Next-level circulaire economie en duurzaamheid voor (afval)waterzuiveringen wordt mede mogelijk gemaakt door ENTEC.

BARENDRECHT – Het werktuigbouwkundig ingenieursbureau ENTEC introduceert de nieuwe standaard op het gebied van hoogwaardige afvalwater mengtechnologie voor zowel de communale sector als de industrie. De belangrijkste uitgangspunten bij de ontwikkeling: “duurzaamheid en een echte bijdrage aan de circulaire economie”.

Hoewel bewezen effectief, leert voortschrijdend inzicht dat de alom bekende –en veelal toegepaste – hyperboloïde mengers hoognodig aan een update toe waren. Onder andere osmose, afbrekende assen, baardgroei en beperkte levensduur passen niet langer in het huidige tijdsbeeld waar duurzaamheid en circulaire economie centraal staan.

Bij de ontwikkeling van de nieuwe mengers is vooral onderzocht hoe de beste eigenschappen van de bestaande mengers gecombineerd konden worden met de eisen van nu en de toekomst. Dit heeft geleid tot een geëvolueerd concept: ENTEC LVB-Series.

De innovatieve mengers zijn overal inzetbaar en mede door de materiaalkeuze praktisch onverwoestbaar. Daarbij is in de praktijk is gebleken dat er aanzienlijk minder Watt p/m3 te mengen vloeistof benodigd is dan bij conventionele mengers, wat naast een verkleining van de CO2 footprint ook een kostenbesparing op kan leveren voor de (afval)waterzuivering.

De modellen uit de LVB-Series zullen worden gepresenteerd op de Aqua Nederland Vakbeurs 19,20 & 21 maart in Evenementenhal Gorinchem.

 

De ENTEC LVB-Series, permanente uitvoering met rigide torenconstructie van 9 meter hoog.