Debuuteditie Vakbeurs Vollegrond in Venray krijgt steeds meer vorm

VENRAY – De eerste editie van Vakbeurs Vollegrond vindt over ruim twee maanden plaats in Venray. Voor de zomer maakte beursorganisator Easyfairs Evenementenhal bekend deze nieuwe nationale beurs voor de vollegrondstuinbouw te lanceren. Prominente namen als Limgroup, Jadis Additiva en Bejo Zaden hebben zich al ingeschreven, evenals diverse mechanisatiebedrijven als Verbruggen Mechanisatie en Plant Systems Europe. “En we mogen nu de eerste sprekers voor het kennistheater bekend maken plus een extra aanvullende activiteit ter aanvulling op de vakbeurs”, zegt Mariëlle Schonewille, Head of Event Horticulture bij Easyfairs Evenementenhal.

Vakbeurs Vollegrond richt zich op telers en kwekers actief in open teelten: groenteteelt, fruitteelt, bloemkwekerij, boomkwekerij en (pot)plantenteelt. De beurs telt verder een aantal hoofdthema’s die extra aandacht krijgen: gewasbescherming, weersinvloeden, wet- en regelgeving, innovaties en nieuwe technieken en werkgelegenheid/personeelszaken.

Excursie: productie van bodemverbeteraars

Ter aanvulling op Vakbeurs Vollegrond biedt de beursorganisatie ook een interessante excursie aan om de trots van de regio te laten zien. Bij Den Ouden Locatie Land van Cuijk in Haps (15 minuten vanaf Venray) worden op een duurzame manier groene stromen verwerkt tot de meest hoogwaardige bodemverbeteraars en groencompost (RHP-compost). De excursies bestaan o.a. uit een deskundige rondleiding langs de verschillende productieprocessen en bodemverbeteraars.

Deze excursie wordt georganiseerd op beide beursdagen en hieraan kunnen geïnteresseerden kosteloos deelnemen na aanmelding. Het vervoer van en naar de excursie met een touringcar is inclusief. Deze excursie is een initiatief van Easyfairs Evenementenhal en Den Ouden Groep en kan worden gecombineerd met een beursbezoek.

Producten uit de sector

Vakbeurs Vollegrond is een geheel nieuwe beurs na het vervallen van Tuinbouw Relatiedagen. Met het nieuwe concept krijgt de welbekende full service formule die tijdens beurzen in Evenementenhal Venray wordt gehanteerd ook een kleine twist. Schonewille: “We gaan gebruik maken van producten uit de sector en uit de regio. Telers en kwekers knokken in de markt tegen ongezondere producten die in de schappen liggen. Door juist de producten uit de sector te gebruiken willen we onze waardering uitspreken en daarmee onderscheidend zijn.”

Kennistheater: eerste sprekers bekend

Een onderdeel van Vakbeurs Vollegrond is het kennistheater. De eerste sprekers die in actie komen zijn nu bekend: Dacom over Precisielandbouw, Jan Vullings (hoofdredacteur Groenten en Fruit) over het keurmerk PlanetProof en het project TopCrop en Hans van der Staak (agronoom bij Den Ouden Groep en docent Bodemkunde & Bemesting bij Helicon) over bodemvruchtbaarheid en kringlooplandbouw. “En er lopen nog tal van andere leuke dingen die we binnenkort bekend gaan maken, dus blijf ons zeker volgen!”, besluit Schonewille.  

Datum en openingstijden

De eerste editie van Vakbeurs Vollegrond vindt plaats op woensdag 28 en donderdag 29 november 2018 in Evenementenhal Venray, direct aan de A73. Het is de enige beurs in Nederland die zich specifiek focust op de vollegrondstuinbouw. De openingstijden van Vakbeurs Vollegrond zijn op 28 en 29 november van 13.00 tot 21.00 uur. Meer informatie: www.vakbeursvollegrond.nl