Vakbeurs Vollegrond 2018

De voedingsbodem voor de vollegrondstuinbouw

 

Vakbeurs Vollegrond is hét evenement voor de vollegrondstuinbouw. De beurs heeft een nationale focus en alle facetten uit de sector komen aan bod. Een vruchtbare bodem voor alle vollegrondsteelten. 

De nieuwste ontwikkelingen en slimme technologieën zorgen er de komende jaren voor dat de Nederlandse tuinbouw grote stappen voorwaarts zet. De belangrijkste speerpunten van Vakbeurs Vollegrond zijn kennis, innovatie en beleving. Er worden demonstraties, kennissessies, workshops en proeverijen georganiseerd. Laat bezoekers zien wat u in huis heeft!

Tijdens de beurs worden onder andere de volgende thema's uitgelicht: 

Gewasbescherming: de nieuwste ontwikkelingen en slimme technologieën
Weersinvloeden
Wet- en regelgeving (milieukwesties)
Innovaties en nieuwe technieken (o.a. robotisering, automatisering)
Werkgelegenheid / personeelszaken
Ontmoet professionals uit de gehele vollegrondssector

Ontmoet professionals uit de gehele vollegrondssector

Vakbeurs Vollegrond heeft een breed focusgebied. U komt tijdens de beurs in contact met professionals uit de gehele vollegrondstuinbouwsector. Het gros van de bezoekers is beslissingsbevoegd. Een unieke mogelijkheid om telers en kwekers van diverse teelten te ontmoeten.

Deel uw kennis

Deel uw kennis

Bezoekers hebben behoefte aan workshops en willen op de hoogte blijven van alles wat speelt in de vollegrondstuinbouw. Haal meer uit uw beursdeelname door hierop in te spelen. Vakbeurs Vollegrond biedt u als exposant verschillende mogelijkheden om uw kennis of innovaties te delen met de sector.

Exposantenprofiel

De exposanten van Vakbeurs Vollegrond zijn alle partijen die vollegrondstelers en -kwekers nodig hebben voor het produceren en vermarkten van hun gewassen. Dit zijn onder andere fabrikanten, importeurs, leveranciers en groot- en tussenhandelaren uit de volgende segmenten: 

Bezoekersprofiel

De primaire bezoekersdoelgroep van Vakbeurs Vollegrond bestaat uit telers en kwekers die actief zijn in de vollegrondstuinbouw:  

Actueel

Beursprogramma

Dag 1   woensdag 28 november 2018 13.00 - 21.00 uur
12.00 - 13.00

René Boots, agrarisch bedrijfsadviseur bij ABAB Accountants en Adviseurs, en Ulko Stoll, initiatiefnemer van V/d Grond en Vollegrondsgroente.net, verzorgen een workshop met fiscale tips, bedrijfsontwikkeling en fiscale maatregelen die mogelijk zijn als gevolg van droogte in 2018. 

Ulko Stoll en René Boots
13.00 - 21.00

Jan Vullings, hoofdredacteur Groenten & Fruit en Boerderij geeft een lezing over het keurmerk PlanetProof en het project TopCrop. 'On the way to PlanetProof' is een keurmerk voor duurzamer geteelde groenten en fruit, bloemen, planten, bomen en bloembollen. Het project TopCrop is erop gericht om het aanbod van groenten en fruit in de supermarkt verder te verduurzamen.

Tijdstip van de lezing volgt nog. 

Jan Vullings
13.30 - 14.30

Hans van der Staak, agronoom bij Den Ouden Groep en docent Bodemkunde & Bemesting bij Helicon, geeft een interactieve lezing over bodemvruchtbaarheid en kringlooplandbouw. 

Aansluitend aan de lezing kunt u deelnemen aan de excursie 'productie van bodemverbeteraars'. Hieronder vindt u meer informatie over de lezing en het aanmeldformulier. 

Hans van der Staak
15.00 - 15.30

Altjo Medema, key accountmanager bij Dacom, geeft een lezing over ‘Precisielandbouw, nu en in de toekomst’. Tijdens deze lezing zal o.a. aan bod komen hoe diverse modellen (ziektemanagement, irrigatiemanagement, insectenmanagement & het gewasgroeimodel) een meerwaarde bieden voor teeltregistratie en hoe dit in de toekomst geautomatiseerd kan worden.

Altjo Medema
Dag 2   donderdag 29 november 2018 13.00 - 21.00 uur
13.30 - 14.30

Hans van der Staak, agronoom bij Den Ouden Groep en docent Bodemkunde & Bemesting bij Helicon, geeft een interactieve lezing over bodemvruchtbaarheid en kringlooplandbouw. 

Aansluitend aan de lezing kunt u deelnemen aan de excursie 'productie van bodemverbeteraars'. Hieronder vindt u meer informatie over de lezing en het aanmeldformulier. 

Hans van der Staak
15.00 - 15.30

Arjen_Smeenge1.pngArjen Smeenge, accountmanager bij Dacom, geeft een lezing over ‘Precisielandbouw, nu en in de toekomst’. Tijdens deze lezing zal o.a. aan bod komen hoe diverse modellen (ziektemanagement, irrigatiemanagement, insectenmanagement & het gewasgroeimodel) een meerwaarde bieden voor teeltregistratie en hoe dit in de toekomst geautomatiseerd kan worden.

Arjen Smeenge

Opbouwdagen: maandag 26 november 2018 08:00 - 17.00 uur, dinsdag 27 november 2018 08:00 - 17.00 uur

Afbouwdagen: donderdag 29 november 2018 21:15 - 00.00 uur, vrijdag 30 november 2018 07:00 - 12.00 uur

Aanvullende beursinformatie

Excursie productie van bodemverbeteraars

Als aanvulling op Vakbeurs Vollegrond biedt de beursorganisatie een interessante excursie aan om de trots van de regio te laten zien. Bij Den Ouden Locatie Land van Cuijk in Haps (15 minuten vanaf Venray) worden op een duurzame manier groene stromen verwerkt tot de meest hoogwaardige bodemverbeteraars en groencompost (RHP-compost). De excursie bestaat o.a. uit een deskundige rondleiding langs de verschillende productieprocessen en bodemverbeteraars.

Deze excursie wordt georganiseerd op beide beursdagen en hieraan kunt u als teler of kweker in open teelten, na aanmelding, kosteloos deelnemen. Het vervoer van en naar de excursie met een touringcar is inclusief. Deze excursie is een initiatief van Easyfairs Evenementenhal en Den Ouden Groep en kan perfect worden gecombineerd met een beursbezoek.

Den Ouden Groep, een familiebedrijf uit Schijndel (NB), biedt een totaalconcept voor Bodemverbeteraars, Bodembemesting (Ferm O Feed), Bodemveiligheid (Bodac), Binnenstedelijke herinrichting, Betonaanleg en Biobrandstoffen. www.denoudengroep.com.

Tijdschema:
Op beide beursdagen vertrekt de touringcar om 14:45 uur vanaf Evenementenhal Venray.
U bent ongeveer om 17:00 uur weer terug bij Evenementenhal Venray, zodat u nog voldoende tijd heeft om Vakbeurs Vollegrond te bezoeken. 

Het aanmeldformulier voor de excursie vindt u op de bezoekerspagina van deze website: https://booking.evenementenhal.nl/nl/vakbeurs-vollegrond-2018/venray 

 

   

Deze Full Service Formule maakt ons uniek

  • Een compleet opgebouwde, afgewerkte en schoongemaakte standunit: vloeroppervlak, wanden, frieslijst met naamsvermelding, verlichting door duospots en vloerbedekking
  • Samen met uw relaties kunt u onbeperkt gebruik maken van de exclusieve catering op de diverse terrassen op de beursvloer
  • Twee standhoudersbadges inclusief maaltijden in het standhoudersrestaurant
  • De uitnodigingsservice
  • Evenementenhal App – Volg uw leads

Volg ons op social media

Het projectteam van deze beurs

Een ervaren, veelzijdig topteam van beursspecialisten staat voor u klaar. Zij weten door hun uiteenlopende achtergronden haarfijn hoe u een succesvolle beurs organiseert. Een die naadloos aansluit bij uw boodschap én doelgroep. Samen halen we het maximale uit uw beursmoment.

Ceoray Rozenboom
Ceoray Rozenboom
Adviseur
+31 (0)523 - 289 827
Stuur mij een e-mail
Carolien van den Bosch
Carolien van den Bosch
Adviseur
+31 (0)523 - 289 826
Stuur mij een e-mail
Ramon Schlepers
Ramon Schlepers
Adviseur
+31 (0)523 - 289 822
Stuur mij een e-mail
Mariëlle Schonewille
Mariëlle Schonewille
Head of Cluster
+31 (0)523 - 289 847
Stuur mij een e-mail
Emily Timmerman
Emily Timmerman
Marketeer
+31 (0)523 - 289 883
Stuur mij een e-mail