De (virtuele ) doestraat

De (virtuele ) doestraat geeft de bezoekers de gelegenheid om te interesseren voor het vak schade herstel of hun vaardigheid in het lassen en spuiten te testen.

De simulatoren met Virtual Reality brillen geven de bezoekers de gelegenheid te lassen of te spuiten zonder allerlei beschermende kleding of andere veiligheidsmaatregelen. Ongetrainde bezoekers kunnen testen of hij/zij talent heeft voor dit werk, de getrainde/vaardige bezoeker kan zijn talenten testen. Bezoeker krijgen de gelegenheid om te lassen met meerde lassystemen zoals Elektrodelassen, MIG/MAG of TIG lassen. Hij/zij kan dit doen op verschillende lasobjecten.

Met de verfspuitsimulator krijgt de bezoeker de gelegenheid op verschillende objecten zoals een motorkap, zijscherm of deur één of meerdere lagen lak aan te brengen met verschillende spuitmethoden zoals HPLV, airless spuiten. Op beide systemen kan de deelnemer na afloop in een visualisatie zien wat de kwaliteit van zijn werk is en welke verbeterpunten wellicht mogelijk zijn.

Het voordeel van deze simulatoren is dat er geen materiaalverbruik is en dat de deelnemer zelf ziet wat het resultaat van werk is en waar hij/zij aan kan werken om tot nog een beter resultaat te komen. na het trainen op een simulator zal het werken met de echte apparatuur sneller en met een beter resultaat worden uitgevoerd.