RMV Gorinchem 2018


 
Op de RMV introduceert Agrikal een nieuw product.

DryBox is een nieuw boxstrooisel voor rundveeboxen met een krachtige pH van 12. Deze pH zorgt voor een sterke droging in de box maar is door een slimme mix van verschillende kalksoorten - vrij van gips - niet schadelijk voor de spenen of het stalmilieu. Dit droogmiddel werkt ter aanvulling of vervanging van zaagsel, koolzaadstro maar kan ook in diepstrooiselboxen bij dikke fractie of paardenmest worden ingezet. Een vochtige ligplek bij melkvee kan voor veel problemen zorgen, en een droge box biedt uiteraard ook meer comfort voor de koe. Aangezien dit geen restproduct is maar een product van natuurlijke oorsprong, mag het ook in de biologische veehouderij gebruikt worden.

--------------------------------------------------------------------------------------

 Met de 3-in-1 dakformule van EnergiePlusDak B.V. zit u er al snel warmpjes bij. Want nadat we uw bestaande dak hebben gesaneerd, plaatsen we bij voorkeur sandwichpanelen terug.U bespaart nog meer met de zonnepanelen op uw nieuwe dak. Hiermee wekt u zelf duurzame energie op waarvoor u subsidie kunt aanvragen of wordt gesaldeerd met uw energierekening. Dit alles scheelt al snel honderden euro’s per jaar. Als u dat wenst, verzorgen we ook de SDE subsidieaanvraag voor u en kunnen we u helpen bij uw terugleveraanvraag bij uw energieleverancier en de vergunningaanvraag bij de gemeente. Met een goede voorbereiding weet u precies waar u (financieel) aan toe bent en kunnen wij vlot en vakkundig ons werk doen!

 
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------

De bodem is de eerste maag van de koe’, alles begint bij de bodem ook in de veehouderij! Als N-xt Soil Services introduceren wij een uniek stappenplan en vliegwiel waarin de veehouder gericht de balans weer terug kan krijgen in zijn bodem. Alles draait om de juiste verhoudingen aan nutriënten (in zowel de bodem als de koe). Hierna ontstaat de juiste structuur, belangrijk voor de goede verhouding water en zuurstof, waarop uiteindelijk de bodembiologie zijn werk kan doen. Dit geldt in de bodem alsmede in de pens van de koe. Wij kijken samen met de veehouder als eerste naar deze balans in zijn bodem als basis voor een gezond en duurzaam bedrijfsresultaat.

Bekijk ook onze animatie op: https://www.vruchtbarebodem.nl/nl/veehouderij
-----------------------------------------------------------------------------
 

Spider is het voer- en besturingssysteem voor krachtvoerstations en krachtvoerverstrekking in de melkstal. Spider wordt aan de PipeFeeder krachtvoerdosator gekoppeld, waardoor er een grote nauwkeurigheid in doseren wordt behaald. Spider zorgt uw automatisch en individueel worden gevoerd.

Het unieke aan Spider is dat de SpiderAntenna alle veel voorkomende transponders kan uitlezen. Hierdoor hoeven veehouders geen nieuwe transponders te kopen, wanneer ze van systeem willen wisselen. Dit maakt Spider financieel en arbeid technisch heel aantrekkelijk.

Spider is eenvoudig te bedienen vanaf de PC, smartphone of tablet. Hij zet namelijk zijn eigen wifi-netwerk op. Dankzij het gebruiksvriendelijke programma kan snel en raadplegen en aanpassen. Ook kunt u onbeperkt aantal dieren invoeren, zonder dat u uit hoeft te breiden met extra modules. 

Meer informatie en afbeeldingen, kijk op www.hanskamp.nl/spider

             

-----------------------------------------------------------------------------------------------


Optimaliseer uw kringloop met stikstofefficiëntie

Onderzoek wijst uit dat de stikstofefficiëntie bij melkvee in de praktijk nóg verder te verbeteren is. De
N-efficiëntie laat grote verschillen tussen bedrijven zien. Volgens onderzoek van wetenschapper Jan Dijkstra is de N-efficiëntie van “de ideale melkkoe” maximaal 43%. In Nederland behalen we, volgens cijfers van het CBS, een gemiddelde N-efficiëntie van 25% over het totale bedrijf en 28% bij melkvee. Aangezien stikstof (N) op veel bedrijven de meest beperkende factor in de productie en bedrijfsvoering is, vormt de verbetering van de N-efficiënte dus een mooie uitdaging.

Vanuit onderzoek naar effectief fosfor (eP) en het ontwikkelen van een nieuw eP model is Victoria Mengvoeders in staat om, onder de noemer Fosfor Balans, efficiënter fosfor te voeren. In navolging hierop is Victoria, in samenwerking met Provimi en diverse melkveehouders, in oktober 2017 een project gestart waarbij gezocht werd naar mogelijkheden om stikstofverliezen te reduceren.

> 1% efficiëntieverbetering mogelijk
Praktijkonderzoek van Victoria wijst uit dat er diverse mogelijkheden bestaan om de
N-efficiëntie, met behoud van gezonde koeien en productie van melk, te verhogen. De deelnemende melkveebedrijven hebben de N-efficiëntie bij melkvee, gedurende de onderzoeksperiode van ¾ jaar, met 1% verbeterd met een gemiddelde efficiëntie van 29,7 naar 30,7%. De hoogst gemeten efficiëntie op de bedrijven is 33,4%.

Naast het optimaliseren van management- en de omgevingsfactoren kan de efficiëntie middels de inzet van de juiste grondstoffen, nutriëntoptimalisatie en toevoeging van speciaalproducten verhoogd worden. Onder andere de toevoeging van LOgisch lupine laat goede resultaten zien.

Weet u de N-efficiëntie van uw bedrijf?
Victoria Mengvoeders is nu, naast het verbeteren van de Fosfor Balans, ook in staat de N-efficiëntie op uw bedrijf te optimaliseren. Op deze manier kunt u de kringloop op uw eigen bedrijf verder verfijnen, voor een optimaal rendement. Wij helpen u graag uw N-efficiëntie inzichtelijk te maken en vertellen u hierover graag meer tijdens uw bezoek aan onze stand (283) op de RMV te Gorinchem.

Graag tot dan!
----------------------------------------------------------------------------------------------------

Dit jaar zal  Vet Animal Care uitgebreid aandacht besteden aan de nieuwe penspomp onder de naam Cow drencher

Steeds meer veehouders overwegen om een “bedrijfseigen” penspomp aan te schaffen, een advies dat door dierenartsen wordt omarmd. Met name dieren die ziek en futloos zijn, vreten en drinken  veelal te weinig. Hierdoor krijgen de dieren niet alleen te weinig vocht maar ook te weinig voedingsstoffen en zouten binnen. 

Door gebruik te maken van de praktischebetrouwbare en betaalbare  Cow Drencher in combinatie met het juiste drenchpoeder kan de veehouder eenvoudig  in z’n eentje  deze belangrijke elementen aan de koe toedienen. Het herstel van aandoeningen als slepende melkziekte, lebmaagverdraaiingen  maar ook maag-darmstoornissen,  acute mastitis alsmede pensverzuring zal hierdoor  in positieve zin ondersteund worden. 

De medewerkers van Vet Animal Care heten u van harte welkom in stand 505 en adviseren u  graag over de Cow drencher en de daarbij behorende drenchpoeders.

 

 


-------------------------------------------------------------------------------------Op RMV Gorinchem 2018 wordt de Vicon Fastbale getoond

De Vicon Fastbale is een pers-wikkel combinatie die in staat is om non-stop balen te persen. De pers heeft 2 perskamers; een voorperskamer en een hoofdperskamer. Het doorladen van de voorperskamer naar de hoofdperskamer, en daarna naar de wikkeltafel kan volledig automatisch, en de chauffeur hoeft niet meer te stoppen.

Een filmpje van de pers aan het werk: youtube.com
---------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Immunity+ van Semex

De wens van iedere melkveehouder is ook het managen van een uniforme koppel koeien met zo min mogelijk problemen. Fokkerijorganisatie Semex vindt de juiste stieren, die passen bij uw wensen, uw koeien en uw bedrijfssysteem.

Semex biedt dé oplossing om uw veestapel gezonder te krijgen, namelijk het fokken met stieren die een hogere immuunrespons doorgeven aan hun nakomelingen. Deze exclusieve groep stieren heeft de Immunity+ status. Van iedere generatie nakomelingen van Immunity+ stieren wordt verwacht dat het de kans op ziekten met 4-8% verlaagt en dat de dochters betere kwaliteit biest produceren met meer antilichamen en beter reageren op vaccinaties.

Bezoek de stand (709) van Semex en bewonder met eigen ogen de Immunity+ dochtergroep!
-------------------------------------------------------------------------------

 

Agri-Plastics Nederland is specialist op gebied van kalverhuisvesting. Voor zowel de opfok binnen in kalverboxen en groepshokken als buiten in de vorm van kalverhutten en groepshutten. Tijdens de RMV in Hardenberg tonen wij onze nieuwe Flexkalverhut. Hiermee kunnen 2 of 3 kalveren individueel in één hut gehuisvest worden. Dit systeem biedt veel frisse lucht in combinatie met een microklimaat en is voorzien van een opklapbare luifel waardoor er goede toegang tot het kalf blijft zonder in te leveren op het klimaat.

Daarnaast tonen wij onze groepshut met inschuifbaar hekwerk welke het buiten huisvesten van kalveren tot 6 maanden oud mogelijk maakt zonder de typische nadelen. De complete set kan met een voorlader verplaatst worden.

 

 
------------------------------------------------------------------------------------------------


De Knikmops 100 wordt in een nieuw jasje gestoken!
Vanaf december dit jaar gaat deze machine in productie en de 1e serie komt in januari 2019 van de band. Door alleen al het tot sprake komen van het nieuwe KM100 model zijn de eerste 3 volle series reeds uitverkocht.

Wat is er o.a. veranderd?
• Motor is 40mm gezakt voor nog meer stabiliteit
• Mogelijkheden om een geveerde stoel te plaatsen.
• Vernieuwde achter grille zoals bij de grotere modellen.
• Stuurkolom met nieuwe urenteller + brandstofmeter.
• Accu ook aan zijde geplaatst gelijk als bij de grote modellen voor een betere toegankelijkheid.

 
---------------------------------------------------------------------------


De exclusieve en unieke New Holland T6.175 Dynamic Command in NIGHT EAGLE uitvoering is binnenkort te zien op de stand van de gezamenlijke New Holland dealers tijdens de Rundvee en Mechanisatie Vakdagen 2018 in Evenementenhal in Gorinchem!

Deze unieke en bijzondere tractor in een parelmoer zwarte uitvoering was afgelopen september op de AgroTechniekHolland (ATH) in Biddinghuizen dé blikvanger op de New Holland stand en zal ook op onze gezamenlijke stand prominent aanwezig zijn.

Maar waarom dan een matzwarte New Holland tractor zou je zeggen? Nou, in de FIAT familie (waar ook New Holland toe behoort) zit ook het bekende automerk JEEP. En laat nou dit merk de inspiratie zijn voor de New Holland NIGHT EAGLE versie! Jeep levert enkele automodellen, zoals de Jeep Compass, in deze zeer exclusieve uitvoering die zich kenmerken door donker verchroomde exterieurdetails en glanzend zwarte lichtmetalen velgen.

De New Holland T6.175 DynamicCommand is zeer luxueus uitgerust met diverse opties en gespoten in een Granite Chrystal Metallic/parelmoer zwarte kleurstelling. Met deze bijzondere “livery” wil New Holland de introductie van de 8 traps Dynamic Command transmissie belichten. De NIGHT EAGLE edition omvat verder enkele specifieke opties zoals:
• Geveerde en geremde TerraGlide vooras
• Geveerde ComfortRide cabine
• 16 LED lampen
• Dynamic Comfort luchtgeveerde stoel met draaibare hoofdsteun en low frequency vering
• Lederen stuurwiel en vloermat in de cabine
• Luchthoorns op het dak
• Jeep grille logo op beide spatborden
• Elektrisch bediende spiegels met dodehoekspiegels
• Automatische airco ATC
• Intelliview 4 touchscreen scherm
• Geavanceerde beweegbare multifunctionele rijhendel
• Basis Automatic functies zoals
   o Smart Range Shift
   o Memory Shuttle
   o Smooth Shift
   o Kick Down
   o AutoShift
   o Brake-to-Clutch

Natuurlijk barst deze unieke tractor van de overige luxe opties! Wat dacht je van 4 elektronische ventielen, RTK GPS systeem met CUSTOM STEER snelstuurfunctie, BlueTooth radio en ga zo maar door! Wil je alle specs van deze NIGHt EAGLE uitvoering weten? Kom ém dan bekijken op de stand van de gezamenlijke New Holland dealers!

----------------------------------------------------------------------------

Handboek Fleckvieh verkrijgbaar

Ruim 100 Fleckvieh veehouders werkten mee aan de enquête die Inge Vis van HAS ‘Aeres’ in Dronten uitvoerde op verzoek van Bayern Genetik. De uitkomsten van dit onderzoek vormen de basis voor het “Handboek Fleckvieh”. In het handboek staan handige tips en praktische adviezen van collega’s die de beginnende Fleckvieh veehouder op weg helpen.

Het handboek kost €24.50 en is verkrijgbaar op onze stand tijdens RMV Gorinchem. En door middel van toezenden van uw naam, adres, woonplaats naar:
Arend Zendman: arend@bayerngenetik.nl
Stef Beunk: stef@bayerngenetik.nl
-----------------------------------------------------------------------------------------------

Schep Makelaardij werkt aan uw succes in wonen, exclusief landelijk onroerend goed, BOG en agrarisch onroerend goed.

Wij houden van een enthousiaste en pro-actieve aanpak.

Als agrarisch ondernemer bent u bij Schep Makelaardij van harte welkom. Al ruim veertig jaar helpen wij agrarische ondernemers waar het om hun vastgoed gaat. Bijvoorbeeld bij de aankoop of verkoop van een melkveebedrijf, losse grond, land, vragen over productierechten of benodigde taxaties. Als agrarisch makelaar zijn wij actief vanuit Zuid-Holland tot aan Friesland. Ook van de actuele regelgeving zijn wij goed op de hoogte. Wilt u weten wat wij voor u kunnen doen als veehouder, akkerbouwer of melkveehouder? Of heeft u vragen omtrent mediation, onteigening en pachtzaken? Bezoek onze stand.

------------------------------------------------------------------------------------

 
De slootmaaiselpers:
De slootmaaiselpers is een machine welke is ontstaan door een aanvraag van Gebr. Tolenaars uit Nieuwendijk. Landbouwmechanisatie en constructiebedrijf A. Den Dekker en Zn BV heeft het idee uitgewerkt, de machine ontwikkelt en geproduceerd.

Het doel van de machine is om slootvuil, wat tijdens het schoonmaken van de sloten er uit wordt geschept, direct te verwerken om makkelijk af te kunnen voeren, zonder dat het maaisel eerst op de grond gedeponeerd wordt .
De machine is opgebouwd uit een frame, een set grote banden, een transportband, een ronde balenpers en een stationaire motor. Tijdens het schoonmaken van de sloten word de slootmaaiselpers aan de betreffende kraan gemonteerd. Met de maaikorf word het slootmaaisel op de transportband gestort. De transportband voert het slootmaaisel langzaam in de pers. Het geheel word aangedreven door een stationaire motor. De machine word radiografisch bediend vanuit de kraan door middel van een afstandsbediening.

Vernieuwend concept:
Het persen van slootmaaisel is een totaal nieuwe manier van werken. Bij de gangbare manier van werken word het slootmaaisel op de akker achtergelaten, of afgevoerd door middel van een tractor en kipper. Wanneer het slootmaaisel wordt achtergelaten moet deze nog worden verwerkt met bijvoorbeeld een frees. Hierbij is de kans groot dat op de plaats waar het slootmaaisel is verwerkt de onkruiddruk hoger is. Vooral op weilanden voor voederwinning was het op bulten schuiven van het slootmaaisel een probleem door het slib wat er blijft liggen op het gras tijdens de werkgang , daardoor kwamen er resten slib en maaisel in het voer van het vee.

Als het slootmaaisel word afgevoerd door middel van tractor en kipper zijn er minimaal twee mankrachten nodig. De slootmaaiselpers word aan de kraan bevestigd en is er alleen een kraanmachinist nodig. De ontvangende partij hoeft nu alleen de balen af te voeren met shovel/voorlader dat scheelt veel tijd. De balen kunnen op de mesthoop achtergelaten worden, doordat er om de balen sisal touw gebonden wordt, dit touw zal binnen een maand totaal verweerd en biologisch afgebroken zijn.
Zodat er met het uitstrooien van de mest geen resten touw te vinden zijn.

Primeur:
De slootmaaiselpers is afgelopen jaar ontwikkeld en er is een prototype geproduceerd. Momenteel word er door Gebr. Tolenaars met deze machine gewerkt. Tijdens zijn werkzaamheden zijn er een aantal filmpjes geproduceerd. Verder is de machine nog niet op een beurs of iets dergelijks getoond.

Duurzaam:
Door het gebruik van de slootmaaiselpers is het slootmaaisel makkelijk te gebruiken voor diverse doeleinden. Het product welke uit de slootmaaiselpers komt is geschikt om te verwerken in een biomassa vergister. Hierdoor is er energie terug te winnen uit het slootmaaisel. Ook zijn er momenteel onderzoeken gaande naar het gebruik van het slootmaaisel als isolatiemateriaal en voor voedingssubstraten voor in tomatenkassen.

Dagelijkse praktijk:
Elke agrariër heeft te maken met sloten op zijn bedrijf. Deze sloten moeten allemaal voor een bepaalde tijd worden schoongemaakt. De aanwezige melkveehouder zullen het probleem herkennen dat er resten slib en maaisel in het voer terecht komt. De aanwezige akkerbouwer zullen het probleem van de verhoogde onkruiddruk herkennen.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Vernieuwend productnieuws Havens Voeders:

De snijmaiskuilen van 2018 kenmerken zich door een grote spreiding in opbrengst en kwaliteit. Zo zijn kuilen van 900 VEM of lager geen uitzondering; anderzijds zijn er ook kuilen met uitstekende voedingswaardes aangelegd van boven de 100 VEM. Ook is er dit jaar minder gras gewonnen door de extreme droogte, waardoor het een grote uitdaging is om een uitgebalanceerd winterrantsoen samen te stellen.

Uw HAVENS Voeders specialist helpt u graag mee om een passend rantsoen samen te stellen voor komende winter. Hierbij is het mogelijk om een maatmix voor uw bedrijf te maken en daarbij de afwijkingen van het ruwvoer te compenseren. Daarbij heeft Havens Voeders een aangepast assortiment om ervoor te zorgen dat de technische en economische resultaten deze winter in de benen blijven.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------


Holm & Laue presenteert niet alleen nieuwe producten voor de moderne kalveropfok op RMV Gorinchem, maar verbindt ze ook met CalfGuide in een uniek managementprogramma.

Alleen bij aanwezigheid van relevante informatie kunnen managementbeslissingen worden genomen. Het is nu langzaam aan wel bekend dat de eerste paar weken de latere prestatie van de melkkoe doorslaggevend beïnvloeden. Daarom wordt de analyse van de belangrijkste opfokgegevens zoals de hoeveelheid melk, gewichtsontwikkeling of gezondheidsstatus van de kalveren steeds belangrijker.

De start is de nieuwe weegeenheid van van Holm & Laue de WeightControl. Niet alleen dierennummers en gewichten worden hier opgeslagen. WeightControl registreert ook gegevens rondom de geboorte, zoals geslacht, afkalfgeschiedenis of biesthoeveelheid en verzendt deze automatisch naar het CalfGuide-systeem.

Deze informatie is dan ook beschikbaar op de MelkTaxi of de automatische drinkautomaar de”CalfExpert”. Daar worden de gegevens aangevuld met individuele voercurves, dagelijkse groei en of andere bijzonderheden. Aan het einde van de opfok geeft dit een uitgebreid beeld van de individuele prestaties van elk kalf, dat de boer de basis biedt voor belangrijke managementbeslissingen. Bijvoorbeeld als een kalf wordt grootgebracht voor zijn eigen melkveestapel of op de markt wordt verkocht. Of dat de verdere opfok intensief of eerder ingetogen moet verlopen.

Maar het gaat niet alleen om gegevens bij Holm & Laue. Op RMV Gorinchem presenteren we bijvoorbeeld ons project
Milk Taxi XXL. Een melktaxi met een capaciteit van 500 of 800 l. Ideaal voor montage op pick-ups of kleine werktuigdragers.

Bovendien is de conventionele MilchTaxi 4.0 optioneel verkrijgbaar met levensmiddelengoedkeuring. Hiermee biedt de MelkTaxi bedrijven met melktap een eenvoudige transportoptie of is het een ideale buffertank voor de melkrobot bedrijven die tijdens de tankreiniging de melk kan opvangen en koelen.

Een praktische toevoegingsproduct de opbergbox voor de MelkTaxi. Een kleine box die ruimte bied voor de belangrijkste items die men in de kalverstal nodig is en dus altijd binnen handbereik heeft.

We zijn bijzonder trots op de nieuwe kalverdrinkautomaat de “CalfExpert” . Een nieuwe generatie automaten voor kalvervoeden die op alle gebied de nieuwe normen stelt. Een exportfunctie in CalfGuide maakt de belangrijkste kalfgegevens beschikbaar voor andere bedrijfsmanagementprogramma's.


--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Meer opname met hoge smakelijkheid

De jongste kalveren én de droge koeien zijn voor Geert Wouters, melkveehouder uit het Noord-Brabantse Alphen, de belangrijkste diergroepen op zijn bedrijf als het op voeding aankomt. ‘Het kan altijd beter en daarom blijf ik investeren in het beter voeren.’ Met het Bio-Chlor-droogstandsrantsoen brengt hij zijn droge koeien naar een nog betere start van de lactatie.

Het belangrijkste voordeel van het Bio-Chlor-concept van de firma VisscherHolland – met een sterk negatieve kationen-anionenverhouding – is een hogere drogestofopname, geeft Geert aan. ‘De droge koeien vreten tussen 13,5 en 14 kilo droge stof per dag.’ De melkveehouder voegt toe dat ook de drachtige vaarzen tussen de droge koeien lopen. ‘Volwassen koeien nemen tot wel 15 kilo droge stof per dag op’, signaleert hij dankzij de weeginrichting op de mengwagen.

-----------------------------------------------------------------------------

Stouten Fourage levert uitstekende kwaliteitsproducten en goede service. Ons team van vakbekwame en ervaren medewerkers bewaakt de kwaliteit van onze producten door hun jarenlange werkervaring. Met ons uitgebreide wagenpark en geavanceerde machines kunnen wij in heel Nederland jaarrond producten leveren. Stouten Fourage is specialist in het leveren van alle soorten graszaadhooi en andere pensprik. Ook voor stro,ᅠluzerne, kuilgras en strooisels bent u bij ons aan het juiste adres. Wij zijn GMP-gecertificeerd, deelnemer Securefeed en zijn verzekerd voor product-aansprakelijkheid volgens de FrieslandCampina-norm.

--------------------------------------------------------------------------------------------

Méér ligcomfort, betere temperatuurregulatie, hogere productie

Aquastar® Ultimate Combi Waterbed

Aqua Ultimate Combi waterbedden nemen op een natuurlijke wijze de vorm aan van de belasting en verminderen hierdoor de druk op gewrichten, ruggengraat en spieren van de koe. Bovendien verbeteren Aquastar Ultimate Combi waterbedden de doorbloeding en vergroten daarmee het comfort.

Aquastar Ultimate Combi waterbedden dragen hiermee bij aan gezondere en productievere dieren.

Aquastar Ultimate Combi waterbedden hebben een uniek ontwerp; Een latex onderlaag, met daarboven op een waterbed met een zachte top structuur gecombineerd met een waterknierol. Totale dikte 70mm. Bekroond met een hoog scorend DLG test rapport en geleverd met 15 jaar garantie.

• Zware dubbele wapening in toplaag
• Doorlopende bevestiging op achterrand voorkomt vervuiling onder het ligbed
• Vormvast kwaliteitsrubber
• Betere afvoer vloeistoffen
• Geen schurend effect door zachte toplaag (vlak met groef)
• Maximaal grip
• Optimaal comfort
• Gezondere dieren

DSD Stalinrichting verzorgt exclusief de verkoop van Aquastar Ultimate Combi waterbedden voor heel Nederland.
 
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Maak kennis met ons uitgebreid gamma kwaliteitsvolle mengsels van vitamines en mineralen voor verschillende doelen zoals hogere melkproductie, uiergezondheid, opstart kalveren, gezonde droogstand,... Onze mengsels zijn samengesteld voor hoogproductieve dieren met hoge waarden aan vitamine E, opneembaar Selenium, chelaten en biotine voor melkproductie en sterke klauwen. Ontdek eveneens RumiForm Yeast+, ons gistproduct met gistcelwanden en gistautolysaat.

Daarnaast hebben wij in ons gamma een assortiment aan likemmers, vloeibare vitamines, een natuurlijke droogzetter, uiergezondheidsproducten zonder medicatie en houden we het celgetal onder controle op een natuurlijke manier.
-----------------------------------------------------------------------------------------------


Proef de werksfeer in onze stand!

Een goede werksfeer is van doorslaggevend belang voor het plezier van medewerkers. Bovendien geloven wij dat een goede werksfeer de sleutel is van het succes van Alfa.

Wij zijn een organisatie waarin wij echt omzien naar elkaar en waarin wij successen en tegenslagen met elkaar delen. Ook krijgen wij de ruimte om talenten en kennis continu te ontwikkelen om onze klanten en elkaar te ondersteunen. Wij zijn dan ook trots op onze organisatie!

Wil jij ook met plezier naar je werk, waarbij je de unieke mogelijkheid hebt mede-eigenaar te worden? Kom vrijblijvend kennismaken en de sfeer en koffie proeven in onze stand (nr. 148).

--------------------------------------------------------------------------------------------


VeeService Idac is het gezicht van vertrouwde producten als Biopect® en specialist in homeopathische producten zoals Mammicurine®.

Dit jaar zijn wij als bedrijf een stap verder gegaan in een stukje diagnostiek waaruit de Surecheck® kalverdiarreetest en de Centrivet® ketonenmeter het resultaat zijn.
Hiermee kunnen wij onze klanten passend advies geven en ondersteunen met hoogwaardige producten.

Onze nieuwe Powerbolussen zijn daar een goed voorbeeld van. Een complete lijn bolussen voor jongvee en melkvee, zeer rijk uitgerust met een goede prijs/kwaliteit verhouding.

Verder hebben wij uiteraard onze Klauwbond® toren weer meegebracht; komt u onze klauwlijm ook even testen door een blokje toe te voegen aan de toren?
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

PrimeHumic voor een gezonde, duurzame melkveehouderij

Als specialist op het gebied van humus- en fulvinezuren biedt BioAg Europe (stand 366) veelzijdige producten om de gezondheid en productiviteit van uw rundvee te verbeteren. Deze organische zuren komen van nature in de bodem voor. Afgelopen jaren is het percentage organisch materiaal in de bodem drastisch verminderd. Meerjarig onderzoek laat zien dat PrimeHumic, op basis van humuszuur, het percentage eiwit en vet in de melk verhoogt. En dat met een dosering van maar 3 gram per koe per dag, wat neerkomt op een investering van slechts 7,5 cent per koe per dag. Ook wijzen eigen ervaringen van melkveehouders uit dat het gebruik van PrimeHumic resulteert in minder mastitisgevallen en een sneller herstel. Daarbij gaven zij ook aan dat de kwaliteit van de mest verbetert, welke fijner en homogener wordt en minder geuroverlast geeft. Daarmee zijn onze producten veelbelovend om de gezondheid, productie en levensduur van uw melkvee te verbeteren, met een lagere belasting voor het milieu.

Op innovatieve wijze zetten wij in op een duurzame kringloop: humussubstanties verbeteren de kwaliteit van de bodem en kunnen zo een positief effect hebben op de gewasopbrengst. Daarbij kunnen de humussubstanties de darmwerking van het vee verbeteren, en komen via de mest weer op het land terecht. Bent u benieuwd wat onze producten nog meer voor uw gewas en vee kunnen betekenen? Bezoek dan BioAg Europe op stand 366, of mail ons op info@bioag.eu

 

 -----------------------------------------------------------------------------------------------

 

Countus Signaal Analyse

De Countus Signaal Analyse (CSA) is een managementrapport dat jou als ondernemer inzicht geeft in je resultaten en een vergelijking laat zien ten opzichte van andere agrarische bedrijven. Dit kan gaan over opbrengsten van gewassen,  de verdiensten per koe of per ha en vele andere kengetallen.

De CSA is een managementrapport dat je helpt bij het bepalen van je bedrijfsstrategie. Met de CSA vergelijk je eenvoudig je resultaat met dat van collega’s, ontdek je waar investeringsruimte zit en kun je onderzoeken waar nog ruimte is voor technische verbeteringen.

Wil je meer weten over de voordelen van de CSA voor jou en je bedrijf? Onze adviseurs en specialisten maken graag kennis met jou. Bezoek Countus op de Rundvee & Mechanisatie Vakdagen, dan praten wij je graag bij. Je vindt ons in stand 136
www.countus.nl
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Berg Fourage is gespecialiseerd in het in- en verkopen van voerdermiddelen, strooisels, bijvoederproducten, biologische producten en grondstoffen.

Berg Fourage staat garant voor een goede prijs-kwaliteit verhouding, flexibele levering, constante kwaliteit en persoonlijke service.

Graag willen we u kennis laten maken met onze kalk lijn. De volgende producten zijn hierin verkrijgbaar: stro-kalk, zaagsel-kalk, box-kalk en landbouwkalk.

Stro-kalk en box-kalk zijn ideaal voor gebruik in diepstrooiselboxen. Zaagsel-kalk kan goed gebruikt worden op rubberen matten. De strooisels zorgen voor een vast ligbed in de stallen, stimuleren een lager celgetal en hebben een droge stof gehalte van 75% tot 80%.

Landbouwkalk is een stuifvrije bemestingskalk met een pH-waarde van 10 en zuurbindende waarde tussen de 40% en 50%. Landbouwkalk zorgt er voor dat de pH-waarde van de bodem stijgt. De kalk verbetert de bodemstructuur en zorgt voor een diepere beworteling van het gewas.

Op onze stand (259) laten wij u graag de producten zien!

------------------------------------------------------------------------------------------

De basis voor gezond en productief melkvee legt u met een goede kalveropfok al vanaf dag één. Kalveren vormen immers uw toekomstig kapitaal. De Heus gaat nu een stap verder in kalveropfok.

Integrale aanpak met volledige ontzorging
Om u in de eerste levensfase nog beter te ontzorgen is De Heus een samenwerking aangegaan met Alpuro Breeding. Onder de naam ‘Kalf Garant’ bieden beide partijen een uniek concept aan. Een aanpak waarbij naast een uitgebreide voederstrategie ook aspecten als de juiste zorg en de juiste huisvesting alle aandacht krijgen.

Kalf Garant biedt u de 3S aanpak. Hierdoor wordt de opfok op uw bedrijf op maat ingevuld en geeft het u zekerheid, veiligheid en duidelijkheid.

Met kalf Garant in 12 weken naar 110 kilo! Meer weten? www.kalfgarant.nl

-------------------------------------------------------------------------------------------------