Supply chain integratie in de cloud: kortere doorlooptijden

Veel bedrijven zijn nog nog aangewezen op e-mail, telefoon en Excelsheets om met hun leveranciers te communiceren. Andere bedrijven gebruiken EDI (Electronic Data Interchange) om hun orderstroom te automatiseren. Maar er is nu een betere manier.

Realtime inzicht in de keten

Supply chain integratie in de cloud is een trend in de maakindustrie. Meer en meer bedrijven stappen over op een SaaS-platform dat mogelijkheden biedt voor B2B-communicatie naast de bestaande basisfunctionaliteiten. Een SaaS-aanpak biedt daarnaast voordelen als een altijd up-to-date portal, een beveiligde omgeving en natuurlijk realtime beschikbaarheid en inzicht in data via desktop, tablet of mobiel.

Door de behoefte aan producten bij klanten in een platform te koppelen aan de behoefte aan onderdelen bij de producent én op datzelfde platform ook de onderdelenleveranciers aan te sluiten ontstaat er een enorm helder beeld van de behoeften van de verschillende ketenpartijen. Deze integratie van de supply chain dringt verspilling terug omdat elke partij op elk moment ziet waar de ander behoefte aan heeft. Voorraden zijn te reduceren en de leverbetrouwbaarheid zal stijgen. Een fijn bijkomend voordeel is dat er duidelijk minder kapitaal in een keten nodig is.

Door realtime informatie te delen over orders, leveringen en artikelen krijgen bedrijven een beter inzicht in hun keten van toeleveranciers. Bij het supply chain platform van Tradecloud ontvangen alle partijen in de distributieketen hun informatie vanuit één centrale locatie. Dat betekent tegelijkertijd ook dat er één versie van de waarheid is, zodat je kunt focussen op de uitzonderingen.  

Toegevoegde waarde voor zowel kopers als leveranciers

Doordat ketenpartners online informatie delen, hoeven leveranciers minder voorraden aan te houden en kunnen zij de productie beter plannen. Dit verhoogt de voorspelbaarheid van processen, waardoor doorlooptijden korter worden en men sneller op veranderende marktomstandigheden kan inspelen. Bovendien realiseren de partners een duurzaam concurrentievoordeel met een sterke keten van leveranciers en afnemers.

Tradecloud richt zich op de maakindustrie en (technische) groothandels. Binnen deze B2B-markt is Tradecloud het enige gestandaardiseerde supply chain platform dat als cloudoplossing wordt geleverd. Het platform helpt zowel grote als kleine bedrijven bij het inzichtelijk maken van in- en verkoopketens. Bestaande oplossingen zijn vanwege de hogere kosten en grotere complexiteit voor veel bedrijven vaak minder interessant. Gebruikers zijn onder andere Quooker, Eriks, Nooteboom en Intersafe. Kijk voor meer informatie op www.tradecloud1.com.