RioleringsVakdagen 2019

Dé verbindende vakbeurs voor de rioleringsbranche!

Op 19, 20 & 21 maart 2019 vindt de tiende editie van RioleringsVakdagen plaats in Evenementenhal Gorinchem. Tijdens dé rioleringsbeurs van Nederland kunt u zich presenteren als producent van en dienstverlener voor het aanleggen, inspecteren, renoveren, repareren en reinigen van riolering en rioolwaterzuiveringsinstallaties. In 2019 wordt RioleringsVakdagen wederom in combinatie met Aqua Nederland Vakbeurs georganiseerd.

Onderstaand de voorlopige deelnemerslijst en plattegrond voor 2019

Participation Award 2019

Vorig jaar werd voor het eerst de Participation Award uitgereikt. KSB Nederland B.V en Aannemings- en Installatiebedrijf Kwakernaak B.V toonde vorig jaar dat hun eursdeelname tot in de puntjes was voorbereid en ze hadden proactief standpersoneel daardoor werden zijn de eerste exposanten die deze prijs in ontvangst mochten nemen. Tijdens het exclusieve netwerkdiner voor exposanten wordt bekend gemaakt wie de winnaars van de Participation Award 2019 zijn. Bekijk hier de checklist waar u als exposant aan moet voldoen om kans te maken op de Participation Award 2019.

Stichting IKN Paviljoen

Stichting IKN is een samenwerkingsverband van bedrijven en overheden dat zich richt op het verzamelen, ordenen en delen van kennis van de afvalwaterketen. Met speciale aandacht voor innovaties en decentrale oplossingen. Tijdens RioleringsVakdagen kregen leden de unieke mogelijkheid deel te nemen aan het Stichting IKN Paviljoen. Het Paviljoen was ruim opgezet en werd goed bezocht afgelopen editie!

Op deze vakbeurs gericht op de Nederlandse rioleringsbranche mag u als professional niet ontbreken!  

Bezoekersprofiel

Bezoekers van RioleringsVakdagen komen voornamelijk uit onderstaande sectoren:

 • Engineering
 • GWW industrie
 • Gemeente
 • Provincie
 • Rijkswaterstaat
 • Waterschap
 • Dienstverlener algemeen

Exposantenprofiel

Exposanten van RioleringsVakdagen zijn fabrikanten, importeurs, leveranciers, groot- of tussenhandelaars uit de volgende vakgebieden:

 • Afsluiters en kleppen
 • Appendages
 • Dienstverlener algemeen
 • Engineering en advies
 • Infiltratie
 • Pompen
 • Relining
 • Reparatie
 • Rioolleidingen
 • Rioolreiniging en inspectie

Actueel

Sfeerimpressie Aqua Nederland Vakbeurs & RioleringsVakdagen 2018

Beursprogramma

Dag 1   dinsdag 19 maart 2019 10.00 - 18.00 uur
10.00 - 18.00

Dinsdag 19 maart: Geld wegspoelen of geld verdienen met het riool?

Wordt er nog riool aangelegd in de toekomst of gaan we in nieuwe wijken over naar decentrale sanitaire systemen? Wat doen we met het bestaande rioolstelsel in bestaand gebied? Komt de energie voortaan uit het riool (riothermie)? En hoe wordt het afvalwater daadwerkelijk grondstof in de plaats van een afvalstof?

Thema dinsdag 19 maart
Dag 2   woensdag 20 maart 2019 10.00 - 18.00 uur
10.00 - 18.00

Woensdag 20 maart: Technologie van de toekomst welke invloed heeft dit op het beheer en onderhoud van de bestaande en de nieuwe systemen?

Welke innovaties zijn er voor risicogericht rioolbeheer of sleufloos- en kosteneffectief te renoveren? Denk aan slim asset management, innovaties in meet- en sensortechnieken en SMART technieken.

Thema woensdag 20 maart
Dag 3   donderdag 21 maart 2019 10.00 - 18.00 uur
10.00 - 18.00

Donderdag 21 maart: Rioleren in de klimaatrobuuste stad.

Steden groeien sneller en het aanbod van (afval)water is steeds grilliger in kwantiteit en kwaliteit. En dit in het licht van aankomende omgevings- en water wetgeving en stresstesten. Welke invloed kan riool op deze ontwikkelingen hebben?

Thema donderdag 21 maart

Opbouwdagen: zaterdag 16 maart 2019 08:00 - 16.00 uur, maandag 18 maart 2019 07:00 - 17.00 uur

Afbouwdagen: donderdag 21 maart 2019 18:15 - 00.00 uur, vrijdag 22 maart 2019 07:00 - 12.00 uur

Aanvullende beursinformatie

Winnaars Participation Award 2018

Winnaar van Aqua Nederland Vakbeurs 2018: KSB Nederland B.V. en de winnaar van RioleringsVakdagen 2018: Aannemings- en Installatiebedrijf Kwakernaak B.V.

      

De 2018 editie is zeer succesvol verlopen!

Dit blijkt ook uit het feit dat bijna 60% van de exposanten zich direct tijdens de beurs al inschreef voor 2019. Nieuw op de beursvloer was de Innovatiestraat (mede mogelijk gemaakt door Water Alliance). Deelnemers kregen hier de ruimte om hun bedrijf en innovatie op het gebied van watertechnologie en rioolbeheer op een speciale manier onder de aandacht te brengen. Het initiatief werd één van de grote blikvangers op de beursvloer. Bezoekers gaven aan het erg te waarderen dat er veel innovaties gebundeld werden in de Innovatiestraat, zodat zij in één oogopslag op de hoogte waren van de nieuwste technische mogelijkheden. Het was een veelbelovend debuut, waarbij de kans groot is dat de volgende editie weer iets soortgelijk wordt georganiseerd.

Facts & Figures en terugblik RioleringsVakdagen 2018

Graag blikken we terug op deze succesvolle editie. Via onderstaande button bezoekt u het digitale magazine met een sfeerimpressie van de beurs. Klik hier als u direct de aftermovie wil zien.

       

 

 

Deze Full Service Formule maakt ons uniek

 • Een compleet opgebouwde, afgewerkte en schoongemaakte standunit: vloeroppervlak, wanden, frieslijst met naamsvermelding, verlichting door duospots en vloerbedekking
 • Samen met uw relaties kunt u onbeperkt gebruik maken van de exclusieve catering op de diverse terrassen op de beursvloer
 • Twee standhoudersbadges inclusief maaltijden in het standhoudersrestaurant
 • De uitnodigingsservice
 • Evenementenhal App – Volg uw leads

Volg ons op social media

Het projectteam van deze beurs

Een ervaren en veelzijdig topteam van beursspecialisten staat voor u klaar. Zij buigen zich over uw deelname. Door hun veelzijdige achtergronden weten zij haarfijn hoe u uw organisatie succesvol presenteert tijdens RioleringsVakdagen. Persoonlijke aandacht, maatwerk en een hoog serviceniveau vormen de basis. Samen halen we het maximale uit uw beursmoment.

Esther Rodenburg
Esther Rodenburg
Adviseur
+31 (0)183 - 680 655
Stuur mij een e-mail
Romy Helsdingen
Romy Helsdingen
Adviseur
+31 (0)183 - 680 682
Stuur mij een e-mail
Robin Vissers
Robin Vissers
Marketeer
+31 (0)183 - 680 662
Stuur mij een e-mail