Innovaties

Verschillende bedrijven doen mee met de themaroute Innovatie. Hieronder vindt u een beschrijving van de verschillende innovaties die op de vakbeurs te zien zijn.

Rupromin® Turbopro. Meer energie. Meer melk.

Efficiëntere benutting van voereiwit is al jaren een doel van Provimi®. Succes volgt uit efficiënt gebruik van eiwit voor melkproductie maar vooral uit gezonde, hardwerkende pensmicroben. Logisch, de koe is een herkauwer. Te vaak wordt de eiwitvoorziening op darmniveau gestuurd. Dit past niet bij de koe en niet bij een duurzaam management.

Pensmicroben zijn cruciaal voor het benutten van ruwvoer en leveren de beste eiwitkwaliteit die de koe zich kan wensen. Voor een optimale groei hebben de pensmicroben veel energie nodig; pensfermenteerbare energie dat veel vetzuren oplevert. Vetzuren zijn de belangrijkste energiebron voor koeien. Sterker nog, haar hele stofwisseling is op vetzuren ingericht. Ons nieuwe product Rupromin® Turbopro ondersteunt de stofwisseling bij het verwerken van de vetzuren tot glucose (bloedsuiker) en lactose (melksuiker). Dit resulteert in meer melk en het effect hiervan is dat de koe minder eiwitten misbruikt voor energieproductie.

De ondersteuning van de stofwisseling van de koe met Rupromin® Turbopro sluit volledig aan bij onze visie op de rantsoenen van vandaag en van de toekomst: rantsoenen die zich richten op energie voorziening op de pens waardoor het eiwitgehalte in het rantsoen omlaag kan en de stikstofefficiëntie wordt verhoogd. Provimi’s ondersteuning met Rupromin® Turbopro is uniek in de markt en ondersteunt de koe in wat ze is: een herkauwer die perfect past in een duurzame landbouw.
Provimi®: more efficient with CPN & €.

______________________________________________________________________________________

UNIFORM-Agri introduceert dit najaar een geheel vernieuwd financieel administratie programma welke gekoppeld is met het dagelijkse veemanagement van uw bedrijf.

UNIFORM-Agri veemanagement beschikt over veel data welke gebruikt kan worden binnen de financiële administratie. Naast een overzichtelijke resultaatrekening, balans en kasstroom overzicht, worden diverse financiële technische kengetallen automatisch berekend. De vernieuwde daginvoer voor de bankmutaties biedt nu ook de mogelijkheid voor het correct bijhouden van inkoop- en verkoop facturen.

Daarnaast kan naar behoefte gebruik gemaakt worden van het bijhouden van afschrijvingen per periode alsmede de waarde van uw voorraad medicijnen en/of sperma. Uiteraard kan met deze financiële module gegevens worden uitgeleverd met uw accountant en uw bank.

Op dit moment word het financiële programma al gebruikt in Brazilië, hetgeen het uniek maakt ten opzichte van andere financiële pakketten. Ons financiële pakket is wereldwijd te gebruiken.


___________________________________________________________________________________________

GEA DairyBarn B3130 flexibele ligbox

De flexibele ligbox die flexibiliteit, veiligheid en sturing combineert. Koeien kunnen gemakkelijk gaan liggen en opstaan

Met de B3130 flexibele ligbox kunnen uw koeien gemakkelijk gaan liggen en opstaan, dankzij de zeer grote vrije kopruimte en de 30cm beweegbare, flexibele schoftboom. De ligboxafscheidingen van hoog gecomprimeerd polypropeen zijn horizontaal flexibel en kunnen in hoogte worden aangepast. Dit om eersteklas comfort en langere ligtijden, dé sleutel tot de hoogst mogelijke melkproductie, te realiseren.

Maak gebruik van de unieke voordelen van de B3130: comfort van topkwaliteit, flexibiliteit waar nodig
• Bewegingsvrijheid, de koe kan gemakkelijk gaan liggen, relaxen en weer opstaan
• Veiligheid, de koeien voelen zich nooit belemmerd, wat verwondingen en stress vermindert
• Sturing, wat zorgt voor de beste ligpositie en schonere ligplaats

Meer koecomfort en hogere winstgevendheid met de GEA DairyBarn B3130: hogere melkproductie, meer veiligheid, betere gezondheid, schonere ligboxen en koeien die langer productief zijn.


____________________________________________________________________________________

Holm & Laue neemt de nieuwe kalverdrinkautomaat CalfExpert mee naar RMV Hardenberg.

De automaat lijkt qua uiterlijk veel op zijn succes volle voorganger, maar is van binnen compleet verandert. Was de voorganger al uniek in het 100% individueel voeren van de kalveren, de CalfExpert gaat daarin nog verder en is zelfs instaat om 4 kalveren gelijktijdig te kunnen laten drinken, en dan toch krijgt ieder kalf zijn vers aangemengde persoonlijke portie.

Met de automaat kunnen 16 verschillende recepten worden gemengd, 2 soorten melkpoeder, volle koemelk en 2 soorten medicijnen, en dit alles door elkaar, single, per groep of per kalf. (Kalveren die volle melk of melkpoeder drinken kunnen door elkaar in het zelfde hok lopen, het wordt immers per kalf altijd vers aangemaakt). Dit kan worden vast gelegd in 8 verschillende voergroepen.

De CalfExpert werkt met een 24 uur voer logica, wat er weer voor zorg dat elk kalf zijn portie verdeel over de dag kan drinken, dit voor komt piek bezoek aan de automaat en geeft rust in de stal. Volle melk voeren blijft populair en de vraag naar een goede oplossing bij het vervoeren via de drinkautomaat groeit, dit door de enorme resultaten die worden gerealiseerd door de volle melk op te waarderen met melkpoeder. Holm & Laue speelt daar goed op in en bied de Dubbele Jug en Evenmilk oplossing, dit zorgt ervoor dat de beschikbare rauwe melk wordt verdeeld over de groep kalveren, en de concentratie evt. wordt aangepast naar het gewenste droge stofgehalte, hierdoor krijgen de kalveren ook bij een geringe hoeveelheid rauwe melk toch voldoende voedingsstoffen binnen.

De automaat is gekoppeld aan het internet en geeft de melkveehouder al een signaal voor dat bv het melkpoeder op lijkt te raken, via de app op de mobiel heeft men snel een goed overzicht van de kalveren aan de automaat. De CalfExpert is uitgerust met een helder en overzichtelijk LCD scherm, waarop alle denkbare info in 1 oog opslag beschikbaar is, het is gelukkig geen touchscreen maar het werkt met smartkeys. Via Calfguide kan men alle kalverdata opslaan, wijzigen en importeren in bv. Een managementsysteem of wat dan ook. En zo zijn er nog tal van vernuftige opties mogelijk en beschikbaar op deze nieuwe innovatieve kalverdrink automaat van Holm & Laue.

Kom en bezoek stand 640 in Hardenberg

 
________________________________________________________________________________

Duurzame Energie: De plus + op je bestaande bedrijfAls ondernemer zoek je continue naar kansen
De overgang naar duurzame energievoorziening – de energietransitie – biedt op dat vlak veel mogelijkheden voor jou als grondeigenaar. Nieuwe duurzame energie rendeert. Voor de boer, de burger, de bewoners uit de streek! Als grondeigenaar kun je denken aan het opzetten van een zonnepark of windmolen.

Maar hoe begin je hieraan?
Een coöperatie die hernieuwbare energie produceert, zoals een regionaal windmolenpark of zonneweide, wordt steeds meer de norm. En als grondeigenaar biedt dit een interessant verdienmodel. Hoe je er een succes van maakt? Daar heeft Countus, ooit zelf begonnen als coöperatie, veel ervaring in. Want bij het produceren van energie komen veel vraagstukken kijken.

Wat wordt je businessplan? Hoe ga je het financieren? Welke lokale partijen moet je betrekken om draagvlak te creëren? Wat moet je allemaal fiscaal en juridisch gezien allemaal regelen? Countus kan je helpen om gezamenlijk een coöperatie op te zetten en vorm te geven. Onze specialisten hebben veel ervaring met zowel kleine als grootschalige energieprojecten en helpen je graag verder. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Sanne Koster van Groos via 06-13964508 of s.kostervangroos@countus.nl________________________________________________________________________

FALK Bouwsystemen is producent en leverancier van geïsoleerde panelen. Deze sandwichpanelen worden veelvuldig toegepast in agrarische projecten. Menig stal is voorzien van een FALK dak, welke ook een perfecte drager is van zonnepanelen.

Sandwichpanelen van FALK kunnen gebruikt worden bij zowel de nieuwbouw als de renovatie van een stal. Wat veel gebouweigenaren niet weten is dat er in geval van renovatie gebruik gemaakt kan worden van de Energie InvesteringsAftrek (EIA). De adviseurs van FALK helpen u graag bij uw renovatieplannen en voorzien u van een goed advies ten aanzien van deze regeling.
 

______________________________________________________________________________________________


OQ Value introduceert: TopFuel – de duurzame dieselvervanger voor de dag van morgen!


Duurzaam, energieneutraal en CO2-footprint...........
Het zijn veelgehoorde termen die voor veel bedrijven en organisaties hoog op de agenda staan. Maar hoe kun je hier als agrarisch bedrijf invulling aan geven?

Met TopFuel , de duurzame dieselvervanger, komt u direct in actie voor een beter klimaat. Deze innovatieve mix van HVO en GTL zorgt voor fors minder emissies en is geschikt voor alle dieseltoepassingen.

Ongekende voordelen
Het gebruik van TopFuel in dieselmotoren levert een maximaal emissievoordeel op. Bovendien is de brandstof niet alleen goed voor milieu en gezondheid, maar ook voor de conditie van de dieselmotor!
• Reduceer lokale emissies: Deze hebben een direct effect op de gezondheid.
• Bespaar op uw onderhoudskosten: De voertuigmotor raakt minder snel vervuild.
• Verbeter uw CO2-footprint: Om klimaatverandering tegen te gaan.

Wilt u meer weten over TopFuel (of heeft u andere vragen over brandstof en smeermiddelen)? Bezoek dan onze stand tijdens de RMV Hardenberg – Stand 226 in Hal 2.

___________________________________________________________________________________________________

De ROBO-BED instrooier is de nieuwste innovatie van fabrikant KeyDollar

VEELVULDIG INSTROOIEN ZONDER STRESS
De voorraadbuffer van instrooier wordt gevuld tijdens het opladen van de mestrobot en neemt zo iedere rit ongeveer 200 liter strooisel mee. Daarmee heeft de machine voldoende capaciteit voor 120 ligboxen op basis van 10 liter strooisel per ligbox per dag. Capaciteit is eenvoudig uit te breiden door meerdere mestrobots te voorzien van een instrooier. De fabrikant heeft daarmee ingezet op de drie volgende aandachtspunten: minder stress voor koeien, dagelijks instrooien en arbeidsbesparing.

COMPATIBEL MET REGULIERE MESTROBOT
De geheel uit RVS gebouwde strooier kan worden gemonteerd op vrijwel ieder type mestschuifrobot. Omdat de reguliere mestrobot een vast instelbare route afwerkt en hierover communiceert, weet de introoier exact wanneer ligboxen langszij komen. Zodra de strooier leeg is stopt deze, maar de mestrobot vervolgt gewoon zijn standaard schoonmaakroute richting oplaadstation. Gedurende het opladen van de accu’s, wordt de meststrooier gevuld met strooiselproduct (bijvoorbeeld dikke fractie uit mest).

GEEN BELEMMERINGEN VOOR MESTROBOT
De strooier zelf krijgt signaal van de mestrobot wanneer deze moet strooien of wanneer niet. Verder staat de unit op zichzelf. De strooier heeft: een eigen accupakket, een eigen oplader en kan los van de mestrobot voorover kantelen wanneer onderhoud dient te worden gepleegd. Het gewicht is zeer gering waardoor het zwaartepunt van de mestrobot onderin blijft. Hiermee wordt kantelgevaar voorkomen.


_________________________________________________________________________________________

De toekomst van melken begint hier. DeLaval introduceert het nieuwe DeLaval Evanza™ melkstel

Het DeLaval Evanza melkstel is het eerste melkstel ter wereld dat een eenvoudig verwisselbare cartridge gebruikt in plaats van een standaard tepelvoering. Het heeft een nieuw ontworpen melkklauw met vernieuwde TopFlow™ technologie en een gemakkelijke snelsluiting tussen de melkklauw en de tepelbeker.

Het nieuwe DeLaval Evanza melkstel met tepelvoering-cartridge levert belangrijke voordelen voor veehouders en koeien op het gebied van melktechnische prestaties, dierenwelzijn, onderhoud, ergonomie en betrouwbaarheid.
De melkveebedrijven waar het nieuwe Evanza melkstel met tepelvoering-cartridge getest werd, zien een verhoging van de melkstroom tot 9,3%. Tevens is de aansluiting verbeterd, wat de melktijd met wel 30 minuten per melkbeurt verkort; een verlaging van 7%. Daarnaast is de speenconditie verbeterd en is de benodigde servicetijd met 50% afgenomen. Het vervangen van de cartridge gaat 3 keer sneller dan het vervangen van een gewone tepelvoering, wat een aanmerkelijke besparing op tijd en arbeid oplevert. Al deze gegevens zijn verzameld op test- en pilotbedrijven.

De bezoekers aan de Rundvee & Mechanisatie Vakdagen Hardenberg en Gorinchem 2019 worden uitgenodigd om het Evanza melkstel met tepelvoering-cartridge, samen met veel meer innovatieve oplossingen, te bekijken op de stand van de gezamenlijke DeLaval dealers. Het Evanza melkstel is vanaf oktober 2019 beschikbaar.
Voor meer informatie:
info.nl@delaval.com
www.delaval.com

         
_______________________________________________________________________________________________

Schrijver Stalinrichting / Topcalf

Schrijver Stalinrichting zal zich tijdens de Rundvee & Mechanisatie Vakdagen dit jaar vooral focussen op stalkoeling. Met een intern project genaamd ‘Koele Koeien’ heeft Schrijver zich gespecialiseerd in het koelen van koeien. Tijdens de beurs zullen een nevelkoelingssysteem i.c.m. ventilator en een exclusief buisventilatiesysteem gepresenteerd worden. Daarnaast toont Topcalf, een officieel merk van Schrijver, het nieuwste groepshok voor kalveren.

Bij het nevelkoelingssysteem i.c.m. ventilator wordt een kooiventilator gecombineerd met een volledig automatisch gestuurde nevelinstallatie. Bij dit systeem hoort een speciale pomp en bedieningskast. Het systeem werkt automatisch op basis van temperatuur en luchtvochtigheid wat zorgt voor een ideaal stalklimaat en gemak voor de melkveehouder. Het combineren van nevelkoeling met ventilatie is de beste manier om hittestress te voorkomen.

Naast het nevelkoelingssysteem i.c.m. ventilator presenteert Schrijver ook zijn buisventilatiesysteem. In Nederland zijn er 4 leveranciers van het overdruk buisventilatiesysteem. Schrijver Stalinrichting is in Nederland exclusief importeur van het buisventilatiesysteem van de Duitse firma Dr. Knopf & Oswald. Dit systeem zorgt voor verse, frisse lucht van buiten met een geringe luchtsnelheid en is ideaal voor jongvee. Daarnaast zijn de ventielen flexibel en kunnen ze gericht worden op de koeien.

Topcalf, een officieel merk van Schrijver, presenteert het nieuwste groepshok. Dit groepshok zal worden gepresenteerd met een betonvloer en afvoergoot. Dit systeem zorgt voor een optimale hygiëne en vergroot het arbeidsgemak.

Wij vertellen u graag meer over onze producten en innovaties tijdens de beurs!
U kunt ons vinden op stand nummer 655 +658


_________________________________________________________________________________________________________________________________

Subsidies om investeringen in precisiebemesting en innovatie mogelijk te maken

Innovatie en precisiebemesting zijn belangrijk om jouw bedrijf kunnen versterken. Tegelijkertijd bieden deze thema’s kansen voor subsidies. Dit jaar, en naar verwachting ook in 2020, zijn er verschillende subsidiemogelijkheden voor agrariërs.

Van jouw ambities naar een subsidieaanvraag
Onze adviseurs vertalen jouw ambitie en investeringsplannen naar relevante subsidieregelingen. Met kennis van zowel de landbouwpraktijk als de vaak complexe subsidieregelingen, hebben we een breed perspectief. Daarmee zijn we in staat om op technisch, financieel en juridische gebied te adviseren.

Nauw overleg en volledige ontzorging
We zijn nieuwsgierig naar jouw ambities. Persoonlijke aandacht, parate kennis en pro-actief handelen, zijn kenmerkend voor onze aanpak. Daarbij denken we graag mee met jouw investeringsplannen. Om je volledig te ontzorgen, onderbouwen, begeleiden en bewaken we het subsidietraject in nauw overleg met alle betrokken partijen.

Meer weten? Volg de ‘innovatie’- of ‘precisiemesting’-themaroute, bezoek onze stand 463 in hal 4 of neem contact op via agrarisch@subvention.nl of via 038 – 853 13 85.______________________________________________________________________________________________