Meiden in de techniek, waarom niet?

Eigenlijk zou deze blog volmaakt overbodig moeten zijn. Bij de leden van de organisatie waar ik werk zijn vrouwen zwaar ondervertegenwoordigd. Ik werk voor Koninklijke Metaalunie een werkgeversvereniging voor bedrijven in de MKB metaal.

Zolang iedereen tevreden is moet je niet gaan mopperen zal de afgelopen decennia wel gedacht zijn, want het kostte moeite om aandacht voor diversiteit op de agenda’s te krijgen van alle overleggen die gaan over onderwijs, instroom, en strategisch HRM beleid bij de bedrijven zelf. Ik moet bekennen dat ik het tot voor kort niet voldoende serieus nam, Mea Culpa!

Nu is er een tekort aan vakmensen, de economie draait op volle toeren en het beleid van het einde van de vorige eeuw begint ons nu parten te spelen. Dus ontstaat het gemopper wel.

Nederland was immers een handelsland en geen productieland zo was het adagium. Het onderwijsveld bewoog daar soepeltjes in mee, technieklokalen zijn een duur. Een stuk duurder dan een normaal klaslokaal waar een bord met tafels en stoelen voldoende is om een theoriedocent aan de slag te houden. Als je op feesten en partijtjes vertelde een baan te hebben in de techniek dwong je er ook niet veel ontzag mee af.

Zo zijn we een complete generatie jongeren kwijtgeraakt. De twee crises van begin deze eeuw maskeerden vervolgens het werkelijk probleem. De babyboomers die toch echt wel een keer met pensioen gaan en de volstrekt eenzijdige bezetting van de werkplaatsen. Kerels in de werkplaats en directie, dames achter de telefoon of in de administratie.

En als je dan bekijkt hoe het in andere sectoren is gegaan waar ook eerst de beroepsbevolking vooral uit mannen bestond. De van oudsher typisch masculine beroepsvelden zoals politie, het leger en voetbal zijn inmiddels volstrekt ondenkbaar zonder vrouwen. De wetenschap, de medische wereld, het onderwijs waren die tijd al weer ver vooruit.

De laatste jaren wordt er flink ingezet om hier verandering in aan te brengen. Er wordt hard gewerkt om de veronderstelde beelden van zware fysieke en smerige arbeid weg te nemen. Dat is sowieso goed, want techniek is al lang niet meer wat het honderd jaar geleden was. Ik vraag me toch af of dit het probleem gaat oplossen, want zijn dit inderdaad de belemmeringen waarom vrouwen niet in de techniek gaan werken?

Ik zou er voor willen pleiten mannen te vragen op welke wijze dan ook uitnodigend te zijn naar vrouwen voor een baan in de techniek. Aan de dames dezelfde vraag maar dan omgekeerd natuurlijk. Dit levert ongetwijfeld interessante verschillen op. Ik denk dat we met die verschillen in inzicht aan de gang moeten.

Want er is echt geen enkele reden te bedenken (door mij als man) waarom werken in de techniek meer geschikt is voor mannen dan voor vrouwen.

Als iemand mij dat nou eens kon uitleggen!

Rard Metz, Regiosecretaris Koninklijke Metaalunie

Ga naar de website van TIV

www.tiv-hardenberg.nl