Innovatieroute

Verschillende bedrijven doen mee met de themaroute 'Innovatie'. Hieronder vindt u nieuws van de deelnemers over de innovaties die zij op de beurs presenteren.Bos Aeromix
Het mestmixsysteem van Vogelsang B.V.

Wellicht gaat onze overheid zich bewegen om samen naar duurzame oplossing voor onze bedrijfstak te zoeken om nog meer invulling te geven aan onze circulaire economie voor 2050. Met de huidige maatregelen hebben beslissers op basis van hun verkregen informatie helaas ondoordachte situaties gecreëerd. Hierdoor loopt een complete economie gevaar.

Het is noodzaak om naar elkaar te luisteren. Met name naar de mensen die dagelijks hiermee te maken hebben: de boeren. Zij maken het verschil. Continuïteit staat voor een gemiddeld boerenbedrijf op de eerste plaats. Het doorgeven van een gezond bedrijf naar de volgende generatie loopt als een rode draad door de bedrijfsvoering. Dit kan alleen maar als de zaken duurzaam worden opgepakt.

Het mestmixsysteem Bos Aeromix van Vogelsang B.V. draagt bij aan duurzaamheid, circulaire economie en een beter milieu. Hoe dan? Door het verticaal mixen van mest door middel van lucht. Door ons systeem worden emissies van ammoniak, methaan, zwavelzuurgas sterk gereduceerd. Bos Aeromix draagt bij aan dierwelzijn in de stal, betere gewasresultaten en geen additionele kunstmest om gebrek aan nutriënten te compenseren.

Meer informatie?
• Voor meer informatie over mestmixsysteem verwijzen wij u graag naar: www.vogelsang-bv.nl/producten/bos-aeromix/
• Voor meer informatie over onze organisatie verwijzen wij u graag naar onze algemene website: www.vogelsang.info

 
_____________________________________________________________________________________________

GEA DairyBarn B3130 flexibele ligbox

De flexibele ligbox die flexibiliteit, veiligheid en sturing combineert. Koeien kunnen gemakkelijk gaan liggen en opstaan

Met de B3130 flexibele ligbox kunnen uw koeien gemakkelijk gaan liggen en opstaan, dankzij de zeer grote vrije kopruimte en de 30cm beweegbare, flexibele schoftboom. De ligboxafscheidingen van hoog gecomprimeerd polypropeen zijn horizontaal flexibel en kunnen in hoogte worden aangepast. Dit om eersteklas comfort en langere ligtijden, dé sleutel tot de hoogst mogelijke melkproductie, te realiseren.

Maak gebruik van de unieke voordelen van de B3130: comfort van topkwaliteit, flexibiliteit waar nodig 
• Bewegingsvrijheid, de koe kan gemakkelijk gaan liggen, relaxen en weer opstaan
• Veiligheid, de koeien voelen zich nooit belemmerd, wat verwondingen en stress vermindert
• Sturing, wat zorgt voor de beste ligpositie en schonere ligplaats

Meer koecomfort en hogere winstgevendheid met de GEA DairyBarn B3130: hogere melkproductie, meer veiligheid, betere gezondheid, schonere ligboxen en koeien die langer productief zijn.


______________________________________________________________________________

UNIFORM-Agri introduceert dit najaar een geheel vernieuwd financieel administratie programma welke gekoppeld is met het dagelijkse veemanagement van uw bedrijf. 

UNIFORM-Agri veemanagement beschikt over veel data welke gebruikt kan worden binnen de financiële administratie. Naast een overzichtelijke resultaatrekening, balans en kasstroom overzicht, worden diverse financiële technische kengetallen automatisch berekend. De vernieuwde daginvoer voor de bankmutaties biedt nu ook de mogelijkheid voor het correct bijhouden van inkoop- en verkoop facturen.

Daarnaast kan naar behoefte gebruik gemaakt worden van het bijhouden van afschrijvingen per periode alsmede de waarde van uw voorraad medicijnen en/of sperma. Uiteraard kan met deze financiële module gegevens worden uitgeleverd met uw accountant en uw bank. 

Op dit moment word het financiële programma al gebruikt in Brazilië, hetgeen het uniek maakt ten opzichte van andere financiële pakketten. Ons financiële pakket is wereldwijd te gebruiken.

__________________________________________________________________________________

De toekomst van melken begint hier. DeLaval introduceert het nieuwe DeLaval Evanza™ melkstel

Het DeLaval Evanza melkstel is het eerste melkstel ter wereld dat een eenvoudig verwisselbare cartridge gebruikt in plaats van een standaard tepelvoering. Het heeft een nieuw ontworpen melkklauw met vernieuwde TopFlow™ technologie en een gemakkelijke snelsluiting tussen de melkklauw en de tepelbeker.

Het nieuwe DeLaval Evanza melkstel met tepelvoering-cartridge levert belangrijke voordelen voor veehouders en koeien op het gebied van melktechnische prestaties, dierenwelzijn, onderhoud, ergonomie en betrouwbaarheid.
De melkveebedrijven waar het nieuwe Evanza melkstel met tepelvoering-cartridge getest werd, zien een verhoging van de melkstroom tot 9,3%. Tevens is de aansluiting verbeterd, wat de melktijd met wel 30 minuten per melkbeurt verkort; een verlaging van 7%. Daarnaast is de speenconditie verbeterd en is de benodigde servicetijd met 50% afgenomen. Het vervangen van de cartridge gaat 3 keer sneller dan het vervangen van een gewone tepelvoering, wat een aanmerkelijke besparing op tijd en arbeid oplevert. Al deze gegevens zijn verzameld op test- en pilotbedrijven. 

De bezoekers aan de Rundvee & Mechanisatie Vakdagen Gorinchem 2019 worden uitgenodigd om het Evanza melkstel met tepelvoering-cartridge, samen met veel meer innovatieve oplossingen, te bekijken op de stand van de gezamenlijke DeLaval dealers. Het Evanza melkstel is vanaf oktober 2019 beschikbaar.
Voor meer informatie:
info.nl@delaval.com
www.delaval.com

         
___________________________________________________________________________________________________

De stand van de Rabobank staat in het teken van agrinnovatie.

Drie boeren vertellen over hun innovatie. Een van hen is Matthijs Baan. Hij geeft met ElkeMelk de koe de plaats die zij verdient, maakt de boer weer trots op zijn product en geeft de consument een beleving bij de melk. Hierbij wordt gestreefd het echte verhaal van de koe, de boer en het milieu te vertellen. Zo krijgen boeren en burgers waardering voor elkaar.

InsectoCycle, opgericht door Jason, Jesse en Seppe, heeft als doel insecten integreren in de huidige landbouwsector en deze zo circulairder te maken. Dit doen ze door te kijken naar de natuur, waarin insecten een belangrijke rol spelen. Insecten zorgen ervoor dat reststromen weer omgezet worden in bouwstenen. Ze streven ernaar voedselproductie te verduurzamen en een grondstoffenkringloop te sluiten.

Maatschap van Adrichem streeft als gemengd bedrijf in een akkerbouwgebied naar duurzame samenwerkingen om kringlopen te sluiten. Een belangrijk aandachtspunt hierbij is het optimaliseren van nutriëntgebruik op lokaal niveau, zonder economische gevolgen uit het oog te verliezen.

  

____________________________________________________________________________________________________

Automatisch ligboxen instrooien met de reguliere mestrobot

Een slimme oplossing voor het automatisch instrooien van boxstrooisel in ligboxen. Deze oplossing heeft machinefabrikant Keydollar gevonden in de zogenoemde “Silent-bedder”. De nieuwe instrooier is compatibel met vrijwel iedere reguliere mestrobot, een systeem welke al jarenlang functioneert binnen de melkveesector. “Het is vele malen efficiënter om beide technieken te combineren!”, aldus E.J. Westra (CEO Keydollar). De instrooier zal binnenkort worden gepresenteerd op RMV Gorinchem.

VEELVULDIG INSTROOIEN ZONDER STRESS
De voorraadbuffer van instrooier wordt gevuld tijdens het opladen van de mestrobot en neemt zo iedere rit ongeveer 200 liter strooisel mee. Daarmee heeft de machine voldoende capaciteit voor 120 ligboxen op basis van 10 liter strooisel per ligbox per dag. Capaciteit is eenvoudig uit te breiden door meerdere mestrobots te voorzien van een instrooier. De fabrikant heeft daarmee ingezet op de drie volgende aandachtspunten: minder stress voor koeien, dagelijks instrooien en arbeidsbesparing.

COMPATIBEL MET REGULIERE MESTROBOT
De geheel uit RVS gebouwde strooier kan worden gemonteerd op vrijwel ieder type mestschuifrobot. Omdat de reguliere mestrobot een vast instelbare route afwerkt en hierover communiceert, weet de introoier exact wanneer ligboxen langszij komen. Zodra de strooier leeg is stopt deze, maar de mestrobot vervolgt gewoon zijn standaard schoonmaakroute richting oplaadstation. Gedurende het opladen van de accu’s, wordt de meststrooier gevuld met strooiselproduct (bijvoorbeeld dikke fractie uit mest).

GEEN BELEMMERINGEN VOOR MESTROBOT
De strooier zelf krijgt signaal van de mestrobot wanneer deze moet strooien of wanneer niet. Verder staat de unit op zichzelf. De strooier heeft: een eigen accupakket, een eigen oplader en kan los van de mestrobot voorover kantelen wanneer onderhoud dient te worden gepleegd. Het gewicht is zeer gering waardoor het zwaartepunt van de mestrobot onderin blijft. Hiermee wordt kantelgevaar voorkomen.

Eerste automatische instrooier zonder railsysteem
Keydollar heeft in de afgelopen jaren verschillende prototypes getest en meld dat de innovatie inmiddels rijp is voor op de markt. Om het instrooien van ligboxen te kunnen automatiseren werd doorgaans altijd gekozen voor railsystemen. “Wij hebben het eerste systeem ontwikkeld waarbij geen rails nodig is.”, aldus E.J. Westra. Het investeringsbedrag ligt rond een bedrag van 25.000 euro. Hiermee denkt Keydollar een betaalbare oplossing te bieden aan de melkveehouder welke met behulp van een mestrobot automatisch wil instrooien._______________________________________________________________________________________

Agridek Snijvlakgordijnen

Bij veel gras- en maiskuilen ligt het snijvlak, zolang ervan gevoerd wordt, open en bloot in de zon, regen en wind. Ook als de voersnelheid hoog genoeg is, gaat de kwaliteit van het ruwvoer in het snijvlak achteruit. Bij maiskuilen komen het risico’s op ziektes door vogelmest en het extra kwaliteit verlies door losgepikte maïskorrels hier nog bij. Voor Agridek was dit voldoende reden om haar productarsenaal uit te breiden met verschillende snijvlak afdeksystemen voor de bestaande en/of nieuwe sleufsilo’s.Hoe werkt het?
Het “Agridek Snijvlakgordijn” is gemaakt van een duurzaam en herbruikbaar pvc doek die voor het snijvlak langs hangt. Het gordijn kan dagelijks handmatig naar links of rechts opengetrokken worden. Het gegalvaniseerde frame, die op of naast de silowanden geplaatst kan worden, zorgt voor een robuuste overspanning. Door middel van de RVS katrollen en de RVS staalkabel kan het gordijn gemakkelijk opgeschoven worden. Door geïntegreerde ophangpunten in het gordijn, kan er naar wens gewicht aan het gordijn gehangen worden, zodat deze niet opwaait.

Het frame kan wekelijks met een shovel of voorlader naar achter geplaatst worden. De constructie is uitgevoerd met ophangpunten voor palletlepels of aanbouwplaten met snel wisselsystemen. Geen hef- mogelijkheden, kies dan voor de optie met 4 loopwielen. Door twee hendels over te halen, zullen de wielen het frame optillen en kan deze handmatig verschoven worden.

Op de achterkant van het frame zit een extra afdekkleed gemonteerd. D.m.v. een elastiekkoord volgt deze altijd de ronding van de kuil en kunnen de vogels en de wind er niet onderkomen. Het opgerolde landbouwplastic en de zandzakken die op het snijvlak liggen, zitten onder dit schuine doek, waardoor er geen landbouwplastic meer los wappert.De ontwikkeling van dit en een drietal andere types loopt snel door. Interesse over deze ontwikkelingen, neem gerust contact op met ons team.______________________________________________________________________________

 

Phibro Animal Health
Investeren in het gezond houden van uw koeien wordt steeds belangrijker. Alleen een gezonde koe kan efficiënt zijn en oud worden. Met de huidige wet en regelgeving is de levensduur van uw koeien steeds bepalender. Minder trammelant en meer verdienen kan alleen met gezonde koeien. OmniGen levert al jarenlang een bewezen ondersteuning van de natuurlijke weerstand van uw koeien, met name tijdens momenten van stress. OmniGen is sinds 1 oktober vrij leverbaar in Nederland.

Het voeren van OmniGen zorgt voor:
• Ondersteuning van het gezonde immuunsysteem
• Verminderen van gezondheidsproblemen en gedwongen afvoer
• Een verminderde noodzaak tot antibioticabehandelingen
• Een hogere melkproductie en een betere melkkwaliteit

Klaar voor de toekomst met OmniGen
OmniGen draagt bij aan gezondere dieren. Doordat OmniGen de weerstand aantoonbaar verbetert, kan de efficiëntie en de levensduur van uw koeien toenemen.

 

_________________________________________________________________________________________________________________________________________