Lasergraaf presenteert fiber laser

Volgens METAVAK exposant Lasergraaf verdringt de fiber laser de CO2 laser compleet uit de markt.

In de wereld van metaal bewerken met lasers is de fiber laser al langere tijd sterk in opkomst, maar in het segment van de kleinere plaatmaten wordt de CO2 laser wel erg snel achterhaalde techniek. Waar ontwikkelingen op het gebied van CO2 laser machines de laatste jaren nagenoeg stil hebben gestaan zijn de vele voordelen van vooral de kleinere fiber lasers tot 300 x 150 cm. zeer snel doorgedrongen in de markt.

De fiber laser snij- en markeer machines onderscheiden zich ten opzichte van de CO2 laser onder andere door een veel hoger elektrische rendement,  zeer geringe onderhoudskosten en een hogere precisie. Ook de kosten komen snel omlaag. Lasergraaf doorbrak begin 2018 al de 50.000 euro grens voor 500 Watt fiber laser systemen en ziet het marktsegment voor de “kleine” fiber lasers enorm groeien.

“We zien vooral de kleine ondernemer zeer snel in de fiber laser markt stappen. Waar werk tot voor kort nog uitbesteed werd schaffen deze ondernemers nu zelf een fiber laser aan en produceren in eigen huis on-demand. Met systemen rond 40.000 euro die tot 6 mm. staal snijden is de drempel nu wel erg laag geworden om zelf een machine aan te schaffen”, aldus Dhr. Scheepens van Lasergraaf. Hij verwacht dan ook een grote verschuiving in de markt voor laserbewerking van plaatmaterialen. “Metalen snijden met een CO2 laser zal binnenkort dan ook vooral nog nostalgische gedachten oproepen”.

Ga naar de website van METAVAK
Wilt u als exposant of bezoeker uw innovaties, best practices of kennis delen? Laat het ons weten zodat we interessante ontwikkelingen kunnen delen.
Mail uw verhaal naar fleurbake@evenementenhal.nl