Bejo pakt uit met veel nieuws op Vakbeurs Vollegrond

Bejo is aanwezig op de nieuwe Vakbeurs Vollegrond in Venray. Eind november is voor vele vollegrondsgroentegewassen de start voor het nieuwe seizoen. De teeltplanning met aantallen en rassen afgestemd op de vraag moeten ingevuld worden. De vertegenwoordigers van Bejo willen u daarbij met raad en daad bijstaan om de nieuwe rassen juist in uw schema in te passen.

Cropalyser, nieuw voor prei
Voor een reeks aan gewassen waaronder wortelen, koolgewassen, uien, selderij en radicchio had Bejo al de gratis app ‘’Cropalyser’’ ontwikkeld. In diverse talen biedt deze handige app afbeeldingen van ziektes, bacteriën, insecten en virussen die in de gewassen kunnen voorkomen zodat u kan herkennen wat er in het gewas voorkomt. Daarnaast is er de functie "cropalyse" waarbij u als gebruiker kan aangeven wat u ziet en dit resulteert in een analyse van wat er in uw gewas gaande is. Deze gratis ondersteuningsapp is nu uitgebreid met het gewas prei. Bejo helpt u graag met tekst en uitleg over de Cropalyser tijdens Vakbeurs Vollegrond.

Compleet nieuw gamma aan preirassen
Het prei assortiment van Bejo wordt fors uitgebreid. Bowler is in de zomerprei een sterke nieuwkomer die mooi achter de bekende primeurprei Rally valt. Dit ras is sterk tegen trips en heeft een mooie donkere bladkleur. De volgende nieuwkomer is de Batter. Deze herfstprei heeft een lange schacht en is sterk tegen trips. De laatste nieuwkomer die naast en achter de bekende Curling valt is Defender. Het ras voor de late herfst- en vroege winterteelt heeft een middellange schacht met een donkere bladkleur. Ook heeft Defender een goede veldhoudbaarheid en is opvallend sterk tegen roest. Gemakkelijk schonen is een vereiste waar alle Bejo-rassen en dus ook deze nieuwkomers aan voldoen.

Nieuwkomers in boerenkool, witte kool, spitskool, ijsbergsla en bospeen
Nieuw in de boerenkool is het ras Oldenbor. Dit late herfst-/winterras is kort geschakeld en heeft een hoog soortelijk gewicht, een fijne krul en is sterk tegen dubbele koppen. In de witte kool is Zacapa een nieuwe introductie voor versmarkt en bewaring. In de spitskool is er Antonio. Zeer gezond en glad met een opgericht gewas en is bovendien kort te bewaren. Lectrice is een compacte, ronde ijsbergsla die sterk is tegen rand en schot. De Aranka is een echt bospeentype met kort en sterk loof, een gladde peen met een prachtige kleur en goede smaak.

Standnummer: E114