBang. 

BingBang heeft deze award uiteraard niet voor niets gewonnen! Het thema Circulaire Economie kwam prachtig uit in hun stand en daarnaast hebben ze hun deelname aan de vakbeurs erg actief gepromoot. Tot slot hebben ze een bijdrage geleverd aan het uitgebreide kennisprogramma op de beursvloer. Kortom, BinBang heeft het maximale uit de beursdeelname gehaald!

De stand van BinBang tijdens Recycling 2016

BinBang heeft een video gemaakt over de beursdeelname inclusief een flashmob die zij op de beursvloer hebben gedaan!

BinBang presents: Circular Economy from BinBang on Vimeo.

Deze Full Service Formule maakt ons uniek

 • U wilt zaken doen, mensen ontmoeten, relaties onderhouden. In een sfeervolle ambiance, onder perfecte omstandigheden. Ons keurmerk, de full service formule staat hiervoor garant. Ook tijdens deze vakbeurs zorgen wij dat het u aan niets ontbreekt.
 • Entree voor 2 personen
 • Catering geheel verzorgd
 • Gratis parkeren
 • Evenementenhal App

Heeft u vragen over deze beurs?