ISD presenteert software voor versiebeheer

Tijdens Transport Compleet Hardenberg presenteert ISD Benelux de HiCAD Carrosseriebouw Pack. Speciaal ontwikkeld met vergaande tools voor de carrosseriebouw.

Met de software van ISD Benelux kunnen bedrijven eenvoudig 2D en 3D ontwerpen en alle productdata beheren. Versiebeheer is ook onderdeel van dit proces. Bij veel bedrijven worden wijzigingen of kopieën op meerdere locaties opgeslagen in losse files, zowel in persoonlijke als gedeelde structuren. Engineers creëren nieuwe versies zonder dat collega’s daarvan af weten en de kans op dubbel werk en de tijd die nodig is voor het zoeken naar de juiste versie neemt exponentieel toe. De zoektijd loopt in dit soort situaties soms zo hard op, dat de engineer zich meer een administrateur gaat voelen dan ontwerper. Voeg daar nog eens de irritatie aan toe die ontstaat als de ontwerper erachter komt dat documenten zijn verplaatst, overschreven of weggegooid en het zal duidelijk zijn dat het ontbreken van een beheersysteem op alle fronten inefficiënt en frustrerend is.

 De belangrijkste voordelen van een versiebeheersysteem zijn:

·         Alle medewerkers weten waar ze hun documenten kunnen vinden, zodat ze geen tijd meer kwijt zijn aan zoeken.

·         Dankzij een versiebeheersysteem weet iedereen wat de laatste versie van een document is en wie er wat heeft gewijzigd. Essentieel als meerdere mensen aan
          één project werken.

·         Faalkosten worden voorkomen omdat altijd de juiste versie van een product wordt geproduceerd.

·         Het geeft vertrouwen en rust tijdens de productieontwikkeling en voorkomt reputatieschade omdat de uitwisseling met derden altijd in orde is.

Net als bij elke investering, gaan ook bij de invoering van een versiebeheersysteem de kosten voor de baten uit. De aanschaf kost geld en de implementatie kost tijd. Toch is er bijna geen situatie te bedenken waarin een dergelijke investering zichzelf niet terugverdient: de inzet van een dergelijk systeem zorgt ervoor dat een complete organisatie sneller, beter en vooral ook prettiger kan werken.

Bezoek tijdens Transport Compleet de stand van ISD Benelux. Er staat een team van consultants voor u klaar zodat u samen kunt kijken wat de producten HiCAD en HELiOS voor u kunnen betekenen bij het optimaliseren van uw bedrijfsprocessen. Bestel hier uw gratis e-tickets!