Vijf vragen aan DMG MORI

DMG MORI Nederland is tijdens 30, 31 oktober en 1 november te vinden op de beursvloer van METAVAK.

Wat zijn drie bijvoeglijke naamwoorden om de karaktereigenschappen van DMG MORI te omschrijven en waarom?

"Innoverend, betrouwbaar en klantgericht. Als voorloper op het gebied van innovatie in de industrie, ontwikkelen wij continu trendsettende producten met nieuwe technieken. We verenigen Duitse en Japanse traditie, precisie en technologisch leiderschap in de bouw van gereedschap machines. Door verkoop en service te combineren heeft DMG MORI een unieke positie in de markt. Naast de verkoop van machines verzorgen wij alle technische ondersteuning, zoals klantenservice, trainingen en onderhoud. Wereldwijd staan meer dan 7.400 medewerkers dag en nacht klaar om onze klanten - in 76 verschillende landen - te helpen.

‘Cooperation sustains innovation’ is waar DMG MORI voor staat."

Wat is de meest succesvolle opdracht voor DMG MORI tot nu toe en waarom?

Door de jaren heen zijn er veel succesvolle opdrachten voorbij gekomen. Het is moeilijk om hier één opdracht uit te kiezen. De diversiteit in de opdrachten en onze grote klantenkring is het grootste succes.

Wat maakt werken voor DMG MORI leuk en wat wordt er gedaan om dit te stimuleren?

"De diversiteit in projecten maakt het uitdagend en leuk om onderdeel te zijn van de DMG MORI groep. Elk project is een nieuwe opdracht met zijn eigen vragen en oplossingen. Van de kleinste hightech chips tot onderdelen voor een vliegtuig, geen project is het zelfde.

Werken voor DMG MORI is leuk omdat je onderdeel uitmaakt van een internationaal bedrijf waarin je samenwerkt met collega’s in andere landen. Daarnaast stimuleren wij talentontwikkeling, om talentvolle medewerkers door te laten groeien naar hun volledige potentie."

Wat zijn de grootste (technische) uitdagingen voor DMG MORI en de ambities voor de komende vijf jaar?

"De grootste uitdaging zal zijn, niet alleen voor DMG MORI maar voor de hele technische branche, het gebrek aan technisch personeel op te vangen. Snelle technologische ontwikkelingen, de toenemende vraag vanuit de markt en de benodigde expertise om onze kwaliteit hoog te houden maken dat deze technische talenten harder nodig zijn dan ooit te voren.

Daarnaast zal de afstand tussen mens en machine verkleinen, 1 van de belangrijkste ontwikkelingen binnen Industrie 4.0, doordat er steeds meer dialoog plaatsvindt tussen operator en machine."

Hoe ziet volgens DMG MORI de technische industrie er over 25 jaar uit?

"De automatisering en vereenvoudiging van processen gaat de komende 25 jaar verder ontwikkeld worden om de menselijke interface te elimineren. Automatisering van programma’s, de inzet van robots en steeds meer 24-uurs productie worden de normaalste zaak van de wereld."

Wilt u meer weten over het DMG MORI? Kijk dan op https://nl.dmgmori.com/