Succesvolle tweede editie van The Hair X-perience

De tweede editie van Nederlands grootste kappersevent – The Hair X-perience – is op 3 en 4 juni in Evenementenhal Gorinchem bezocht door ruim 10 procent meer bezoekers dan in 2017. Ook groeide het aanbod met 20 procent. “Daarnaast heeft de opstelling van de beurs een grote metamorfose ondergaan.” zegt Corine Visser namens de organisatie. “Vorig jaar stonden we op de bovenverdieping. Nu was alles op de begane grond, waardoor het event veel meer uitstraling heeft gekregen. Bijkomend voordeel was dat het aanbod en alle shows hierdoor een gezamenlijke plek kregen op de beursvloer. Dit werd door zowel exposanten als bezoekers gewaardeerd en daar zijn wij enorm blij mee, want The Hair X-perience is namelijk hun feestje!”

Volgens de organisatie waren zowel bezoekers als exposanten zeer enthousiast over het 2-daagse kappersevent in Evenementenhal Gorinchem. Visser: “Bezoekers waren zeer te spreken over het aanbod exposanten en het uitgebreide programma bestaande uit waanzinnige shows, praktische demonstraties en interessante lezingen. Anderzijds waren exposanten te spreken over de kwaliteit en kwantiteit van de bezoekers, de sfeer op de beursvloer en de vernieuwde aankleding van The Hair X-perience. We kregen te horen dat we de juiste stappen hebben gezet op het gebied van professionaliteit en allure.”

Toch ziet de organisatie ook groeimogelijkheden voor de toekomst. “We hebben in de afgelopen twee jaar een fantastische basis neergezet om kappers te voorzien in hun behoeften, namelijk een eigen landelijk kappersevent. Maar we hopen volgend jaar verder door te groeien in aanbod en stappen te zetten om nog meer professionals naar het event te trekken. Dat is ook een nadrukkelijke wens van de exposanten. Aan ons de taak om dit te realiseren”, aldus Visser.

Nieuwe initiatieven vielen goed in de smaak, zoals de Men’s Area, Barber Square en Black Hair Square. Onder meer de demonstratie van Kami-Ran namens Tailor’s Grooming en Kilian Madison, barber of the year 2017 in Verenigd Koninkrijk op de Barber Square trokken veel aandacht. De organisatie beoogt deze initiatieven voor de derde editie in 2019 verder uit te bouwen. Op de andere Demo Squares waren doorlopend demo’s te volgen van onder meer Honma Tokyo, Toni&Guy en AMI kappers. Ook deze Demo Squares hadden over belangstelling niets te klagen.

[artikel gaat verder onder de foto]

Tijdens The Hair X-perience waren de shows van TRINITY haircare, Jean Paul Mynè en ook de show van nieuwkomer Salon Maher één van de grote publiekstrekkers waar honderden kappers op afkwamen. Verder was het aantal kennistheaters (georganiseerd in samenwerking met mediapartner Top Hair) uitgebreid van 2 naar 3. Met name de demonstratie in combinatie met de lezing van Ronald Pronk en Jitty Vasquez Dela Cruz kon rekenen op veel belangstelling. Ook de sessie van Hans Beers over kniptechnieken en de verschillende sessies van Wolfgang Peppmeier waren populair onder de professionele kappers.

Nieuw dit jaar was dat de Verkiezing van de Leukste Kapper & Kapsalon naast The Hair X-perience plaatsvond op zondag 3 juni. Alle gemeentewinnaars mochten voorafgaand aan de Award Show op de foto met Fred van Leer of Miss Nederland Nicky Opheij. Zangeres Maan gaf zowel tijdens de Award Show als tijdens de afterparty een optreden. De Award Show werd gepresenteerd door Kim Kötter.

Tijdens de Award Show werden de provincie-, landelijke-, keten- en vakjurywinnaars bekend gemaakt en onderscheiden. Landelijke winnaars waren: Blond Amstelveen (Vakjury Categorie Kapsalons), By Linn (Vakjury Categorie: ZZP Kappers, powered by FNV Mooi), Herenkapsalon De Barbier Publieksjury Categorie Kapsalons), Hair & Style (Publieksjury Categorie ZZP Kappers, powered by FNV Mooi) en  Gerdien Janssen (Publieksjury Categorie Kappers).

The Hair X-perience 2019

De derde editie van The Hair X-perience vindt plaats op zondag 26 en maandag 27 mei 2019 in Evenementenhal Gorinchem. Meer informatie: www.hair-xperience.nl.