Fassi F275A.2.24 e-dynamic autolaadkraan

Elcar Carrosserie- en Spuitwerk uit Meerkerk heeft 3 bijzondere opbouwen afgeleverd aan Van Noordenne Groep uit Hardinxveld-Giessendam. Het gaat om open laadbakken met alle een Fassi 27,5 ton/meter kraan.

Op het DAF truckchassis is een laadbak gemonteerd met speciale voorzieningen voor het zekeren van glasbokken. Om het glas schoon en droog te kunnen vervoeren kan er een Edscha schuifbeugel opbouw gemonteerd worden. Deze schuifbeugel opbouw loopt in een stalen rail die tegen het randprofiel gemonteerd is. Om tijdens het laden en lossen de lengte van de laadvloer optimaal te benutten zijn op de achterregel draaiarmen gemonteerd. De opbouw wordt dan voorbij de laadvloer geschoven worden en op deze manier is de gehele laadruimte bereikbaar voor de autolaadkraan. De schuifbeugel opbouw is afneembaar en kan ‘gelost’ worden via een op maat gemaakte bok. Doordat van Noordenne nu over meerdere identieke laadbakken beschikt is het tevens mogelijk om de schuifbeugels uit te wisselen.

Elcar, Fassi-dealer sinds 2004, heeft de Fassi  F275A.2.24 e-dynamic autolaadkraan geleverd en gemonteerd. De kraan is 4 keer hydraulisch uitschuifbaar en heeft op 12,3 meter nog een hijscapaciteit van 1.745 kg. Het zuivere hefmoment is 24,2 ton/meter.

U kunt dit bijzondere voertuig bewonderen op standnummer F142.