Meet The Exhibitor: Wahl Nederland

In ‘Meet The Exhibitor’ spreken we vandaag met Ria Kuilder. Ria verzorgt de marketing, communicatie en educatie voor Wahl Nederland en vertelt meer over de deelname van Wahl Nederland aan The Hair X-perience 2019 op 26 en 27 mei in Evenementenhal Gorinchem.

Wat is Wahl Nederland?
Op 14 oktober 1919 vroeg Leo J. Wahl patent aan op zijn nieuw ontwikkelde elektromagnetische tondeuse en zo begon de productie in de Wahl fabriek. Eind 1920 had de fabriek duizenden tondeuses gefabriceerd en verkocht aan kappers in heel Amerika. In deze jaren concentreerde Mr. Wahl zich direct op de kapper om met deze informatie zijn producten nog beter te maken. Wahl Nederland B.V. is vandaag de dag internationaal marktleider op het gebied van innovatieve en gepatenteerde grooming producten. Het hoofdkantoor van Wahl is gevestigd in de Verenigde Staten. Onze producten worden voornamelijk ontwikkelt voor het professionale segment (kappers en barbiers).

Wahl bestaat 100 jaar! Hoe gaan jullie dit vieren?
Wahl viert zijn 100-jarig bestaan met een jubileum tondeuse. Kenmerkend voor de jubileum tondeuse is de volledig metalen behuizing, de metalen verstelhendel en de krachtige rotary motor. Daarnaast is de tondeuse snoerloos te gebruiken. Dankzij de verstelhendel is het mogelijk om de kniplengte eenvoudig te verstellen van 1 -3 mm. Doordat de tondeuse een metalen behuizing bevat is de tondeuse solide, kan het tegen een stootje én wordt er een vintage-look gecreëerd. De krachtige rotary motor geeft meer snelheid aan het snijmes zonder vast te lopen. Zelfs in dik haar.  De tondeuse bevat een high quality lithium-ion accu met een looptijd van zeventig minuten.

Wat kunnen bezoekers van Wahl Nederland verwachten tijdens The Hair X-perience?
Tijdens The Hair X-perience viert Wahl het 100 jarige jubileum en zal het twee merken presenteren. Namelijk Wahl en Moser. Onze kappers demonstreren verschillende machines en nodigen jullie van harte uit om op de stoel te komen zitten en onze machines zelf te ervaren. Met Wahl worden er verschillende machines gedemonstreerd zoals Wahl Balding, Magic Clip, SuperTaper, Senior en alles op Barbier gebied waar een mooie fade mee gemaakt kan worden. Voor het fijne werk zal de Wahl Detailer en de Hero gebruikt worden. De Wahl Finale is de ultieme finishing tool voor haar met een extra korte kniplengte. Naast de producten van Wahl zal er ook met het merk Moser gewerkt worden. Ons nieuwe educatie werkboek is net uit! Onze educators geven seminars op aanvraag bij groothandels. Hierin wordt gedemonstreerd dat er veel meer met de klassieke tondeuse gedaan kan worden dan alleen scheren in dames- en herenkapsels. Dit geldt voor zowel kort als lang haar. Daarnaast introduceren wij ons nieuwste model tondeuse: de Chrom2Style. Voor de Moser tondeuses is naast het bekende Magic Blade ook een nieuw mes ontwikkeld, de All-in-One Blade. Dit veelzijdige snijmes kan simpel versteld worden naar verschillende standen en kan het gebruikt worden voor allerlei kniptechnieken zoals uitdunnen, textuur aanbrengen en slicen.

We staan op The Hair X-perience met een informatieve stand en kun jij met al je vragen terecht over de machines van Wahl en Moser. Daarnaast zullen er teststations staan, waar je onze machines kan voelen en vasthouden . Ook zijn er monteurs aanwezig die direct ter plekke meegebrachte machines nakijken en repareren. Interesse om onze producten te kopen? De verkoop wordt verzorgd via aanwezige groothandels. Na aanschaf van een tondeuse van Wahl of Moser kan er tijdens de beurs op vertoon van de aankoopbon op onze stand een cadeautje worden opgehaald!

Wahl Nederland is tijdens The Hair X-perience te bezoeken op stand 235!