The Hair X-perience ontvangt top artiesten als Floor Kleyne, Hans Beers, Jeff Rooze en Carl Zachhau

GORINCHEM – Aankomende zondag 26 en maandag 27 mei kunnen alle kappers, hairstylisten, barbiers, leerlingen en saloneigenaren hun hart weer ophalen bij hét kappersevent van Nederland The Hair X-perience. Naast een goedgevulde beursvloer met verschillende area’s, ontvangt The Hair X-perience (inter)nationale top artiesten als Floor Kleyne, Jeroen Stiens, Hans Beers, Lisa Ferris, Jeff Rooze, KIL&SANT, Carl Zachhau en vele anderen. Zij vertellen hoe je het maximale uit je verkoop haalt, welke tools favoriet zijn, hoe je een deelname aan de Coiffure Awards aanpakt, welke techniek je op de weg naar succes brengt en hoe je voor bekende namen en tijdschriften komt te werken.

Product en Selling Area
In de Product en Selling Area staan 95 exposanten klaar met meer dan 130 verschillende merken, voor iedere professional wat wils. Waar de color specialist de seizoenskleuren kan bekijken en de leerling op zoek gaat naar een nieuwe schaar, is er voor de saloneigenaar bijvoorbeeld genoeg te vinden op het gebied van inrichting. Samen met het complete team kunnen professionals van bezoekende salons de nieuwste producten testen, favoriete merken voordelig inkopen en de laatste trends ontdekken.

Naast de vele merken in de Product en Selling Area, vindt de bezoeker hier ook drie Demo Squares én HairTalk. Het aanbod op de Demo Squares is uitgebreid en veelzijdig: onderwerpen als haarvermeerdering, festival looks, het stylen van lang haar, avant-garde technieken, contouring folie techniek, Hollywood waves, slag föhnen en andere korte, praktische demonstraties. Bij het nieuwe onderdeel HairTalk wordt de kappersbranche dichter bij elkaar gebracht in een exclusieve cocktailbar. The Hair X-perience is niet alleen het jaarlijkse feestje voor de branche, maar ook een ontmoetingsplek om tips met elkaar uit te wisselen. Ideaal wanneer je met het complete team The Hair X-perience bezoekt: op ieder niveau wordt er kennis gedeeld. In HairTalk ontmoeten bezoekers internationale topartiesten uit het vak zoals Carl Zachhau, William Whatley, Floor Kleyne, Lisa Ferris en Indyra van Gastel. Zij geven een kijkje in hun wereld en vertellen alles over de weg naar succes.

Men’s Area
In de Men’s Area vindt de echte barbier al zijn benodigdheden voor het scheren, knippen en verzorgen van heren. Op het speciaal ingerichte Barber Square worden demonstrateurs als Gertjan van Gils (Wahl Academy), Lennart Dorsman (Pomade-Online.nl), Mad Daddy’s Barbershop, Barber Ro (namens Top Hair) en Ramses Versluis ontvangen. Zij praten de barbiers (en herenkappers) bij over onderwerpen als deluxe hot shaves, classic haircuts, figuurscheren en beard trimming & styling.

Education Area
In de Education Area geven (onder andere) Wolfgang Peppmeier, CNV en Da Vinci Salon Software praktische demo’s in de twee Business Centres. Saloneigenaren en managers kunnen hier aanschuiven om zich te laten bijpraten over bijvoorbeeld personeelsveranderingen, personal branding en social media.

Het Look & Learn Theater maakt de Education Area compleet, waar wederom het complete team kan aanschuiven. De laatst aangekondigde partij KIL&SANT neemt de missie ‘Visit the future’ (van organisator Easyfairs) in het Look & Learn Theater als uitgangspunt: zij geven bezoekers een inkijk over de veranderingen in de kappersbranche. Vragen als ‘wat heeft het digitale tijdperk voor invloed op het kappersvak?’ en ‘is de branche future proof?’ worden beantwoord. Door in te gaan op sociaal maatschappelijke verschuivingen en stil te staan bij de waarde van het kappersvak geeft KIL&SANT een lading aan inzichten.

Daarnaast ontvangt het Look & Learn Theater nog vele andere bekende namen als Jeroen Stiens die de nieuwste collectie van Raphaël Perrier Paris deelt, en Hans Beers demonstreert dé Sassoon techniek.

Mainstage
De jaarlijkse publiekstrekker is vanaf de eerste editie al het befaamde Mainstage. Bezoekers zien hier op een spetterend podium de nieuwste trends, de gaafste technieken en inspiratie voor het nieuwe seizoen. Onder andere Haircompany Professional geeft een show, gehost door twee internationale tophaarstylisten William Whatley en Carl Zachhau. Zij laten mooie haarcreaties zien en restylen vervolgens elkaars model. De show draait om vriendschap en het respecteren van elkaars werk. Met de andere shows van Honma Tokyo en Jean Paul Mynè is Mainstage the place-to-be voor iedere kapper: van leerling tot ervaren hairstylist.

De derde editie van The Hair X-perience vindt plaats op zondag 26 en maandag 27 mei 2019 in Evenementenhal Gorinchem, direct gelegen aan de A15 en A27. The Hair X-perience is op deze twee dagen te bezoeken van 10.00 tot 17.00 uur. Voor meer informatie: www.hair-xperience.nl.