40-jarig bestaan van AMTC B.V.

A.M.T.C. (NARVIK) te Heerle, al 40 jaar een begrip in Nederland.

A.M.T.C. is door zijn 40 jarige aanwezigheid een begrip op de Nederlands markt. Opgericht op 7 oktober 1977 door Dhr. C. Akkermans (als onderdeel van Akkermans Techniek). Gestart in één van de panden aan de Hoge Bergen te Roosendaal. Nu al ruim 30 jaar gevestigd aan de Herelsestraat 175B te Heerle (Noord-Brabant).

Vol trots vertelt eigenaar Koos Huijsmans dat er meer dan 6000 machines, veelal onder het huismerk NARVIK, over de hele wereld staan. NARVIK is na zoveel jaren een ingeburgerd merk geworden in de verspaningswereld. Uit ervaring weten we dat prijs alleen niet bepalend is. Het gaat om een functionele invulling van snelheid, kwaliteit en betrouwbaarheid.

Ook is service op locatie belangrijk; gemiddeld worden alle storingen binnen 24 uur opgelost, waarbij klanten met een servicecontract voorrang hebben, aldus Koos Huijsmans.

A.M.T.C. ziet de toekomst positief tegemoet!

Veel productie komt weer terug naar Nederland, omdat de kwaliteit en leveringstijden door een aantal lage-lonen-landen nog te wensen overlaat. Ook is binnen de regering het besef ontstaan dat zonder investeringen in het Technisch Onderwijs, er een chronisch tekort zal ontstaan aan goed gekwalificeerd personeel.

Per 20 juli 2013 is Flec Nederland B.V. samengegaan met A.M.T.C en verhuisd van Spijkenisse naar de locatie inpandig bij A.M.T.C. te Heerle. De dagelijkse leiding van Flec Nederland blijft zoals voorheen in de handen van Stefan Gouwens.

A.M.T.C. en Flec Nederland verzorgen de complete inrichting van technische praktijkruimtes, onderhoudswerkplaatsen en productieruimtes. Tevens verlenen zij Arbo/NEN keuringen van machines en gereedschappen voor industrie en onderwijs. 

Vaak worden AMTC/FLEC Nederland gevraagd als adviseurs en leveranciers voor de Nieuwe PIE- onderwijsmethode. Op de Metavak kunt u met beide bedrijven in een gezamenlijke stand kennis maken. Voor bezoekende docenten en andere geïnteresseerden worden er demonstraties met de nieuwe Traxus 3D printer en de Soldamatic lassimulator verzorgd.

A.M.T.C. en Flec Nederland kunt u vinden op standnummer 266.