TIV Hardenberg 2019

TIV is inmiddels uitgegroeid tot dé vakbeurs voor de maakindustrie in de regio Noord- en Oost-Nederland. Het vakevent vindt plaats in Evenementenhal Hardenberg. Op 17, 18 en 19 september 2019 ontmoeten 200 exposerende bedrijven en 6.000 vakprofessionals elkaar om zaken te doen, te netwerken, kennis te delen en het ontdekken van innovatieve producten en diensten.

Regiofunctie
TIV is de verbinder tussen toeleveranciers en de makers uit Noord- en Oost-Nederland. Door haar insteek op de regio biedt TIV tevens de ideale gelegenheid voor werkgevers en werknemers van de toekomst om elkaar te treffen. Noord- en Oost-Nederland is met haar diversiteit aan sectoren binnen de industrie een unieke regio. Ook biedt het grote aantal bedrijven in de industrie veel werkgelegenheid. Slim produceren wordt er gecombineerd met excellent vakmanschap en een ijzeren arbeidsmoraal. Er is veel specialistische kennis en hoogwaardig onderwijs beschikbaar. Vanuit de overheid zijn er veel initiatieven om een bedrijf toekomstbestendig te maken.

Trifactor: bedrijfsleven, onderwijs en overheid
Binnen de regio zijn zo alle ingrediënten aanwezig om op veel vlakken te meten met de wereldtop. Er ontstaan her en der hubs om deze ingrediënten samen te brengen. Want alleen door samen te werken zal de regio haar positie daadwerkelijk kunnen verbeteren. Zowel met partners uit de keten om vandaag individueel de beste te zijn, als ook door een ecosysteem te bouwen waarin bedrijven, kennisinstellingen en de overheid nauw samenwerken. Zo blijven zij morgen maar ook overmorgen en de dag erna de beste. Door krachten te bundelen stijgt de innovatiekracht en willen investeerders en (toekomstig) werknemers in Noord- en Oost-Nederland zijn.

Technische vraagstukken
De steeds verdergaande automatisering en digitalisering bieden enorme kansen. Toch blijft het ook vraagstukken opwerpen over het delen van informatie, welke technologieën nu echt werken en hoe we daarnaast ook maatschappelijke vraagstukken als het verminderen van gebruik van grondstoffen en energie gaan oplossen. Reden te meer om om alle ingrediënten uit de regio onder een dak te presenteren. Reden te meer om Noord- en Oost-Nederland drie dagen lang een podium te geven dat het verdient en nodig heeft. Reden te meer elkaar op te zoeken, elkaar oplossingen aan te dragen en uw netwerk te versterken om klaar te zijn voor de toekomst die vandaag begint. Met TIV trappen we de 2e helft van het technisch beursseizoen af.

   

Presenteer uw aanbod in drie dagen tijd aan allerlei sectoren binnen de maakindustrie. De combinatie van netwerken met (nieuwe) leveranciers en het opdoen van kennis over nieuwe producten en diensten en brancheontwikkelingen heeft een sterke aantrekkingskracht voor een bezoek. U kunt zich als schakel in de productieketen presenteren!

Beursdagen en tijden
TIV is geopend op dinsdag 17 september, woensdag 18 september en donderdag 19 september 2019 van 13.00 uur tot 21.00 uur.

Op- en afbouwtijden TIV 2019
Opbouw: Zaterdag - 14 september 2019 - 08.00 - 16.00 uur
Opbouw: Maandag - 16 september 2019 - 08.00 - 17.00 uur
Afbouw: Donderdag - 19 september 2019 - 21.15 - 00.00 uur
Afbouw: Vrijdag - 20 september 2019 - 07.00 - 12.00 uur

   

Aanvullende beursinformatie

Plattegrond TIV 2019

Segment Slim (eind)product: in hal 4 en 6 staan exposanten die toeleveren op productniveau. Hier vinden bezoekers alles wat nodig is om een product te ontwerpen en alle materialen, componenten en technologieën die hiervoor ingekocht moeten worden.

Segment Slim productieproces: in hal 5 staan exposanten die toeleveren op het gebied van productieproces. Hier vinden bezoekers alles om het productieproces te automatiseren en digitaliseren, productietechnieken en tooling.

Technologiestraat: hier staan exposanten met de allernieuwste beschikbare technologieën, die bezoekers kunnen zien, voelen en beleven.

Startersstraat: in de startersstraat krijgen startups de mogelijkheid om tegen een speciaal tarief hun product of dienst te introduceren aan de maakindustrie in de regio.

Werkgever van de toekomst: exposanten kunnen aanhaken bij de route: Werkgever van de toekomst. Als verbinder van het bedrijfsleven en het onderwijs kunnen studenten deze route volgen om kennis te maken met potentiele werkgevers uit de regio.

Kennistheater: in het kennistheater kunnen bezoekers kennis opdoen over innovaties, best practices en branche informatie.

TIV Café: het TIV Café is de plek waar netwerken en ontspannen centraal staat. Hier is een hapje en drankje verkrijgbaar.

Exposantenprofiel

Bezoekersprofiel

Beslissers en medebeslissers
Op TIV ontmoet je beslissers, medebeslissers en adviserende productiemedewerkers die werkzaam zijn bij maakbedrijven in de machinebouw, apparatenindustrie, hightechindustrie, metaal(producten)industrie en transportmiddelenindustrie.

Werknemer van de toekomst
Als verbinder van het technische bedrijfsleven met het onderwijs en de overheid verwelkomt TIV ook studenten uit Noord- en Oost-Nederland met interesse in toeleveranciers. Speciaal voor hen is er een route langs toekomstige werkgevers uit de regio.

Klik hier voor een greep uit de bezoekerslijst van TIV 2018.

Deze Full Service Formule maakt ons uniek

  • Een compleet opgebouwde, afgewerkte en schoongemaakte standunit: vloeroppervlak, wanden, frieslijst met naamsvermelding, verlichting door duospots en vloerbedekking
  • Samen met uw relaties kunt u onbeperkt gebruik maken van de exclusieve catering op de diverse terrassen op de beursvloer
  • Twee standhoudersbadges inclusief maaltijden in het standhoudersrestaurant
  • De uitnodigingsservice
  • Evenementenhal App – Volg uw leads

Beursprogramma

Dag 1   dinsdag 17 september 2019 13.00 - 21.00 uur
13.30 - 14.00

Innoveren met kunststof | Inspiratiesessie met start-ups

Zit kunststof in jouw DNA? Ben je creatief en droom je ervan om de markt te veroveren met je eigen kunststof product?
Kom speeddaten! Ontmoet de iLab ondernemers én laat je inspireren door hun innoverende start-up. 

Deze kennissessie wordt mede mogelijk gemaakt door Green PAC iLab, een initiatief van NHL Stenden en Hogeschool Windesheim. 

 

Olaf Vermeulen - OVDesign
15.00 - 16.00

Additive Manufacturing | Wat moet je weten over 3D metaalprinten: van praktische beginselen tot concrete toepassingen. 

Win een AM onderzoeksproject!
Een belangrijk onderzoeksthema binnen het lectoraat Kunststoftechnologie met een duidelijke missie voor de nabije toekomst: de kenniskloof tussen de vooroplopende bedrijven en het MKB verkleinen, én de instroom van werknemers met kennis van AM vergroten.

Deze kennissessie wordt mede mogelijk gemaakt Green PAC, een initiatief van NHL Hogeschool en Hogeschool Windesheim. 

Green PAC en lectoraat Kunststoftechnologie
16.00 - 16.30

Additive Manufacturing 

Deze kennissessie wordt mede mogelijk gemaakt door Tech For Future, een initiatief van Saxion Hogeschool, Provincie Overijssel en Hogeschool Windesheim. 

Tech For Future
16.30 - 18.00

Industriële Robotica en Automatisering | Netwerkbijeenkomst 

Deze kennissessie wordt mede mogelijk gemaakt door Fieldlab. 

Fieldlab
18.30 - 19.00

Women in tech

Aagje Voordouw werkt als onderzoeker bij het Lectoraat Sociale Innovatie. 

Deze kennissessie wordt mede mogelijk gemaakt door Alfa-college Hardenberg. 

Aagje Voordouw - Windesheim Zwolle
19.10 - 19.40

Women in tech | Miss IT

Deze kennissessie wordt mede mogelijk gemaakt door Alfa-college Hardenberg. 

Chanelfa Verwijk - ROC van Amsterdam
19.50 - 20.30

Women in tech 

Lia Bleijenberg is projectmanager bij het landelijk expertisebureau vrouwen en techniek. 

Deze kennissessie wordt mede mogelijk gemaakt door het Alfa-college Hardenberg. 

Lia Bleijenberg - VHTO
Dag 2   woensdag 18 september 2019 13.00 - 21.00 uur
13.30 - 14.00

Innoveren met subsidies | Subsidies voor innovaties, smart industrie, energie en duurzaamheid. 

Handige tips bij het aanvragen van subsidies bij innovaties & ontwikkeling, smart industrie vraagstukken en energie & duurzaamheid.
Welke subsidies zijn interessant en waar moet je op letten? Gerwin neemt je tijdens deze kennissessie mee in de wereld van subsidies en deelt zijn expertise met je.

Gerwin Knippenborg - Knippenborg Subsidieadvies B.V.
14.00 - 14.30

Innoveren met subsidies | Zou Einstein belasting hebben betaald als hij nu zou hebben geleefd? 

S&O-verklaring + Innovatiebox = belastingbesparing.
Innovatieve ondernemers betalen aanzienlijk minder vennootschapsbelasting met behulp van de Innovatiebox.
Ontwikkelt jouw onderneming innovatieve producten of programmatuur? Dan kan je wellicht gebruik maken van de Innovatiebox!
Aan de hand van een aantal cases zal getoond worden hoe een S&O-aanvraag verloopt en hoe een Innovatiebox-afspraak leidt tot een aanzienlijke belastingbesparing.

Stef Arkink - KroeseWevers
14.45 - 15.30

VMO | Covering Design & Technology 

Smart engineering leidt tot value engineering: Combinatie van modulaire functionele behuizingen en design. Constructie principes die een modulaire covering mogelijk maken, door Jacques Stevens van IDpartners.

Deze kennissessie wordt mede mogelijk gemaakt door VMO.

Jacques Stevens - Idpartners
15.30 - 16.15

VMO | Smart Manufacturing voor MKB

Met het programma “Smart Manufacturing voor MKB” wil de VMO het MKB maakbedrijf ondersteunen bij het maken van renderende stappen op weg naar Smart Manufacturing in de productieketen.
De VMO heeft samen met haar partners een doelgerichte en praktische aanpak op maat ontwikkeld, gericht op het verhogen van de flexibiliteit en de verdienkracht bij het MKB maakbedrijf.
Bang voor hoge kosten? Je kunt gebruik maken van een innovatie een voucher (max. € 10.000,00)
Hollander Techniek en Vosteq nodigen je, namens VMO, van harte uit.

Deze kennissessie wordt mede mogelijk gemaakt door VMO. 

Willem Lenselink, Harry van de Vosse, Evert Bluemink - Hollander Techniek en Vosteg
16.15 - 17.00

Deze kennissessie wordt mede mogelijk gemaakt door VMO. 

VMO
19.00 - 19.45

Energie | 

Deze kennissessie wordt mede mogelijk gemaakt door Green PAC en Tech For Future. 

Green PAC en Tech For Future
Dag 3   donderdag 19 september 2019 13.00 - 21.00 uur
13.30 - 14.00

Waarde creëren met dataCybersecurity binnen een productie omgeving

Door de transitie die de maakindustrie doormaakt naar Smart Industry neemt de verbinding met partijen en systemen buiten de eigen productie omgeving toe. Een cyberincident binnen de productieomgeving kan dan ook directe gevolgen hebben voor de bedrijfscontinuïteit. In de sessie, die wordt gegeven door Liesbeth Holterman worden tips en adviezen gegeven die de digitale weerbaarheid van je organisatie vergroten. Op een praktijkgerichte manier komen de aspecten van cybersecurity binnen een OT-omgeving aan de orde tijdens deze sessie.

Deze kennissessie wordt mede mogelijk gemaakt door Boost. 

Liesbeth Holterman - Cyberveilig Nederland
14.30 - 15.00

Waarde creëren met data | Artificial intelligence in de praktijk  

SINGA geeft een beeld van de ontwikkelingen op het gebied van Artificial `intelligence en neemt je mee in de praktische toepassingsgebieden voor de industrie. Welke kansen biedt het en waar begin je? Denk bijvoorbeeld aan kwaliteitscontroles waarbij ‘machine vision gecombineerd wordt met Deep Learning’.

Deze kennissessie wordt mede mogelijk gemaakt door Boost. 

Martijn Elkink - Singa
15.00 - 15.30

Waarde creëren met data | De waarde van Conditie Monitoringdata

De waarde van Data, hoe ontsluit UpTimeWorks conditie monitoringsdata en hoe creëren zij waarde voor hun klanten?
Martin Blenkers vertelt je graag meer over het belang van kwalitatief goede data, gebaseerd op een "multi-technologie" benadering, technologieën die nodig zijn voor het ontsluiten van bovengenoemde data.
Hoe maken UpTimeWorks en IJssel Technologie gebruik van Artificial Intelligence om een schaalbare oplossing te realiseren? 

Deze sessie wordt mede mogelijk gemaakt door Boost. 

Martin Blenkers - UpTimeWorks & IJssel Technologie
16.00 - 16.30

Waarde creëren met data | Smart Industry is vergelijkbaar met EV’s. Als je nu niet begint, besta je morgen niet meer.  

"Smart Industry, ja, dat is wel erg complex, dus ik wacht het nog wel even af…” 
Kijk jij daar ook zo tegenaan? Kom dan zeker luisteren hoe je jouw bedrijf Smart kunt maken. 

Complex ICT-vakjargon kan ook in Jip en Janneke taal. Dat communiceert veel beter. Natuurlijk krijg je met automatisering te maken. Echter op een manier zoals je thuis gewend bent. Met je smartphone en tablet krijg je tijdig en vooral makkelijk, de minimale informatie met instelmogelijkheden om het productieproces correct uit te voeren. Geen typewerk, geen mailtjes, telefoontjes en vergaderingen, geen opmerkingen van, “ja, maar zo deden we de vorige keer het toch ook?". In een Smart bedrijf krijg je rust en minimaliseer je fouten. Achter de schermen wordt daar natuurlijk wel heel wat voor gedaan, maar dat merken de gebruikers niet.   

Deze kennissessie wordt mede mogelijk gemaakt door Boost. 

Marco Dubbeldam - GotoGemba
16.30 - 17.00

Waarde creëren met data | Product Configuratie (CTO) en de link naar Product Data Management (PDM) 

Hoe ontsluit je Product Data en hoe combineer je Product Data die verspreid zit over meerdere afdelingen, meerdere systemen en hoofden van mensen om daarmee onderbouwde keuzes voor bijvoorbeeld Product Management te maken? 
Aan de hand van een inhoudelijk voorbeeld van een machinebouwbedrijf, gaan we dieper in op het thema productconfiguratie (maatwerkoplossingen op basis van modulaire bouwblokken) en de link naar Product Data Management gedurende de volledige levenscyclus van het product. 

Deze kennissessie wordt mede mogelijk gemaakt door Boost. 

Ronald Reinders - Configure me
17.00 - 17.30

Waarde creëren met data | Boost Paneldiscussie onder begeleiding van Rard Metz

Sprekers die deelnemen aan deze paneldiscussie zijn Liesbeth Holterman, Martijn Elkink, Martin Blenkers, Marco Dubbeldam en Ronald Reinders. 

Deze kennissessie wordt mede mogelijk gemaakt door Boost. 

Rard Metz - Metaalunie
18.00 - 18.45

3D Printen | De mogelijkheden met additive manufacturing 

Richt Loorbach laat behaalde resultaten met 3D-printing voor de industrie zien.
Met een aantal voorbeelden uit de praktijk zal Richt inzicht geven in het proces, product en het tot stand komen van deze toepassingen. 
Voor diverse marktsegmenten zijn er veel kansen, maar hoe begin je daar nou aan? Dat gaat Richt duidelijk maken tijdens deze kennissessie op TIV. 

Richt Loorbach - Hulotech 3D-Printing & Engineering

Opbouwdagen: zaterdag 14 september 2019 08:00 - 16.00 uur, maandag 16 september 2019 08:00 - 17.00 uur

Afbouwdagen: donderdag 19 september 2019 21:15 - 00.00 uur, vrijdag 20 september 2019 07:00 - 14.00 uur

Extra exposure met de TIV beursspecial

MetaalNieuws is de officiële hoofdmediapartner van TIV 2019. Promoot uw deelname in de officiële TIV beursspecial van MetaalNieuws en deel uw content via de online en offline kanalen van 54U Media.

Wilt u extra exposure voor uw deelname? Neem voor meer informatie contact op met Vincent Span (v.span@54umedia.nl)

Actueel

Het projectteam van deze beurs

TIV is de jaarlijkse ontmoetingsplek voor samenwerkingen in Noord- en Oost Nederland. Toeleveranciers aan de technologische industrie staan hier als exposant en treffen beslissers van (grote) maakbedrijven. Op de beursvloer worden innovatieve productoplossingen en productietechnieken gepresenteerd. Ook vindt u hier de werkgever en werknemer van de toekomst. Wilt u uw producten en diensten tonen aan regio? Neem contact op met TIV adviseur Bart Leferink en laat u informeren over hoe u uw netwerk kunt uitbreiden, kennis kunt delen en uw bedrijfsnaam kan versterken in de regio.

Bart Leferink
Bart Leferink
Adviseur
+31 (0)523 - 289 807
Stuur mij een e-mail
Carolien van den Bosch
Carolien van den Bosch
Adviseur
+31 (0)523 - 289 826
Stuur mij een e-mail
Ilse Hans
Ilse Hans
Marketeer
+31 (0)523 - 289 840
Stuur mij een e-mail

Mediapartners