Het eerste Nationaal Transportcongres!

Optimaal inzetbaar met data 

Nog zes weken en dan is het zo ver: het eerste Nationaal Transportcongres opent de deuren.

De aftrap wordt gegeven door dagvoorzitter Walther Ploos van Amstel, onder meer lector City Logistics aan de Hogeschool van Amsterdam en verbonden aan de Vrije Universiteit van Amsterdam. Hij opent het congres door de belangrijkste trends op een rij te zetten die de sector de komende jaren zullen bezighouden.

Een van die trends concentreert zich rond data. Rogier Laan (TIP) weet als geen ander hoe waardevol een goed databeheer wordt in de nabije toekomst. Als belangrijkste trailer-servicesorganisatie, beschikt TIP immers over ruime ervaring om de inzetbaarheid te optimaliseren door het gebruik van data. Datagebruik biedt tevens de kans om een nieuw businessmodel te introduceren, van betalen voor “bezit” naar betalen voor “gebruik”. Het delen van data is daarbij cruciaal en Laan vertelt hoe zijn telematicastrategie hieraan gaat bijdragen.

Data is bovendien van toenemend belang in de werkplaatsen. De voorspellende gaven ervan kunnen reparatie en onderhoud efficiënter maken en de (geplande én ongeplande) stilstand beperken. Om te horen hoe enkele prominente vervoerders omgaan met zaken als predictive maintenance zal na de pauze een paneldiscussie plaatsvinden. Ook onderwerpen als servicecontracten, het gebruik van originele onderdelen of juist niet en het bandenbeleid komen aan bod.

Wil je deelnemen aan het Nationaal Transportcongres? Ga dan naar www.nationaaltransportcongres.nl en schrijf uzelf in. Daar is ook het complete programma terug te vinden.