Summer Fair 2018

We kijken terug op een geslaagde editie!

De eerste twee dagen begonnen weliswaar wat fris, maar de zon liet zich zondag en maandag volop zien.
In totaal hebben 8.729 bezoekers de weg naar Hanzestad Ommen weten te vinden.

De prachtige tuinen van Landgoed ’t Laer te Ommen waren tijdens het Pinksterweekend weer het decor van Summer Fair. Een locatie die al vanaf de 14e eeuw geschiedenis schrijft. Een eeuw van handel en culturele bloei. Twee kenmerken die ruim zeven eeuwen later nog steeds centraal staan. Hedendaagse ambachten, cultuur, kunst, health & food én de mooiste handelswaren vormden samen, met de intieme sfeer, de ambiance van deze gezellige outdoor fair.

Summer Fair vierde in 2018 haar 26e editie en eert daarmee een bescheiden, maar eervolle vermelding in de geschiedenis van het landgoed.
Van culinaire verrassingen bij diverse smaakmakers, trendy producten en accessoires, trendsetters met “fashion musthaves” tot tijdloze kunst en heerlijke delicatessen.

 Summer Fair is smaakvol, inspirerend en buitengewoon gezellig! 

Bezoekersprofiel

Summer Fair vindt plaats van 18 t/m 21 mei, Pinksterweekend 2018!
Bent u op zoek naar een gezellige dag uit, voor het hele gezin? Kom dan Summer Fair bij Landgoed 't Laer in Ommen bezoeken!

In de prachtige tuinen wordt u verrast door de diversiteit: hedendaagse ambachten, cultuur, kunst, health & food én de mooiste handelswaren. Genietend van een kopje koffie, smoothie of lekker wijntje op het landgoedterras maakt deze dag uit extra waardevol.

LEUKE FEITJES

Aantal bezoekers 2018: 8.729 | Bezoekers beoordelen Summer Fair met een: 8,0 | Voornaamste reden van bezoek: 'Gezellig dagje uit!'

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Volg Summer Fair op Facebook.

 Bekijk hier de aftermovie van Summer Fair 2018:

Aanvullende beursinformatie

WAT KUNT U VERWACHTEN? 
We verwachten ruim 90 enthousiaste en gepassioneerde exposanten die dit jaar aanwezig zijn tijdens Summer Fair. Bijzondere merken en producten die u in de winkelketens niet meer ziet. Op deze pagina vindt u gedurende de aanloop naar de beurs verschillende  ‘sneakpreviews’ van de deelnemers Summer Fair 2018!
Uieraard zijn wij ook op Facebook te vinden, volg en like ons en blijf op de hoogte van de laatste updates en winacties. 

 

FOOD & DRINKS

HIGH WINE

 Deze bijzondere manier van luxe borrelen is de nieuwe trend, speciaal voor mensen die minder van de overwegend zoete
 high tea houden is dit een heerlijk alternatief. Bent u uitgekeken op de bekende, klassieke wijnen? Wij laten u graag
 kennismaken met de bijzondere wijnen van Qualyvines. 

 Zij hebben een 3 tal wijnen voor u geselecteerd; een droge witte wijn, een rosé wijn en een rode wijn. Geniet van een
 heerlijk glas wijn op het landgoedterras, in combinatie met een borrelplankje, geeft dat uw bezoek aan Summer Fair net dát
 beetje extra.

 K o r t o m, l e e r  w i j n  k e n n e n, k o m  p r o e v e n  e n  e r v a a r  d e z e  w a r e  w i j n b e l e v i n g
 Wilt u meer informatie over de geserveerde wijnen of heeft u nog wat hulp nodig bij het kiezen? Dan helpt Qualyvines u
 uiteraard graag verder bij de stand. Wees gewaarschuwd: wijn is hun passie, dus ze raken er niet over uitgepraat!


HEERLIJKE ITALIAANSE CAPPUCCINO
Uiteraard kost shoppen veel energie, dus aan de innerlijke mens moet ook gedacht worden. Zin in een heerlijk kopje Italiaanse koffie?
Dat kan! De barista's zetten in een handomdraai de lekkerste espresso, latte art cappuccino en andere koffie specialiteiten op het terras van de Koffieschenkerij. 

    

LIVE COOKING - BIJZONDER BROOD
Ambachtelijk 'Live Cooking' met deze op hout gestookte broodoven. Verser kan niet.. 
Deze ware eye-cather van Brandhof Bijzonder Brood mag u niet missen. Ook al trek gekregen?

 

AUTHENTIEK SCHAAFIJS   
Hawaiian Shave Ice.. de ijzige delicatesse die bekend staat om zijn exotische smaken, fantastische kleuren en tropische feel. De nieuwste ijstrend in Nederland! Het authentieke schaafijs komt van een groot blok ijs, welke zij met behulp van een speciale machine schaven tot sneeuw. Het sneeuwijs wordt opgevangen in een speciale flower-shaped ice cup en op smaak gebracht met verschillende tropische siropen naar keuze. Hoe lekker is dat?!

SMOOTHIES
De Bleek uit Borne zal de heerlijkste en verse smoothies voor u maken. Smoothies zijn lekker, gezond en verfrissend!

AMBACHTELIJK ITALIAANS SCHEPIJS & MILKSHAKES
Naast de heerlijke Italiaans koffie kunt u tevens genieten van een verfrissend Italiaans schepijsje van Sweet on Wheels. Gaat u voorkeur uit naar een verse milkshake? Dan bent u bij haar ook aan het juiste adres!

POFFERTJES
KloosterPoffertjes is aanwezig om vers gebakken poffertjes, uiteraard met poedersuiker, te serveren.


KINDERENTERTAINMENT


KI
NDERACTIVITEIT- CREATIEF MET SCHELPEN 
Maya4Kids
 zorgt dat uw kinderen worden vermaakt, zodat u kunt genieten van alle kraampjes en stands.

U vindt de knutselhoek op het landgoed. Laat u kind(eren) ontdekken hoe creatief zij zijn. Ze kunnen - gratis - aansluiten voor de activiteit: Creatief met Schelpen. Uiteraard mogen zij na afloop hun eigen gemaakte creatie meenemen naar huis.

BALLONNENCLOWN
Animatie voor jong en oud! 
Onze vrolijke ballonnenclown vermaakt de kinderen met haar kleurige ballonnen. In een handomdraai maakt zij van ballonnen allerlei leuke figuren.

KINDERBOERDERIJ OMMEN
Naast een bezoek aan Summer Fair kunt u tevens, samen met uw kinderen, een bezoek brengen aan Kinderboerderij Ommen. Ze hebben een enorme verscheidenheid aan dieren. Denk aan konijnen, kippen, geiten, vogels, herten en nog veel meer. Naast de dieren heeft de bijenvereniging Ommen een bijenstal bij het terrein wat zeker de moeite waard is om te gaan bekijken! 

Voor de échte durfal is er de mogelijkheid om - elke dag vanaf 12.00 uur - 'gratis' pony te rijden. 
 


OPENINGTIJDEN

Vrijdag 18 mei 10.00 - 18.00 uur  |  Zaterdag 19 mei 10.00 - 18.00 uur  |  Zondag 20 mei 10.00 - 18.00 uur  |  Maandag 21 mei 10.00 - 18.00 uur

   


WAT KOST EEN KAARTJE? -  i.v.m. drukte adviseren wij om tickets online te bestellen, maar uiteraard kan dit ook aan de kassa.

Volwassenen (vanaf 12 jaar)  € 10,00
Kinderen 6 t/m 11 jaar  -  65+ €    7,00
Kinderen onder 6 jaar Gratis                                            
Parkeren €   2,00


** SPECIAAL TARIEF OP ZATERDAG 19 MEI **

Alleen vandaag, bij aanschaf van 2 kaarten, geldt onderstaand tarief: 

Volwassenen (vanaf 12 jaar)  €   7,50
Kinderen 6 t/m 11 jaar  -  65+ €   5,00
Kinderen onder 6 jaar Gratis                                            
Parkeren €   2,00


ROUTE | LET OP: de aanrijroute naar Langoed 't Laer is veranderd. U kunt Summer Fair bereiken vanaf het station. Volg hier de borden naar de parkeerplaats.

Bezoekadres:  Het Laar 2, 7731 AV Ommen

Beursprogramma

Dag 1   vrijdag 18 mei 2018 10.00 - 18.00 uur
10.00 - 18.00

Gedurende de dag verzorgt Maya4Kids dat uw kinderen worden vermaakt, zodat u kunt genieten van alle kraampjes en prachtige ingerichte stands.

Laat u kind(eren) ontdekken hoe creatief zij zijn. Ze kunnen - gratis - aansluiten voor de activiteit: Creatief met Schelpen. Uiteraard mogen zij na afloop hun eigen gemaakte creatie meenemen naar huis.

 

Kinderworkshop - Creatief met schelpen - Maya4Kids
11.00 - 18.00

Gedurende de dag zal Keramiekatelier De Tweede Kamer diverse demonstraties verzorgen, waaronder Raku stoken & Schilderen

Raku Stoken
Raku betekent "geluk door toeval" en is oorspronkelijk een Japanse manier van stoken. Het bijzondere is dat de keramiek gloeiend heet (ca. 1000 *) met tangen uit de oven wordt gehaald en in het zaagsel gelegd. Het zaagsel gaat branden door de hitte van de keramiek. Hierdoor wordt zuurstof onttrokken aan de klei en het glazuur. Ongeglazuurde delen worden zwart en door zogenaamde reductie kun je speciale glazuureffecten krijgen. Door de snelle afkoeling craqueleert het glazuur ook heel mooi.

 

Heeft schilderen uw interesse? 

Dat treft, want Keramiekatelier beschikt over veel creativiteit. Tijdens de fair, geven zij ook een demonstratie olieverf schilderen. Alexandra schildert op olieverfbasis en in het thema 'De Wereldwonderen' - natuurelementen. Kortom, volop creativiteit - laat u verrassen!

 

Demonstraties | Raku Stoken & Schilderen
11.00 - 18.00

BLEND MUSIC bestaat uit zanger-gitarist Michaël Schotanus en zangeres Lisanne de Jong.

Het duo ontmoette elkaar in Zwolle tijdens hun opleiding aan het ArtEZ Conservatorium. Naast hun eigen werk spelen zij bekende en minder bekende covers op een eigenwijze manier. Ze beschikt over een breed repertoire; zowel Nederlands- als Engelstalige Popmuziek, Blues, Jazz en Easy listening behoren tot de mogelijkheden.

Geniet van uw drankje en de muzikale noot op het terras!

BLEND Music
Dag 2   zaterdag 19 mei 2018 10.00 - 18.00 uur
10.00 - 18.00

Gedurende de dag verzorgt Maya4Kids dat uw kinderen worden vermaakt, zodat u kunt genieten van alle kraampjes en prachtige ingerichte stands.

Laat u kind(eren) ontdekken hoe creatief zij zijn. Ze kunnen - gratis - aansluiten voor de activiteit: Creatief met Schelpen. Uiteraard mogen zij na afloop hun eigen gemaakte creatie meenemen naar huis.

 

Kinderworkshop - Creatief met schelpen - Maya4Kids
11.00 - 18.00

Gedurende de dag zal Keramiekatelier De Tweede Kamer diverse demonstraties verzorgen, waaronder Raku stoken & Schilderen

Raku Stoken
Raku betekent "geluk door toeval" en is oorspronkelijk een Japanse manier van stoken. Het bijzondere is dat de keramiek gloeiend heet (ca. 1000 *) met tangen uit de oven wordt gehaald en in het zaagsel gelegd. Het zaagsel gaat branden door de hitte van de keramiek. Hierdoor wordt zuurstof onttrokken aan de klei en het glazuur. Ongeglazuurde delen worden zwart en door zogenaamde reductie kun je speciale glazuureffecten krijgen. Door de snelle afkoeling craqueleert het glazuur ook heel mooi.

  

Heeft schilderen uw interesse? 

Dat treft, want Keramiekatelier beschikt over veel creativiteit. Tijdens de fair, geven zij ook een demonstratie olieverf schilderen. Alexandra schildert op olieverfbasis en in het thema 'De Wereldwonderen' - natuurelementen. Kortom, volop creativiteit - laat u verrassen!

Demonstraties | Raku Stoken & Schilderen
11.00 - 17.00

BLEND MUSIC bestaat uit zanger-gitarist Michaël Schotanus en zangeres Lisanne de Jong.

Het duo ontmoette elkaar in Zwolle tijdens hun opleiding aan het ArtEZ Conservatorium. Naast hun eigen werk spelen zij bekende en minder bekende covers op een eigenwijze manier. Ze beschikt over een breed repertoire; zowel Nederlands- als Engelstalige Popmuziek, Blues, Jazz en Easy listening behoren tot de mogelijkheden.

Geniet van uw drankje en de muzikale noot op het terras!

BLEND Music
Dag 3   zondag 20 mei 2018 10.00 - 18.00 uur
10.00 - 18.00

Gedurende de dag verzorgt Maya4Kids dat uw kinderen worden vermaakt, zodat u kunt genieten van alle kraampjes en prachtige ingerichte stands.

Laat u kind(eren) ontdekken hoe creatief zij zijn. Ze kunnen - gratis - aansluiten voor de activiteit: Creatief met Schelpen. Uiteraard mogen zij na afloop hun eigen gemaakte creatie meenemen naar huis.

 

Kinderworkshop - Creatief met schelpen - Maya4Kids
11.00 - 16.00

Het duo van 'THE HORSEFLIES' laat u genieten van Blues & Americana met een eigen twist.

Geniet van uw drankje en de muzikale noot op het terras!

 

Muziekduo | The Horseflies
11.00 - 18.00

Gedurende de dag zal Keramiekatelier De Tweede Kamer diverse demonstraties verzorgen, waaronder Raku stoken & Schilderen

Raku Stoken
Raku betekent "geluk door toeval" en is oorspronkelijk een Japanse manier van stoken. Het bijzondere is dat de keramiek gloeiend heet (ca. 1000 *) met tangen uit de oven wordt gehaald en in het zaagsel gelegd. Het zaagsel gaat branden door de hitte van de keramiek. Hierdoor wordt zuurstof onttrokken aan de klei en het glazuur. Ongeglazuurde delen worden zwart en door zogenaamde reductie kun je speciale glazuureffecten krijgen. Door de snelle afkoeling craqueleert het glazuur ook heel mooi.

  

Heeft schilderen uw interesse? 

Dat treft, want Keramiekatelier beschikt over veel creativiteit. Tijdens de fair, geven zij ook een demonstratie olieverf schilderen. Alexandra schildert op olieverfbasis en in het thema 'De Wereldwonderen' - natuurelementen. Kortom, volop creativiteit - laat u verrassen!

Demonstraties | Raku Stoken & Schilderen
Dag 4   maandag 21 mei 2018 10.00 - 18.00 uur
10.00 - 18.00

Gedurende de dag verzorgt Maya4Kids dat uw kinderen worden vermaakt, zodat u kunt genieten van alle kraampjes en prachtige ingerichte stands.

Laat u kind(eren) ontdekken hoe creatief zij zijn. Ze kunnen - gratis - aansluiten voor de activiteit: Creatief met Schelpen. Uiteraard mogen zij na afloop hun eigen gemaakte creatie meenemen naar huis.

 

Kinderworkshop - Creatief met schelpen - Maya4Kids
11.00 - 17.00

Het duo van 'Small Business' laat u genieten van Pop & Jazz met een eigen twist.

Geniet van uw drankje en de muzikale noot op het terras!

Muziekduo | Small Business
11.00 - 18.00

Gedurende de dag zal Keramiekatelier De Tweede Kamer diverse demonstraties verzorgen, waaronder Raku stoken & Schilderen

Raku Stoken
Raku betekent "geluk door toeval" en is oorspronkelijk een Japanse manier van stoken. Het bijzondere is dat de keramiek gloeiend heet (ca. 1000 *) met tangen uit de oven wordt gehaald en in het zaagsel gelegd. Het zaagsel gaat branden door de hitte van de keramiek. Hierdoor wordt zuurstof onttrokken aan de klei en het glazuur. Ongeglazuurde delen worden zwart en door zogenaamde reductie kun je speciale glazuureffecten krijgen. Door de snelle afkoeling craqueleert het glazuur ook heel mooi.

  

Heeft schilderen uw interesse? 

Dat treft, want Keramiekatelier beschikt over veel creativiteit. Tijdens de fair, geven zij ook een demonstratie olieverf schilderen. Alexandra schildert op olieverfbasis en in het thema 'De Wereldwonderen' - natuurelementen. Kortom, volop creativiteit - laat u verrassen!

Demonstraties | Raku Stoken & Schilderen

Exposantenprofiel

Tijdens Summer Fair vindt u ondernemers in verschillende disciplines;

 HOME & LIVING: SlapenWoonaccessoires, Interieur, Kunst, Antiek & Brocante
 GARDEN: (Tuin)inrichten, Buitenleven, Bloem -en Groeiproducten
 FASHION & BEAUTY: Uiterlijke verzorging, Hoeden en Mode

 LUXERY: 
Koken, Reizen, Spa & Wellness

 FOOD & DRINKS: Wijnen & Delicatessen

 ENTERTAINMENT: Vermaak voor jong en oud!

Actueel

Summer Fair 2018

Welke deelnemers treft u tijdens Summer Fair?

Sfeerimpressie Summer Fair 2018

Veelgestelde vragen

 • Wat zijn de openingstijden van Summer Fair?

  Summer Fair is geopend van:

  • Vrijdag      10:00 tot 18:00 uur
  • Zaterdag   10:00 tot 18:00 uur
  • Zondag     10:00 tot 18:00 uur
  • Maandag  10.00 tot 18.00 uur
 • Mag ik mijn hond meenemen?

  Ja dat mag, mits aangelijnd. 

 • Kan ik per PIN betalen?

  Toegangskaarten kunnen per PIN betaald worden, er is GEEN geldautomaat op het terrein aanwezig. Niet alle stands hebben een pinautomaat.

  Wilt u extra geld opnemen, dat kán bij de receptie of bij de kaartverkoop. Transactiekosten: 1% van het op te nemen bedrag.

   

 • Wat kost parkeren?

  Een parkeerkaartje kost € 2,-. 

Heeft u vragen over deze beurs?