Cobots voor de maakindustrie: uw nieuwe partner!

Cobots voor de maakindustrie: uw nieuwe partner! De steeds verdergaande automatisering en digitalisering in de maakindustrie bieden enorme kansen. Toepassing van nieuwe technologieën geven een boost aan het bedrijfsresultaat. Een collaborative robot (cobot) is zo'n nieuwe technologie. Rolan Robotics loopt voorop met innovatieve toepassingen in de maakindustrie en presenteert tijdens de TIV de Doosan cobot die schuurt én polijst.  

Nieuwe cobot met innovatieve toepassing
De Doosan cobot is de nieuwste aanwinst in de cobot familie van Rolan Robotics. Deze cobots onderscheiden zich op enkele punten wezenlijk van andere cobots. Het belangrijkste verschil zijn de krachtsensoren die bij Doosan in alle 6 axis zijn ingebouwd. Met een nauwkeurigheid van 0,2N maakt dit alle 4 de varianten van de Doosan Cobots uniek in de markt. Daarnaast schakelt de Doosan cobot de motor af bij weerstand, zodat deze niet langer wordt belast. En werkt dus niet met een rem - een kostbaar slijtdeel - zoals andere cobots doen. Dit zorgt voor een langere levensduur en een hogere nauwkeurigheid óók als de cobot al enkele jaren gebruikt wordt. Daarnaast zet Doosan Robotics hoogwaardige materialen en onderdelen in met robuuste cobots voor een industriële omgeving als resultaat. In de oplossing die Rolan Robotics toont op de TIV Technologiestraat schuurt en polijst de cobot metalen schijven.

Één van de grotere spelers
Rolan Robotics is bekend als systeemintegrator voor automatiseringstoepassingen in de metaalsector, maar ook in steeds meer andere branches zoals de ‘food’ en ‘nonfood’ industrie. Het bedrijf is met zo’n 1000 geleverde robotsystemen één van de grotere spelers in de Benelux. Al jaren levert Rolan Robotics innovatieve systemen aan bedrijven in de maakindustrie. De kracht van deze turnkey robot leverancier is dat zij merkonafhankelijk is. Naast lasrobots van OTC worden ook handling robots van OTC, FANUC en Stäubli ingezet om zo voor elk project een passende automatiseringsoplossing te bieden in financieel en/of ergonomisch opzicht.